Floyd01 Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 Witam wszystkich!Pierwszy raz znalazłem takie pociski. Wywiad wśród znajomych nie przyniósł rezultatu więc zwracam się do specjalistów. Co to za pocisk? W jakiej broni był używany?Pozdrawiam! Floyd01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Uzywana przez Niemcow, przez AK tez (pamietam ze wspomnien jakie czytalem), ale czy AK w tym rejonie takie mialo to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floyd01 Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 Witam wszystkich!Pierwszy raz znalazłem takie pociski. Wywiad wśród znajomych nie przyniósł rezultatu więc zwracam się do specjalistów. Co to za pocisk? W jakiej broni był używany?Pozdrawiam! Floyd01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Paru Włochów w Polsce stacjonowało, a w dodatku znajduje się u nas trochę włoszczyzny więc chyba nie ma się czemu dziwić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Pewnie włoski Mannlicher carcano :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Pewnie i tak, do Arisaki jest o 1 mm dłuższy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Floyd01
Witam wszystkich!
Pierwszy raz znalazłem takie pociski. Wywiad wśród znajomych nie przyniósł rezultatu więc zwracam się do specjalistów. Co to za pocisk? W jakiej broni był używany?
Pozdrawiam!
Floyd01
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.