Skocz do zawartości

Star 25 strażacki

wons

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
rav29 dobra i buda ale myslalem ze jest komplety. Dodge to nie nie jest i wyglada to na Lublina. Zil-59 sanitarka to moze byc cos! Dodge 3/4 tez super problem tylko z kasa. Brak nam funduszy na pozyskiwanie eksponatow no chyba ze za symbiliczna zlotowke" lub euro". Co do Robura 4x4 to mamy taki egzemplarz ale w wersji sanitarnej jedyny taki w Polsce!

Zapraszam na na nasza strone www.airrescue.boo.pl gdzie mozna poogladac nasze eksponaty :)

Muzeum Ratownictwa..no całkiem fajne te ekspopnaty..A Żuka blaszaka z OSP czasem nie potrzebujesz do kolekcji;)?? Albo UAZa;)?? Bo w okolicy mam cuś takiego..tylko..nie wiem czy w tej chwili są na sprzedaż:) W Lipnicy Wielkiej mają świetną KAROSĘ w wydaniu strażackim, jak masz ochote zob. to poślę Ci fotki na priv (bo mam ich troche;) Pozdrawiam.. Aha.. Co do Dodge'a to gość ponoc próbował go puścić Helmutom do Reichu ale..się nie udało (na szczeście!) wiec nie sadzę zeby był aż takim patriotą i za symboliczną złotówke bądz ojro przekazał go w dobre polskie rączki:(

Z checia fotki zobacze. Problem jest zasadniczy z kasa. Niestety nie stac nas na zakupy eksponatow. Wszystkie do tej pory dostaje od roznych instytucji. Teraz mamy do odebrania 3 samochody z Warszawy ale jak na razie mamy problem zeby je do Krakowa przetransportowac. Moze ktos moglby nam w tym pomoc :)

eh, nie było mnie troche (to dzieki cudownemu dziecku wiadomej firmy które zwie sie neostrada i kaprysi..zbyt czesto;P) Muzeum..na zdj. masz link..wiem tyle co Ty;) Też to kiedys widziałem ale..gdzie?? kiedy??(i za ile;)?? who knows?? pozdrawiam

• 1 month later...
Do Wonsów ! Czy wspominałeś o tym Starze 25 co stał ostatnio na placu przy policji? Sam się dziwiłem dlaczego tam stoi,pewnie z braku lepszego miejsca - no i znależli mu teraz miejsce.Ech sentyment - choć 30 lat nie mieszkam w Połczynie to pamiętam ten wóz w akcji.Pozdrawiam,Jędrek

• 2 years later...
Odgrzewam kotleta :)
Podczas pieszej pielgrzymki na Jasną Górę w tym miesiącu przechodziłem przez miejscowość Staromieście (to taka mała wioska). Spałem w namiocie pod remizą i przez okno widziałem, że coś fajnego stoi w środku. Późnym wieczorem przyszedł ktoś z miejscowego OSP i dostałem pozwolenie obejrzenia pojazdu i porobienia fotek (niestety są słabej jakości). Okazało się, że to pożarniczy Star 25, z tego co mówił ten strażak - z 1971 r. Wóz wkrótce ma być wystawiony na sprzedaż, ponieważ strazacy otrzymają jakiegoś nowszego, czy nawet fabrycznie nowego Stara. Mnie nie stać, ale szkoda, żeby poszedł za ojro do Reichu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie