rav29 Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Muzeum Ratownictwa..4 U..znaczy się: for You (sorki za skróty i złe nawyki w dodatku po anglielsku;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Ps. Jak widac na załączonym obrazku: przestrzeń w rejonie omawianego obiektu jest wolna:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Aha.. Gdyby ktoś reflektował na dodge'a 3/4 sanitarke (komplet..do renowacji)to mam pare zdj. i namiary na gościa który chce sie tego pozbyć..ale..nie podaje za ile;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cenius Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 W Szczecinie stoi sobie takie cóś http://www.feuerwehr-steinheid.de/assets/images/LF_8.JPGdokładnie nie wiem czy to taki sam, bo nie zrobiłem zdjęcia, ale chyba to to. Niedługo przejade sie i cyknę fote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Robur..w dodatku 4x4..straż pożarna z DDRowa..na niemieckim ebayu pełno tego jest..chodzi toto po jekies 1000 ojro;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzeum Ratownictwa Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 rav29 dobra i buda ale myslalem ze jest komplety. Dodge to nie nie jest i wyglada to na Lublina. Zil-59 sanitarka to moze byc cos! Dodge 3/4 tez super problem tylko z kasa. Brak nam funduszy na pozyskiwanie eksponatow no chyba ze za symbiliczna zlotowke" lub euro". Co do Robura 4x4 to mamy taki egzemplarz ale w wersji sanitarnej jedyny taki w Polsce!Zapraszam na na nasza strone www.airrescue.boo.pl gdzie mozna poogladac nasze eksponaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosiek Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Ten Ził może być na chodzie, a właściciel chciał 4 tys.zl.Teraz padła mi cyfrówka, ale mogę pare fotek podać na forum.Jeśli jesteście zainteresowani to dajcie znać na gajowy3@wp.plPojazd jest w Wielkopolsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Muzeum Ratownictwa..no całkiem fajne te ekspopnaty..A Żuka blaszaka z OSP czasem nie potrzebujesz do kolekcji;)?? Albo UAZa;)?? Bo w okolicy mam cuś takiego..tylko..nie wiem czy w tej chwili są na sprzedaż:) W Lipnicy Wielkiej mają świetną KAROSĘ w wydaniu strażackim, jak masz ochote zob. to poślę Ci fotki na priv (bo mam ich troche;) Pozdrawiam.. Aha.. Co do Dodge'a to gość ponoc próbował go puścić Helmutom do Reichu ale..się nie udało (na szczeście!) wiec nie sadzę zeby był aż takim patriotą i za symboliczną złotówke bądz ojro przekazał go w dobre polskie rączki:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 całkiem fajny star 266 sanitarny http://www.motodemont.com.pl/galeria/details.php?image_id=56 ale ogólnie to str. chyba jest znana, co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzeum Ratownictwa Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Z checia fotki zobacze. Problem jest zasadniczy z kasa. Niestety nie stac nas na zakupy eksponatow. Wszystkie do tej pory dostaje od roznych instytucji. Teraz mamy do odebrania 3 samochody z Warszawy ale jak na razie mamy problem zeby je do Krakowa przetransportowac. Moze ktos moglby nam w tym pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 ma ktos zdj. tego ziła 59 o którym była mowa wcześniej;)??bo szukam i szukam w necie i..nic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi550 Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Oto obiecane zdjęcie ze Szczecinka jest to Star 25- na chodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzeum Ratownictwa Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Mam przy okazji apel. Czy ma ktos moze jakas wiedze i moglby pomoc w zorganizowaniu jakiegos autka dostawczego na potrzeby naszego muzeum najlepiej za hakiem holowniczym? Byc moze jakies firmy bogatsze wymieniaja tabor i cos takiego daloby sie zorganizowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Dlaczego czesto na kabinach Starow 25 widoczne sa napisy Jelcz, jak na ostatnim zdjeciu. W jakim celu je montowano, bo montaz jest chyba fabryczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzeum Ratownictwa Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Dletego ze producentem zabudowy byly Jelczańskie Zakłady Samochodowe – JZS Jelcz/Laskowice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Muzeum..a co powiesz na takie cuś;)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 ..i jeszcze raz ten sam..ale z profilu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzeum Ratownictwa Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 rav29 widzialem fotki tego Stara ale gdzie co i jak jakies kontakty, szczegoly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Hill Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 A tutaj cos o Starachhttp://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?p=32356 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 eh, nie było mnie troche (to dzieki cudownemu dziecku wiadomej firmy które zwie sie neostrada i kaprysi..zbyt czesto;P) Muzeum..na zdj. masz link..wiem tyle co Ty;) Też to kiedys widziałem ale..gdzie?? kiedy??(i za ile;)?? who knows?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek z Żor Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 Do Wonsów ! Czy wspominałeś o tym Starze 25 co stał ostatnio na placu przy policji? Sam się dziwiłem dlaczego tam stoi,pewnie z braku lepszego miejsca - no i znależli mu teraz miejsce.Ech sentyment - choć 30 lat nie mieszkam w Połczynie to pamiętam ten wóz w akcji.Pozdrawiam,Jędrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Odgrzewam kotleta :)Podczas pieszej pielgrzymki na Jasną Górę w tym miesiącu przechodziłem przez miejscowość Staromieście (to taka mała wioska). Spałem w namiocie pod remizą i przez okno widziałem, że coś fajnego stoi w środku. Późnym wieczorem przyszedł ktoś z miejscowego OSP i dostałem pozwolenie obejrzenia pojazdu i porobienia fotek (niestety są słabej jakości). Okazało się, że to pożarniczy Star 25, z tego co mówił ten strażak - z 1971 r. Wóz wkrótce ma być wystawiony na sprzedaż, ponieważ strazacy otrzymają jakiegoś nowszego, czy nawet fabrycznie nowego Stara. Mnie nie stać, ale szkoda, żeby poszedł za ojro do Reichu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 ...szkoda. żeby poszedł za ojro do Reichu... żałosne :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 zaiste, byłoby to żałosne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Lepiej żeby ten Star trafił do kolekcjonera na Zachodzie niż mniałby skończyć na złomowisku... a pare takich pojazdów tam widziałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.