zaku Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 polanów johannes peterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 słabo widoczny napis A.Schultz Schlawe/pom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 wybitna butelka - browar koszaliński,odział w połczynie,sklep w słupskuI pytanie skąd jest ta butelka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 Zaku - napisz jakie dokładnie są na niej napisy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 kosliner actien bierbrauereikoslinniederlage stolpinh.e.polzinjeżeli chodzi o tą ostatnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Ostatnio zdobyta:)) STADT BRAUEREI BRIEG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 A to porcelanka, browar czynny do 1920 roku:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Jak bez szkody wyjąć pozostające w kapslach, zapyziałe druty żelazne z zamknięć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Raned - spróbuj jakims gwoździem (ja tak robiłem) jednak dość częśto nie da się usunąć zardzewiałego drutu bez uszkodzenia korka...Kilka moich które miałem na wierzchu :- K.R.VETTER Tel.29-56 LUBLIN- ST.BRUŚNICKI RADOM- BROWAR KUNTERSZTYN TOW.AKC.GRUDZIĄDZ- Wł.Dłużewski Kielce- Jerzy Borchólski Kielce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 - 3 różne z Haberbusch & Schiele Warszawa- Wł.Degelman w Kielcach (starta)- PIWO OSTROWSKIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 - BROWAR PAROWY KAROL ANSTADT ŁÓDŹ- WŁASNOŚĆ BROWARU OKOCIMSKIEGOi dwie sprzed 1914 r. :- OBSZCZIESTWO SZOPEN" WILNA (korek z fabryki Winson w Odessie)- AKC.OBSZCZIESTWO I.E.LIPSKIJ WILNA (korek z fabryki Kerkowius w Rydze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Witam ja bym spróbował 3% roztworem perhydrolu ( woda utleniona ) + NaCl łyżeczkę na 100 g drut po prostu zacznie korodować w błyskawicznym tempie i powinno ruszyć:)) Pzdr. K.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 i dwa bardzo ciekawe i rzadkie korki z browaru O.KNOTHE w Tomaszowie Mazowieckim.Mam sporo korków z Pomorza ,Prus Wschodnich i Dln.Śląska ,ale badziewia nie zamieszczam :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 ładna butelka z Rummelsburga-Miastko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stolp Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Witam wszystkich. Interesuje się tematyką browarniczą na Pomorzu. Załączam ciekawostkę ze Centralnego Składu Piwa". Niestety nie trafiłem nigdzie na wzmianki na temat tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stolp Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Kolejna porcelanka ze słupskiego składu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stolp Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Jeszcze jeden korek". Tym razem firma zajmująca się destylacją alkoholu - informacja z ~1880 r. Porcelanka również z końca XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stolp Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 A tu jest zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stolp Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 A tu biała butelka ze składu Emila Polzina. Zielonej wciąż poszukuję i chętnie wymienię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 fanatyk6 - z browarem Engelhardt jest problem, że miał filie w wielu miastach np. Berlin. Prawdopodobnie jest z Królewca ale tego w Prusach Wschodnich a nie nad Odrą. Mam butelkę z plakietką tego browaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 witam maxikasekte moje porcelanki są na 100% od butelek z Chojny (konigsberg n/m) wystarczy spojrzec na napis na dole butelki - konigsberg n/m. jutro wrzuce dokladniejsze zd.a co do tej porcelany z t-z to jakies tajne?? no pokaz co tam odkopales.pzdr fanatyk6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 to ta butelka. Dowiadywałem się o tym browarze na stronach birofili i stamtąd mam te info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 plakietka- czytelny jest tylko Kónigsberg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 kapselki od lewej:1)H. ?ertel Schwerin a/W - Skwierzyna2)????? Frankfurt-Oder Schwiebus3)Louis Kohlstock Landsberg a/W- Gorzów Wlkp.4) dwie sztuki Engelhardt5) Grenzmark Brauereien6) wszedobylski Xwszystki pochodzą ze śmietnika MRU, butelka też. Jakby ktoś miał info na temat tych browarów to proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 butelka (obrzyn)Konigsberg Dampf-Brauerei Ges. M.B.H. Hans Engelketo ze śmietnika z tych stron, wyszło razem z korkami z Gryfina, Daleszewa i Szczecina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.