snajper-s1 Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 Wykopałem kiedyś taką gąskę. Od jakiego pojazdu ona jest?
tosh Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 witamno i wyjasnione, ogniwko od RSO, a tu zdjecie calosci (fotka zapozyczona z poprzednich watkow na forum)pozdrawiam
woyta Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 Odnośnie oznaczenia na gąsienicy CT A34 1-01 to jedyne co znalazłem to to :CT A34 Comet I tylko pytanie czy Ruscy czy Niemcy używali ten sprzęt na ziemiach polskich? Jeśli tak, to mogłaby być mała sensacja gdyby znalazłą się gdzieś reszta od tej gąsienicy. :) pzdr woyta
tosh Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 to ogniwo to totalna zagadka, pare razy na forum bez konkretnej identyfikacji...poszukam dzisiaj, moze cos sie wyjasnipozdrawiam
jabol Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 A to moj kawałeczek gaski.pozdrawiam Jabol.
tosh Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 wzor ogniwa od Cometa (to cala rodzina czolgow oparta na tym samym podwoziu, m in. Cromwell) jest zupelnie inny, na pierwszy rzut oka bardziej podobny do Panzer IV, a wiec ogniwko SWaldka pozostaje nadal zagadka. Caly czas kopie w necie i zdjeciach, zeby je zidentyfikowac, jesli sprzet wspolczesny odpada, pozostaja ciagniki gasiennicowe z czasow wojny, a o ich zdjecia trudno...jedno co moge powiedziec: wszystkie niemieckie czolgi i transportery odpadaja, czolgi radzieckie rowniez, moze to jakis sprzet zachodni, francuski lub brytyjski....zagadkapozdrawiam
iglanadon Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 wygląda jak odłamane ogniwo od DT-aprodukcja radzieckawartość złomowa
Jan Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Ten transporter,z ktorego pochodza moje ogniwa wyładowanybyl dokumentacja i wjechal o wlasnych silach na podwórze gdzie mial zostac spalony,Niemcy wysłuchali prośb babci by oszczędzić zabudowania kryte strzechą, które niewątpliwiezajęły by się ogniem i przejechali na ogród...zawsze myslalem o 251 lub czyms podobnym i dziwilem się ,że zniszczyli sprawny środek ogniowy,RSO tłumaczy wszystko.W obejściu jest jeszcze przerobione siedzenie,może kiedyśuda zrobić się zdjęcieDziękuję za wyjąsnienie zagadki i pozdrawiam Jan
Pytanie
snajper-s1
Wykopałem kiedyś taką gąskę. Od jakiego pojazdu ona jest?
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.