Heruss Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 Yoony masz rację!!!!!! Polacy to debile....wywieź cały sprzęt za naszą granicę!!! Tam napewno się tym zaopiekują bo nie kretyni!!!!! Lubię jak człowiek" mówi prawdę co myśli o innych. Widzę że potrafisz tylko nażekać i gderać, krytykować i.....cóż nic więcej. Dobra zakończmy ten wątek, bo zamienia się w pyskówkę. Yoony mam nadzieję że się mylisz, a raczej wiem że się mylisz i jeszcze będzie ci głupio oglądać taki sprzęt na chodzie. PozdrawiamHeruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 Panowie Szlachta daliście się zrobić jak małe dzieci.Wszedł gozdek walnął posta nr 1 Mam Czołg a może nawet większą ilosć czołgów powiązanych w pęczki po 17 szt każdy a Wy?Sami na siebie teraz pyskujecie.I po co te nerwy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 jaca2003 - powtarzam się pewnie, ale nie wydaje się aby to była ściema. Zresztą niech wypowie się Herrus który rozmawiał ze znalazcą, czyli z zip044.Pozdrawiam i Wesołych Świąt, Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Witam!Spokojnie! Wskazujący, czyli zipo44 pisze i w rozmowach telefonicznych zapewnia, że obiekt jest i że chce aby operacja wydobycia została przeprowadzona legalnie i by obiekt trafił do muzeum. Grup mogących podjąć się takiego zadania nie ma wiele w naszym kraju, podobnie muzeów które mogłyby nie tylko przyjąć taką zabawkę.Z grup to na miejscu, tj. gdzie spoczywa wrak, jest TPS (Towarzystwo Przyjaciół Sopotu - http://tps.eksploracja.pl/) oraz Muzeum Morskie. A z muzeów broni właściwych do przejęcia", to widzę jedynie Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu lub (jeśli to StuG) Muzeum Powstania Warszawskiego. I to byłoby na tyle.Jest oczywiście hurtownia złomu pod nazwą Muzeum Wojska Polskiego oraz klub Rekin", ale z góry odradzam...Yoony. Czy Ty czasem nie przesadzasz? Części do IS-a walające się w ilościach hurtowych??? Wolne żarty...Ja wiem, że spece są tylko za granicą, a u nas to tylko dyletanci i gawędziarze...Pożyjemy zobaczymy. Daj się innym wykazać.Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaniołek Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 zippo jesteś komiczny chciałes 2 bardzo legalne" fantya teraz cię nagle na legalne i oficjalne wyciąganie wzieło w trosce o to by z kraju nie wyjechało smiech na sali puste krzesłapoprostu pragniesz swoich 2 minut sławy i chwały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 wez daj mu spokuj:/ nie mow mi ze gdybys wiedzial gdzie jest utopiona jakas pantera i dzieki Tobie ja wyciagna to bys sie tym nie chwalil ze dzieki Tobie ja wyciagneli?? ehh....parodia,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaniołek Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 zadzwonił bym do znajomego który wziołby ją pod swoje skrzydła nial bym pewność że zostanie w kraju bedzie zadbana a ja bedę miał wolny dostęp do niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaniołek Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 pozatym chodzi o zmiane postawy z nie legalnej na wpełni legalną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_Rapi Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Czy wy go kiedyś wyciągniecie i przestaniecie ględzić!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Witam!DJ_Rapi. Czy Ty widziałeś (choćby tylko w TV) kiedykolwiek jakąkolwiek akcję wydobywczą?? Chyba nie. To nie wędkowanie. Trzeba zdobyć pozwolenia, zgromadzić ludzi i sprzęt. Znaleźć jakieś muzeum. Pomyśleć o renowacji...Do tego trzeba czasu, pieniędzy i spokoju.Pozdr. wars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 zippo44 powiadasz na półwyspie helskim ? to bardzo ciekawe bo wychowałem się w Helu. Mój tato był żołnierzem w sztabie 9FOW i w czasach PRL-u duzo łaziłem po półwyspie w miejscach gdzie turyści raczej nie zaglądali, w życiu nie słyszałem historii o czołgu ani od ojca ani od miejscowych kaszubów a dużo z nimi rozmawiałem :) Dodam, że ojciec zna półwysep jak własną kieszeń ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bathin Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Jak przeczytałem taką pierdołe w stylu :Panowie Szlachta daliście się zrobić jak małe dzieci.Wszedł gozdek walnął posta nr 1 Mam Czołg a może nawet większą ilosć czołgów powiązanych w pęczki po 17 szt każdy a Wy?Sami na siebie teraz pyskujecie.I po co te nerwy?"to aż musiałem sie tu zarejestrować i odpowiedzieć.Panie jaca2003 a to niby co to ?:http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=3644&mm=2&xb=2&vd=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Bathin Ty czytaj a potem zabieraj głos i najlepiej na tematCiekawe jak na wodę o gł 1m jak w opisie wpłynęła ta jednostka!!?????????Poza tym ten stug na fotkach jest znany od 2 lat, i wiecej niż na pewno nie miał nic wspólnego z naszym Bałtykiem.Pozostałe eksponaty z tego linku też przewinęły się tu i tam a wszystkie znalezione zostały w ogólnie rzecz biorąc w Swietokrzyskim. Krzyż na kole od Pantery nadal stoi na swoim miejscu i niech tak zostanie.A w tym konkretnym przpadku to akurat Jaca2003 ma w 100% rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=3644&mm=2&xb=2&vd=1uu widze swoje foteczki... resztek tego stuga w górach świetokrzyskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 okejos - chyba stuha ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Tak Okejos moje shorty ... stare szorty :) Ja nie wiem czy to ty czy kto inny to wszystko umieszcza w sieci ale za niedlugo bede na ustach kazdego konserwatora jako niebezpieczny przestepca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Vonadamski masz rację bo te fotki stuha są jeszcze ze starego miejsca pobytu. Ktoś przecież wysyła Czechom te wszystkie foty, bo sami na pewno tam nie byli.Przykład; fotki lawety flaka 8,8/18 na podwórku w Skarżysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Co do stuha,to jak wyciagnieto te kluseczke ktora byla w lufie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin280 Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Mieszkam w rejonie gdzie nie ma jezior a tym bardziej morzaale w bajorku, coś jest może diabeł a może maszyna parowazaznaczam nie lokomotywa, służyła do napędu różnych urządzeń w majątu przejętym po rozstrzelaniu właścicieli,Boję się wody a tym bardziej błota. Musiała być w czasie pracy dobrze widoczna z powietrza bo dwa szturmowce wyzwolicieli wypuściły po bombce ale nie celnie ,żyją światkowie którzy dzięki tym bąbkom zwiali z kolumny transportującej różne szpeje na linię frontu.Po tym zdarzeniu maszyna znikneła, a w tym rejonie maprawdę trudno o głębokie błoto. Życzę powodzenia i zaznaczam nie jestem małolatem który dorwał się do kompa rodzica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipo44 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 Odnośnie zatopiony i nie wyciągnięty. Sprzęt został zlokalizowany przez gości z LATEBRY z Sopotu i częściowo odmulony pod wodą w celu sprawdzenia i zrobienia pomiarów. Panowie z Latebry robili zdjęcia i przymierzają się do wyciągania sprzętu. Jak widać czasami potwierdzają się niby głupie plotki. Mam nadzieję być przy wyciąganiu grata, jeżeli Latebra nie zamieści fotek to ja to zrobię. pozdrawiam - zipo44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 To czekamy niecierpliwie na wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Zipo a dowiedziałes sie jaki to model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Latebra będzie targała Hetzera z morza.Tyle wiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Będzie albo nie będzie... :] Pożyjemy- zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczman Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Wars, czy to grozba, czy obietnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.