Skocz do zawartości

utopiony i nie wyciągnięty.

zipo44

Rekomendowane odpowiedzi

Yoony masz rację!!!!!! Polacy to debile....wywieź cały sprzęt za naszą granicę!!! Tam napewno się tym zaopiekują bo nie kretyni!!!!! Lubię jak człowiek" mówi prawdę co myśli o innych. Widzę że potrafisz tylko nażekać i gderać, krytykować i.....cóż nic więcej. Dobra zakończmy ten wątek, bo zamienia się w pyskówkę. Yoony mam nadzieję że się mylisz, a raczej wiem że się mylisz i jeszcze będzie ci głupio oglądać taki sprzęt na chodzie.
Pozdrawiam
Heruss

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Panowie Szlachta daliście się zrobić jak małe dzieci.Wszedł gozdek walnął posta nr 1 Mam Czołg a może nawet większą ilosć czołgów powiązanych w pęczki po 17 szt każdy a Wy?Sami na siebie teraz pyskujecie.I po co te nerwy?
Pozdrawiam

Witam!
Spokojnie! Wskazujący, czyli zipo44 pisze i w rozmowach telefonicznych zapewnia, że obiekt jest i że chce aby operacja wydobycia została przeprowadzona legalnie i by obiekt trafił do muzeum. Grup mogących podjąć się takiego zadania nie ma wiele w naszym kraju, podobnie muzeów które mogłyby nie tylko przyjąć taką zabawkę.
Z grup to na miejscu, tj. gdzie spoczywa wrak, jest TPS (Towarzystwo Przyjaciół Sopotu - http://tps.eksploracja.pl/) oraz Muzeum Morskie. A z muzeów broni właściwych do przejęcia", to widzę jedynie Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu lub (jeśli to StuG) Muzeum Powstania Warszawskiego. I to byłoby na tyle.
Jest oczywiście hurtownia złomu pod nazwą Muzeum Wojska Polskiego oraz klub Rekin", ale z góry odradzam...
Yoony. Czy Ty czasem nie przesadzasz? Części do IS-a walające się w ilościach hurtowych??? Wolne żarty...
Ja wiem, że spece są tylko za granicą, a u nas to tylko dyletanci i gawędziarze...
Pożyjemy zobaczymy. Daj się innym wykazać.
Pozdrawiam
wars98

• 2 weeks later...
Witam!
DJ_Rapi. Czy Ty widziałeś (choćby tylko w TV) kiedykolwiek jakąkolwiek akcję wydobywczą?? Chyba nie. To nie wędkowanie. Trzeba zdobyć pozwolenia, zgromadzić ludzi i sprzęt. Znaleźć jakieś muzeum. Pomyśleć o renowacji...
Do tego trzeba czasu, pieniędzy i spokoju.
Pozdr. wars98

zippo44 powiadasz na półwyspie helskim ? to bardzo ciekawe bo wychowałem się w Helu. Mój tato był żołnierzem w sztabie 9FOW i w czasach PRL-u duzo łaziłem po półwyspie w miejscach gdzie turyści raczej nie zaglądali, w życiu nie słyszałem historii o czołgu ani od ojca ani od miejscowych kaszubów a dużo z nimi rozmawiałem :) Dodam, że ojciec zna półwysep jak własną kieszeń !

• 2 weeks later...
Jak przeczytałem taką pierdołe w stylu :

Panowie Szlachta daliście się zrobić jak małe dzieci.Wszedł gozdek walnął posta nr 1 Mam Czołg a może nawet większą ilosć czołgów powiązanych w pęczki po 17 szt każdy a Wy?Sami na siebie teraz pyskujecie.I po co te nerwy?"
to aż musiałem sie tu zarejestrować i odpowiedzieć.

Panie jaca2003 a to niby co to ?:

http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=3644&mm=2&xb=2&vd=1

Bathin Ty czytaj a potem zabieraj głos i najlepiej na temat
Ciekawe jak na wodę o gł 1m jak w opisie wpłynęła ta jednostka!!?????????
Poza tym ten stug na fotkach jest znany od 2 lat, i wiecej niż na pewno nie miał nic wspólnego z naszym Bałtykiem.
Pozostałe eksponaty z tego linku też przewinęły się tu i tam a wszystkie znalezione zostały w ogólnie rzecz biorąc w Swietokrzyskim. Krzyż na kole od Pantery nadal stoi na swoim miejscu i niech tak zostanie.
A w tym konkretnym przpadku to akurat Jaca2003 ma w 100% rację.

Mieszkam w rejonie gdzie nie ma jezior a tym bardziej morza
ale w bajorku, coś jest może diabeł a może maszyna parowa
zaznaczam nie lokomotywa, służyła do napędu różnych urządzeń w majątu przejętym po rozstrzelaniu właścicieli,
Boję się wody a tym bardziej błota. Musiała być w czasie pracy dobrze widoczna z powietrza bo dwa szturmowce wyzwolicieli wypuściły po bombce ale nie celnie ,żyją światkowie którzy dzięki tym bąbkom zwiali z kolumny transportującej różne szpeje na linię frontu.
Po tym zdarzeniu maszyna znikneła, a w tym rejonie maprawdę trudno o głębokie błoto. Życzę powodzenia i zaznaczam nie jestem małolatem który dorwał się do kompa rodzica.

• 5 months later...
Odnośnie zatopiony i nie wyciągnięty. Sprzęt został zlokalizowany przez gości z LATEBRY z Sopotu i częściowo odmulony pod wodą w celu sprawdzenia i zrobienia pomiarów. Panowie z Latebry robili zdjęcia i przymierzają się do wyciągania sprzętu. Jak widać czasami potwierdzają się niby głupie plotki. Mam nadzieję być przy wyciąganiu grata, jeżeli Latebra nie zamieści fotek to ja to zrobię. pozdrawiam - zipo44.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie