Skocz do zawartości

Feldpost Nr 31677

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu numeru poczty polowej - 31677. Mam nadzieję ,że ktoś ma na ten temat jakieś informacje. Co to za jednostka i gdzie stacjonowała?

pozdrawiam i dzięki za pomoc

bjar_1
Napisano
Podłączam się pod prośbę! Nr 101567. Bjar, jakbyś miał możliwość, to też się dowiedz, proszę!
Pozdrawiam Qnik
Napisano
Ja swego czasu również chciałem rozszyfrować numer poczty polowej pewnej niemieckiej jednostki (kompanii strzelców górskich). Napisałem do Deutsche Dienststelle i po 2 miesiącach otrzymałem odpowiedź z interesującą mnie informacją.

Pozdrawiam
Leuthen
Napisano
przepraszam za nieporozumienie. źle się wyraziłem. Twój nummer dotyczy poczty polowej pododdzialu zwiadu. a wiec jest bardzo ciekawy.
pzdr
Bar_Naba
Napisano
Witam.Mnie również interesowałby adres Feldpostu o Nr.11066e.Wiem jedynie że był to adres z DAK,ale więcej info niestety nie posiadam.
Szukałem w necie ,ale z miernymi skutkami(niestety),więc może ktoś z Kolegów potrafi pomóc?
P.S. W jednym z odcinków Oberleutnant Hans Kloss z taką łatwością odnalazł interesujący go nr.Feldpostu,a my się tak męczymy :)
Pozdrawiam.
Napisano
Witam też mam problem z Feldpostem nr.mojej poczty 39293 B jakieś propozycje??
PS.Prosze o rozszyfrowanie tego skrótu: Oberlentnant u.Battr.-Chef
pozdrawiam Marcin
Napisano
Oberleutnant=nadporucznik /porucznik/
u.=und = i
Batterie=bateria
Chef=szef
Chodzi o skrót,z reguły na podpisie.
Zorientowani wiedza,że pełnymi spisami numerów poczty polowej dysponuje przede wszyskim Deutsche Diensetelle WASt.Informacje,formularz kontaktowy,opłaty na ich stronie internetowej.
Napisano
Chef" to w tym przypadku raczej dowódca" a nie szef" - np. Kompanie-Chef to u Niemców nie szef kompanii" (stanowisko dla podoficera), a dowódca kompanii.

Pozdrawiam
Leuthen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie