Skocz do zawartości
  • 0

Jaki to bagnet

paaaweł

Pytanie

Napisano

Jaki to jest bagnet , bo dotej pory myślałem ,że to jest jakaś radosna produkcją
ale chyba jestem w błędzie bo widziałem taki sam ma wystawie Bagnet bojowy z kturej to zdjęcia niedawno były na odkrywcy może ma jakąś wartość czy to tylko złom , bo wygląda on na ucięty i zaostrzony

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WItam
O co chodzi z tym biciem wz.98 ? Na Allegro jest podobny bagnet , który też ma tą sygnature , ale wydaje mi sie ze różni sie od bagnetu z tego wątku .
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73699929
Napisano
wz.98 to polskie oznaczenie bagnetów pochodzących z odziny" wzoru 98, a używanych przez WP.
Cyrograf; sygnaturka Cesarza (od imion) to nazwa odbioru tylko tak bardziej pieszczotkiwie :]
pozdrawiam
Napisano

Jaki to jest bagnet , bo dotej pory myślałem ,że to jest jakaś radosna produkcją
ale chyba jestem w błędzie bo widziałem taki sam ma wystawie Bagnet bojowy z kturej to zdjęcia niedawno były na odkrywcy może ma jakąś wartość czy to tylko złom , bo wygląda on na ucięty i zaostrzony

Napisano
Mnie to wygląda na zastęczy bagnet w którym wykorzystano skróconą głownię M71 + jelec, ale to tylko hipoteza.
Napisano
ma rączce ma napis 98 ale te 8 to sabo czytelne
z przodu na jelcu jakaś litera a nad nią korona litera mało wyraźna ale wygląda mi ona na F (gotyckie)
Napisano
Mi się wydaje że to jest niemiecki bagnet wz.1871/98 do Mausera 1989 w wersji skróconej.
P.S.
Czy ma jakieś bicia może być używany przz WP a wtedy b.cenny.
Napisano
zapomniałem dodać ,że przed 98 jest wz. cały napis wygląda tak wz.98 z czego te 8 mi się niepodoba bo bardziej wygląda jak obrucone 3
Napisano
To wobec tego jest to ten, o którym wspomniałem- bardzo wartościowy fant. Gratuluję.
P.S.
mógłbyś dodać jakieś fotki bić i wogóle inne zdjęcia bagnetu ewentualnie na maila?
pozdrawiam
Kacper

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie