jazlowiak Napisano 25 Listopad 2005 Autor Napisano 25 Listopad 2005 Bo potrzebuje go na Bzurę 2006? Prosze o jakś wiadomość
coe Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 621 w wersji pożarniczej podobno jest w Muzeum Pożarnictwa w Łowiczu - ale to chyba się nie nada.Wiele lat temu podwozie 621 z maską silnika /nie wiem czy miał silnik/ i kabiną kierowcy, ale bez skrzyni ładunkowej widziałem w Muzeum Techniki w Warszawie. Potem było ono wystawiane w Fabryce Norblina. Być może jest tam nadal.
jazlowiak Napisano 25 Listopad 2005 Autor Napisano 25 Listopad 2005 O dzięki - może się uda go uruchomic w takim razie:-) Wysyłam tam moje psy wojny:-)
jjacek Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Witam.Spotkałem dwa Fiaty 621, jeden z nich stoi w Muzeum Pożarnictwa, w Mysłowicach. Nadwozie otwarte, bez jakiegokolwiek osprzętu. Raczej nie na chodzie. jjacek
jjacek Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Drugi jest również w muzeum, w Alwerni niedaleko Krakowa.Ten jest piękny, strażacy z Alwerni dostali nagrodę za rekonstrukcję tego pojazdu od samego komendanta Pawlaka.Autocysterna z ostanią wersją kabiny, widziałem jak jeździ.Pozdrjjacek
JoncaA Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 nie wiem, czy to ten sam samochod, ale jesli tak, to nagroda sie Panom Strazakom nalezala....-jjacek. Czy ten samochod z Myslowic masz obfotografowany? Jesli tak to prosze o udostepnienie w mozliwie duzej rozdzielczosci.
JoncaA Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 jjacek - z twoja poczta jest chyba w porzadku, bo zdjecia doszly. Dziekuje.
kiler p Napisano 26 Listopad 2005 Napisano 26 Listopad 2005 Heh, rzeczywiście piękny, chociaż z drugiej strony akurat ten model chyba dałoby się przerobic na ciężarowy do celów reko (na Zdjęciu Pana Jońcy nie ma tych zaworów z przodu). Tak czy siak świetna robota. Może jednak jeszcze w jakiejś remizie stoi zapomniana 621 ? Kto wie ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.