Skocz do zawartości

zdobycie lublina 1944

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8PPLeg chce w Lubline w styczniu zorganizować rekonstrukcję zdobycia Lublina (walk ) o Lublin gdzie będzie zdobycie starówki Lubelskiej przez AK W 1944 przez oddziały AK 8PPLeg AK i Wołyńskiej dywizji AK
CZY KTOŚ BYŁBY CHĘTNY NA WALKĘ W LUBLINIE
  • Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Myślę, że powinieneś się skontaktować ze Stowarzyszeniem Historycznym „Kotwica”.
Podaję namiary na przewodniczącego. Grzegorz Osiadacz 509633937
Napisano
dziękuję chłopaki ja zapraszam jeszcze nie may do końca zgranej imprezy ale do końca napisze w poniedziałek jak ona bedzie wygladała musimy mieć tylko pismo od pana Prezydenta miasta
Napisano
KOLEDZY ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE POŁACZYĆ INSCENIZACJI Z WOŚP która będzie w Lublinie 8 .10.2006 to byłby miły gest ze strony GRH i może wtedy ktoś na górze popatrzyłby inaczej na to co robimy i nie nazwali by kolegów rekonstruktorów niemieckich : azistami " a nas marną replika starych czasów bo takie okreslenia się zdażają szczególnie w telewizji ostatnio
Napisano
Witam,

fajnie byloby gdyby ta rekonstrukcja doszla do skutku:-).W Lublinie brak tego typu historycznych imprez a sądzę że wielu mieszkańców(a juz na pewno ja i moi znajomi:) chętnie obejrzałoby coś takiego i dowiedzialo sie przy tym cos wiecej o historii Koziego Grodu.Zycze powodzenia w organizacji imprezy!

Pzdr,koMandir
Napisano
kolego mamy niemców chyba paru sie znajdzie broń od wojska ze 4 kbkak starczą a pirotechnik mi nie potrzebny bo po co za mała impreza ...wogle zastanawiamy siewc czy jej nie przełożyć bo WOŚP zajmuje podzamcze i nie wiadomo czy będzeimy mogli ......ale podam iformację już pewną na forum w poniedziałek
Napisano
komandir możesz być pewny że sie odbedzie
Impreza LUBLIN 44 ODBEDZIE SIĘ 8.01.2006 O GODZ 13.00 …spotkanie GRH o godzinie 10 .00 pod bramą krakowską i omówienie szczegółów całej inscenizacji oraz próba generalna i ułożenie taśmy celem oddzielenia widowni .

grupy z poza rejonu Lublina lub ci co nie znają miasta to objaśniam jak dojechać lub dojść do bramy Krakowskiej …..znajduje się ona w części starego miasta prowadzą do niej schody od zamku Lubelskiego samochody będziemy mogli postawić prawdopodobnie gdzieś koło starówki w razie czego jak by ktoś miał problem z dojazdem podam tel .do organizatora 502 421 824
szczegółowo to tak
10.00 –spotkanie
10.30-12.00 – próba i zakładanie taśmy
12.00-13.00 – obiad
13.00- inscenizacja
Napisano
Cześć Kamil ! Mam pomyślne wieści! Do mojego GAZ-a 67 może uda się ściągnąć armatkkę p-panc. 45mm. z naszej jednostki.Resztę ustalimy przy spotkaniu.
Napisano
super pomysł, jak ktoś już wcześniej spostrzegł w lublinie brakuje takiej formy promowania historii, jestem jak najbardziej za i na pewno bede !!!
pozdro dla pomysłodawców i organizatorów
Napisano
tak pomysł chwalebny nawet jest na co popatrzeć ale miasto nie kwapi sie ani pomagac ani dofinansowac dzisiaj byliśmy na rozmwie w tej sprawie i nikt dla nas nie miał czasu i nikt nie dal nam glejtu ale kazdy mówi ak tak miasto chetnie pozwalamy oki"jak najbardziej -tylko żaden z władz miejskich nie chce wyłozyć potrzebnych 4000 tyś i pomagać porozmawiac z wojskiem .....to jest straszne że wójtowie czy jacyś burmistrzowie małych miejscowości dają co mogą z siebie i chą by był u nich taki pokaz a miasto wojewódzkie nie ma niestety checi ale inscenizacja tak czy tak sie odbędzie i mamy nadzieje że dogadamy sie z władzami
Napisano
Kamilu powiem szczerze:) każdy włodarz nie ważne jakieg miasta to kawał _uja reszta dziada:) patrzy tylko by wziąść dla siebie i zrobić impre jak najmniejszym kosztem no i całe brawa dla niego:D
pozdrawiam i nie martw się:) będzie gites:)
Napisano
Masz racje. Taki krzywy k_tas, będzie się pózniej pysznił jak to on nie pomógł w zorganizowaiu takiej imprezy. Ja bym takiemu ch_jowi, odpowiednio podziękował opisując to wszystko w lokalnej gazecie. Niech się wstydzi łobuz jeden.
Napisano
kolego i tak uczyniłem redaktor gazety (nazwy nie wymienie )dzwonił do mnie pare razy jak z tą inpreza więc mu powiedziałem jak to jest i powiedział tylko tyle że to on już zadba o to by ponaglić sprawę i pogonić toważystwo oby sie streszczali i dali odpowiedz ..jesli Lublin sie na nas wypnie i zacznie robić problemy to zaoferował się Lubartów i kozłówka więc mamy gdzie robić ,ale narazie poczekam na odpowiedź Lublina co oni na to i jak sie zaopatrują na nasze prpozycje .Mamy gotowy teren i scejnariusz na 30 min. inscenizacji brak nam tylko potwierdzenia ale powiem tak im wieksze miasto tym trudniej coś załatwić na tych wysokich stołkach .Mam nadzieję że żaden k......as nie powie nam NIE

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie