Skocz do zawartości

Prędkość" wykrywek.

wicja1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakie są Wasze spostrzeżenia dotyczące prędkości przemiatania w trybie dynamicznym,a zasięgiem poszczególnych wykrywaczy ??
Czy są takie zależności i jak Wy je widzicie ??
Z góry dzięki,
Pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
Witam!
Może nie odpowiem bezpośrednio na twoje pytanie ale : każdy wykrywacz dynamiczny ma cos takiego jak filtry . Te podzespoły w zależności od zaprojektowania inaczej przepuszczają sygnały wolne a inaczej szybkie. Tak więc w kazdym dynamicznym wykrywaczu szybkość przemiatania ma znaczenie dla głębokości wykrycia.Np. White's serii 5900/6000 jest wykrywaczem szybkim" - szybciej machasz więcej masz" Oczywiscie jest to troszkę męczące ale w tym wypadku to rozwiązanie ma bardzo dużą zaletę : skuteczność w gruncie .
pozdrawiam .
RUTUS
Napisano
Witam!

Rutus - jest jeszcze jedna poważna zaleta - im szybciej przemiatasz tym szybciej chodzisz, czyli pokrywasz dużo więcej gruntu. Zauważyłem że w wielu przypadkach taka różnica między sprzętami może być kolosalna. Przekłada się to w prosty sposób na ilość znalezisk bo co prawda doświadczony detektorysta może czasem sięgnąć nieco głębiej swoim wolnym" wykrywaczem, ale doświadczony gość z szybkim" pokryje 2/3 razy więcej gruntu niż on, więc statystyka i tak będzie po jego stronie:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
P.S. Wicja 1 - W przypadku XLT istnieje ewidentna zależność pomiędzy szybkością przemiatania a uzyskiwanym zasięgiem. Tyczy się to jednak tylko trybu dynamicznego. W trybie mieszanym" Mixed Mode należy już poruszać się wolniej gdyż operujesz także w trybie statycznym. Jednak bezpośrednio nad sygnałem wszkazywanym przez statyka (do 50% wększy zasięg) możemy zacząć przemiatać i adgonić" sygnałem dynamicznym, co pozwala na identyfikację celu.

Pozdrawiam

VW
Napisano
... a prawie najtańszą (ACE 250) wersją Garretta? Bo mi coś tylko płytkie PeeReLe wychodzą, a macham jak kosą :) Może za szybko...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie