Skocz do zawartości

Film o wojnie japonsko-amerykanskiej

Kiler

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w markecie xxx widzialem fragmenty filmu z wojny chyba japonsko - amerykanskiej. Niesamowite zdjecia z ostrzalu artyleryjskiego, z nalotow i z ogolnej walki. Zna moze ktos tytul tego ,chyba dosc nowego, filmu???

• 1 month later...
Wlaśnie widziałem Taegukgi - MASAKRA!!!!!!
Obowiązkowa pozycja dla KAŻDEGO.
Super sceny walk, kręcone z wolnej ręki jak w szeregowcu, dużo nawalanki na najwyższym poziomie :-)
Do tego całkie banalny scenariusz. Szczerze mówiąc dawno żaden film wojenny mnie tak nie wciągnął :-))

Tak, tak... jak się przesypia nużące dialogi, kiedy bohaterowie klepią w kółko to samo, i budzi się na sceny akcji, to film jest niczego sobie :) A co do scenariusza, to - Michale - Twoja piwerwsza (błędna) wypowiedź była słuszna - banał :) Że co? Że starszy brat (uwaga spoiler!!!) przechodzi na stronę komunistów i staje się super herosem koszącym południowców" jak łany zbóż? Proszę Was....

ja całość oglądałem z zapartym tchem :-) moze dlatego że spodziewałem się azjatyckiego badziewia :-) zobaczyłem naprawde porządny film wojenny.
A szczerze mówiąc to fabuła wydała mi się dlatego niebanalna, bo nieczęsto mi się zdaża, aby jakiś dziwny zwrot akcji mnie zaskoczył w tego typu produkcjach. Zwykle są łatwiejsze do przewidzenia. Powiedzmy że lekko się zdziwiłem :-)

• 1 month later...
lepiej pozno niz wcale, wlasnie skonczylem ogladac. wrazenia podobne co powyzej - niesamowite sceny walk, bardzo realistyczne i derastyczne, naprawdy dobry kawalek kina wojennego. fabula hmmm...tu wlasnie jest problem ogolnie trzyma sie kupy ale jest pare momentow totalnie naiwnych ktore skutecznie odbieraja przyjemnosc ogladania, do tego dochodza tragiczne dialogii, doslownie jak z filmow karate klasy b. film ten w wielu miejscach doslownie nokautuje szeregowca" nawet w scenach batalistycznych, mial szanse byc jednym z lepszych filmow wojennych historii, gdyby tylko dopracowac fabule i dialogi...
tak czy inaczej pozycja obowiazkowa
p.s. spodoba sie tez kobietom, film wzruszajacy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie