sopel69 Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 Cześć panowie.Wczoraj wyskoczył taki oto guziczek.Chyba już ten motyw orła z pękiem strzał i gałązką(oliwną?) już gdzieś widziałem, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Co możecie mi o nim powiedzieć. pozdrowienia
sopel69 Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 k-szela ale z jakiego okresu? może wiesz.
sopel69 Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 wojskowy , cywilny? czy jakiejś organizacji? pozdro
hakas Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 Pomoc ubraniowa UNRA to jest II w ś lub guzik munduru jeńca
Raned Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 Takie guziki nosiła również piechoty USA w okr. I wojny św. a trafiały do nas poprzez pomoc Czerwonego Krzyża.
sopel69 Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 hm ciekawa sprawa, leżał sobie na polu na którym wychodzą guziki z carskich czasów i pierwszowojenne. z tyłu jest sygnatura ,ale trzeba podczyścić by ją odczytać. dzieki chłopaki
sopel69 Napisano 3 Listopad 2005 Autor Napisano 3 Listopad 2005 Boruta myślisz o armii Hallera?pozdrowienia
Boruta Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 W 1920 roku masowo używaliśmy umundurowania amerykańskiego, a armia Hallera raczej francuskiego.Pozdrawiam
Pytanie
sopel69
Cześć panowie.Wczoraj wyskoczył taki oto guziczek.Chyba już ten motyw orła z pękiem strzał i gałązką(oliwną?) już gdzieś widziałem, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Co możecie mi o nim powiedzieć. pozdrowienia
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.