Skocz do zawartości
  • 0

Kordzik DRK

viper12

Pytanie

Napisano
Witam szanowne grono:)
Mam prosbe, czy ktos z Was ma moze zdjecie albo link, gdzie moglbym zobaczyc jak wygladal kord DRK w stanie magazynowym? Zdobylem taki kordzik, ale rekojesc jest mocno zniszczona. Po oczyszczeniu klinga ma złote zabarwienie i na rekojesci sa rowniez pozostalosci jakichs zlotych kuleczek. Nie wiem jak wygladaly okladziny i czy faktycznie mial zloty kolor. Ktos mi zasugerowal, ze wedlug zaslug mialy rozne kolory????
Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . A masz może tą pochwe na sprzedaż-wymianę? Bo ja natomiast pochwy nie mogę dorwać . A i kordzik nie jest idealny - brak okładek ( śruby są), no o przy jelcu są w połowie po odłamywane wrony . Pozdrawiam Wojtek

Napisano
Witam szanowne grono:)
Mam prosbe, czy ktos z Was ma moze zdjecie albo link, gdzie moglbym zobaczyc jak wygladal kord DRK w stanie magazynowym? Zdobylem taki kordzik, ale rekojesc jest mocno zniszczona. Po oczyszczeniu klinga ma złote zabarwienie i na rekojesci sa rowniez pozostalosci jakichs zlotych kuleczek. Nie wiem jak wygladaly okladziny i czy faktycznie mial zloty kolor. Ktos mi zasugerowal, ze wedlug zaslug mialy rozne kolory????
Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
Napisano
Dzieki Woyta,
Jutro sprobuje wrzucic zdjecie. Tego tesh znalazlem na stronce, ale moj ma pile na calej dlugosci ostrza, tepo zakonczony.:)
Dzieki i pozdro:)
Napisano

DRK (DEUTSCHE RED CROSS)
niemiecki czerwony krzyz
drk mial dwie wersje zwykla i dla oficerow
ten z linka jest dla oficerow
a ten tepo zakonczony dla zwyklych zolnierzy.

ja mam jedynie pochwe, na reszte w przyzwoitym stanie nie moge trafic ;[

Napisano
Panowie stokrotne dzieki:) No jest piekny:) To wlasnie ten:) ale niestety nie w takim stanie jak Wasze:) Tylko moje ostrze jest zlote, hmmm moze przy czyszczeniu zeszla wierzchnia warstwa?:) Pochwy niestety nie mam:( Ale wciaz szukam, moze cos sie trafi:) Kiedys na allegro widzialem sama rekojesc i byla z zoltego stopu w super stanie, teraz zaluje ze jej wtedy nie wciagnalem:).
Jak cos mi sie trafi ciekawego, np pochwa na zbycie bede o Was pamietac.
Jeszcze raz bardzo dziekuje:) Za chwilke wrzuce skan mojego kordzika:)
Pozdro
viper12:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie