Skocz do zawartości

Zatrzymany właściciel arsenału domowego

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wonsiu- jak ci saperzy obłoża skorupę trotylem i zrobią bum, to choćby była z kamienia to udowodnij, że była ezpieczna". Wszytsko zależy od eksperta, kóry będzie oceniał to.
Napisano
http://ww6.tvp.pl/4500,20051025260875.strona To jest link do kroniki w którym był pokazany arsenał tego gościa jakby kogoś interesowało.
Napisano
apropos materiału filmowego, wypowiedź jednego z Panów milicjantów" :pistolet maszynowy mosin" bez komentarza a może istniała jakaś wersja dla spadochraniarzy" :D:D:D
Napisano
ciekawe czy ten maszynowy mossin strzelał z zamknietego czy otwartego zamka :) Bleh... Miałem to samo co ten pan
z tym tylko ze mi zabrali poszpachlowanego wykopa odlew w kolbie i pare czesci
Napisano

foto 4
Broń była zdekowana w większości zdekowana.Policjanci zobaczyli czyste lufu w mauser 88 i wysnuli odrazu wniosek że mozna strzelać...A on jest przez niemców troszke inaczej dekowany, żeby mozna było z tej broni strzelać hukowo..

Napisano
To jest typowa mafijna broń !!!
ps. minie obfotografowanego od razu widać wielką znajomość rzeczy...do rąk w białych ręjawiczkach brał tylko ajgroźniejsze" maszynowe egzemplarze :)
Napisano
maxikasek - prawda. Ważne, że zrobiło BUM! - znaczy się - materiał wybychowy był! A odnośnie pistoletu maszynowego Mosina... to może to jakiś prototyp ;)

pozdr. G
Napisano
gdyby mi zabrali taka kolekcje nic innego by mi nie pozostalo jak splodzic potomka,wziasc snureczek i isc do lasu szukac drzewa:(
wspolczuje wlascicielowi
Napisano
Ten pIES nie powinien nawet dotykac tej zabytkowej broni. Wstyd i hańba pOLICJI. W moim mieście boją się wejśc do parku aby nie oberwać a tutaj wielki sukces. Co to za kraj!!! Wyrazy współczucia dla właściciela.
peter 1
Napisano
Na fotce numero uno misiek trzyma bron o nazwie PPD-40
Zrobiono tylko kilkadziesiąt tysiecy sztuk,pewnie nie tylko on nie ma pojecia jak rzadką broń trzyma w łapach...
Napisano
Tak się cieszy ,że chyba wie ? Pewnie jak zamknie oczy to już go widzi u siebie nad kominkiem :) Jeżeli jak zwykle pismaki piszą głupoty i kolekcjoner jest czysty? ...w temacie tony trotylu, bomby atomowej i 100 butli z gazem trującym, to jest jeszcze coś takiego jak biuro kryminalistyczne i prokuratura . W pierwszym pracują raczej fachowcy i jeśli z czegoś nie da się strzelić to znaczy ,że się nie da bo to złom (no chyba ,że tam akurat siedzi szwagier naszego bohatera i też zbiera :), a na układy nie ma rady! A gdy prokuratura dostanie papier ,że to złom- to umorzy sprawę i wyda polecenie policji oddania sprzętu właścicielowi.I wtedy policja mówi ...proszę sobie przyjechać i odebrać" ,a właściciel wtedy odpowiada...... narobiliśćie dziadostwa to teraz nie ja do was tylko wy do mnie z przeprosinami" - na przeprosiny nie ma co liczyć bo chłopaki w takich wypadkach bardzo się wstydzą zwłaszcza gdy im się wytknie ,że paru ich kolegów naprawdę walczy z bandziorami tracąc przy tym zdrowie ,a czasami życie ,a tu takie szmaciarze starają się zasłużyć ślizgając się na dupie kolekcjonera (znanego pewnie w całym mieście)
Panie komendancie główny Policji mam nadzieję ,że za takie gówniane akcje nie wypłaca Pan nagród i nie rozdaje medali ,bo by mnie szlag trafił na co idą moje podatki !!!
Napisano
Jacenty.jak można nie wypłacić premii i nie dac awansów skoro sprawa głośna na cały kraj.Jak nie dadza znaczy się że dali dupy.A jak dadza to moze kiedys gdzieś na 100 stronie poczytnego kwartalnika policyjnego drobnym drukiem wywalą przeprosiny ale o tym już się nie dowiemy.Ważne że BANDZIORA złapali broń co to miała ja mafia zjadaczy lizaków na patyku wziąsć do strzelanki podwórkowej została przechwycona a policja w rubryce grożni przestępcy znowu postawiła znaczek.I to się liczy.
Pozdrawiam
Napisano
Wyobrażam sobie, co teraz ten człowiek czuje. Zrobili z niego bandytę i jeszcze się tym chwalą.
Miesiąc temu mnie też to spotkało. Straciłem w sumie 16 sztuk. Miałem Mauser'a 71 w średniej wersji, z 5 roku produkcji. Wzięli tylko lufę z komorą. Resztę zostawili, bo akurat był rozłożony i nie mogli się w częściach połapać. Zastanawiam się co w takiej sytuacji zrobić. Przecież średniego Mausera71 nawet Muzeum WP nie posiada, a teraz jest to zdekompletowany kawał żelastwa. Na co to komu?
Co się w tej naszej Polsce wyprawia!
W ostatnim numerze Strzału" jest artykuł o kupowaniu broni w Czechach. Przy okazji można sie dowiedzieć jak w cywilizowanym kraju traktuje się amunicję kolekcjonerską i ogólnie, jaki jest stosunek do broni.
A u nas nie wiadomo czy się zesr.., czy przez okno wyskoczyć...
Napisano
Kolekcja ok. szkoda, ze przez własna głupotę ma jeszcze większy gnój(ytzymanie amo, granatów, materiału to przegięcie i kazdy pies się do tego przyczepi bardziej niz do przewierconych itp. broni!)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie