Skocz do zawartości
  • 0

Ołówek ze znaczkiem BMW

Saper.17

Pytanie

Napisano

Witam wykopalem dzisiaj takie cóś jest to olowek ze znaczkiem BMW byl w okopie na pozycjach niemieckich w tym samym okopie wyszly mi rowniez monety i dwa guziki.
Mam pytanie czy spotkal sie juz ktos kiedys z takim czyms
jest chyba srebny i nadal dziala:)) Ma dlugosc 11cm
To chyba nie jest spółczesny fant??
Zory dzieki.

Pozdro

Saper

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A na poważnie to z czego jest ten ołówek, czy tylko drewno, czy główka metalowa, i czy rzeczywiście wyskoczył z ziemi czy leżał gdzieś luzem. Może go stracił gostek przy okazji wizyty w lasku z laską (inny rodzaj eksploracji :)). Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytania, jakie są ślady zniszczeń, ostrzenia itp.

pzdr woyta
Napisano
To dziewicza miejscówka, czy już ktoś tam kopał- bo może zgubił? jakoś na nówke sztukę to wygląda, a jeszcze czy rysik w ołówku od wojny by sie zachował i cały mechanizm jeszcze działał- tyle lat działania wody i piachu?. ale czy jest stary czy nie -to zawsze faja rzecz. pozdrawiam
Napisano
Witam widac ze okop nie byl kopany, koncowka tego olowka jest miedziana i jest bardzo przezarta i sam znaczek nie wyglada na nowy jest uszkodzony i kolor niebieski ledwo widoczny. Mechanizm jest z nierdzewki alobo z czegos takiego:)) nie wiem bo nie jeste znawca metali.
Zrobie dzisiaj u kupla dokladne fotki to jeszcze dzisiaj je zuce na forum.

Pozdro

Saper
Napisano
Witam olowek jest chyba srebny. tam gdzie jest znaczek BMW jest pokretlo , jesli sie nim przepreci w lewo lub w prawo to rysik sie wysowa albo chowa. Powarznie wykopalem go jakies 10cm pod ziemia na zboczu okopu i w tym samym okopie wyszly mi monetki niemieckie i dwa guziki niemieckie 'groszki' luski oczywiscie tez byly.
Wiec wydaje mi sie ze jest to fant z epoki.

Pozdrowienia dla Wojtka!!!

Saper
Napisano
Ah so. Mamy więc do czynienia rzeczywiście z BMW wśród ołówków. I pytanie kto i kiedy wynalazł ołówek automatyczny. Nie czasami knedle Kooh-I-Noor? Swoją drogą czy szanowny kolega rozbierał już ww. fant. Czy ma w główce ostrzałkę.

pzdr woyta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie