Jump to content

Wybuchowy 9-latek

IRONRAT

Recommended Posts

podaję za http://wiadomosci.onet.pl/1181952,11,item.html

9-letni uczeń szkoły podstawowej w powiecie trzebnickim przyniósł do niej granat, najprawdopodobniej z czasów II wojny światowej. Okazało się, że należał on do jego ojca. Niewybuch zabezpieczyli saperzy.
Jak poinformował Marek Karlikowski z policji w Trzebnicy, do zdarzenia doszło we wtorek. O przyniesieniu przez ucznia granatu do szkoły policja dowiedziała się od dyrekcji placówki. Przybyli na miejsce saperzy zabezpieczyli granat; wcześniej zabezpieczył go nauczyciel - niewybuch leżał w tekturowym pudełku na boisku szkolnym, w odległości około 100 metrów od szkoły, pilnowała go jedną z nauczycielek" - powiedział Karlikowski.

W miejscu zamieszkania chłopca, policjanci ujawnili niekompletne elementy broni z czasów II wojny światowej tj. kolby, trzy lufy karabinowe, bagnet. Wszystko należało do 44-letniego ojca chłopca, który wszystkie te przedmioty wykopał w lesie.

Po prostu ręce opadają. Rozumiem jeszcze, gdyby próbował dać go teściowej, ale tak...

Ironrat

Za chwilkę - o 18.00 - na TV regionalnej są Fakty. Zapraszam przed telewizor wszystkich Dolnoślązaków - mają powiedzieć coś więcej o chłopcu z granatem. O 21.45 jest wydanie wieczorne (jak by ktoś nie zdążył na 18.00 się załapać) :-)

Pozdrawiam
Leuthen

debil jakich mało!!!!!!!!! poprostu wiejski rusznikarz!!!!!!! ludzie czy możemy zdobić jakąś organizacje która będzie nas chroniła przed debilami, nagonkami prasowymi i ORMOwcami? coś w stylu koła łowieckiego ale z wykrywką:)

Widzialem to w Faktach.
Czy granat jest uzbrojony to trudno powiedziec , przypuszczam ze nie / wg mnie chyba nie można być takim debilem aby trzymać uzbrojony F-1 w szufladzie/.
Co do broni to totalny zlom.
A teraz pytanie do nas wszystkich - czy kolekcje tego typu sa zabezpieczone tak aby nasze pociechy nie wpadły na genialny pomysł pochwalenia sie np. w szkole w trakcie omawiania tematu z IIWW jakims eksponatem ?

Ja tez... Tymbardziej że sam mam dopiero 13 lati trudno by łyło... Ale co do moich zbiorów wszystko jest zdezaktywowane(tymi rękoma..:D)i w 100% bezpieczne... W militariach siedzę od 7 lat i posiadam niemałą o nich wiedzę dlatego posówam sie do stwierdzenia żetrzeba być naprawde idiotą aby pozwolić wynieśc 9-cio letniemu dziecku z domu eksponat "który może być nie całkiem bezpieczny...LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!

Nie jestem pewny siebie.. bo ja nie jestem żadnym domorosłym saperem i mam swój rozum... Piszesz tak jakbyś miał pewnośc że znosze do domu niewybuchy pocisków kalibru 150mm i wytapiam z nich trotyl... Myślisz że każdy człowiek w moim wieku jest taki nieprzemyślny i wręcz głupi?? Ja za długo w tym siedze zeby bawić sie takimi syfami jak niewypały i nietylko. Noj kumpel stracił przez takie coś ręke bo koniecznie chciałwykręcic zapalnik z miny. Pisząc wszystko jest na 100% bezpieczne" miałem na mysli zdezaktywowane naboje i moje karabiny z zakołkowanymi lufami... Dziwie sie jak nawet dorosli ludzie mogą by tak durni żeby mając dzieci trzymać w domu takie gówno jak niewypały... I oni legitymują sie mianem poszukiwacza. A potem przylepiają nam przez takich ludzi metki że poszukiwacze są niebezpieczni i stanowią zagrożenie!! LUDZIE MYŚLCIE CO ROBICIE(I PISZECIE)!!!

magnusie992, ja siedze w banży od 11 lat i moge powiedzieć tylko tyle że moja wiedza jest skromna w porównaniu z wiedza niektórych osób na forum:( a co do niewypałów zgadzam się z tobą w 100%, ale na przyszłość bądź bardziej skromny co do oceny własnej osoby, tym bardziej że masz dopiero 13 lat. Chcętnie z tobą pogadam na tematy militarne więc jak chcesz to napisz maila revolt-lo@tlen.pl

Ja tam jestem starszy :P
Ale przyznam się że już daaaawno temu (na temat II wojny) sam przyniosłem do szkoły F1... tylko tyle że mój był puściutki z rozbrojonym wykopkiem zapalnika :)
Ale bywają ludzie co lubią adrenaline" (czyt. niekoniecznie inteligentni... delikatnie mówiąc). Np. kumpel kumpla trzymał w szopie... 10 sztuk min p.piechotnych (po jakimś czasie leżenia wykręcił z nich zapalniki... dla bezpieczeństwa jak powiedział). No comments...
Pozdrowienia dla ormalnych" poszukiwaczy, obyście nigdy nie trafiali na niewypały i na takich ludzi
Szuder

• 2 months later...
Panowie, po tym, co tu wypisujecie o rozbrajaniu niewybuchów, nie dziwcie się, jak kolejna osoba będzie miała wizytę domową - 13 latkowie rozbierający pociski. Jakby mój kilkunastoletni syn to robił, to skroiłbym mu dupsko. Chociaż i ja kiedyś znosiłem naboje do domu, a ojciec mi je wyrzucał.

hahahaha-magnus992 ale sobie wkopałeś-masz karabiny-zakołkowane-nie martw się nie martw panowie sprawdzą...do mnie wpadli po pepeszkę z allegro która była w stanie monolitu z rdzy-nawet nie otwieralna o lufie nie było mowy tak była zardzewiała że nie było widac żadnego jej końca,zamka nie było a mechanizm spustowy nie istniał bo mi się w rękach rozpadł-i tak ją chciali...(i której już dawno nie mam bo poszłą na allegro)więc szykuj karabiny na inspekcję-panowie przyjdą o swicie pewnie- bo forum ma piekny monitoring...jak i allegro zreszta też o czym przekonałem się na własnej skórze...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information