Saper.17 Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 Witam czy kopal ktos moze w czechach?? MOze ktos zna fajne miejscowki przy granicy w woj opolskim?? Jesli tak to niech sie podzieli namiarami . :P :) Bylem juz pare razy ale nic nie trafilem:-( , a do czech to mam nie daleko:DPs. Namiary mogą byc podane na priv :-))PozdroSaper
Darek419 Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Temat był na forum.Trzeba trochę pogrzebać.Sprawdz w wyszukiwarce.
iglanadon Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 na forum poszukiwanie skarbów jest przynajmniej jeden gośc z czech co kopie, sądze że taki wie najlepiej :)
haupttman Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 CZEŚĆ SAPER! DOWIEDZIAŁEŚ SIĘ COŚ NA TEMAT TYCH MIEJSCÓWEK W CZECHACH? JA TEŻ JESTEM Z OPOLSKIEGO, 3KM OD GRANICY! SŁYSZAŁEM O PARU CIEKAWYCH MIEJSCACH, W KTÓRE WARTO BY BYŁO POJECHAĆ, ALE SZCZERZE MÓWIĄC TO TROCHE DYGAM, BO CZECHY TO DZIWNY KRAJ, I CHOLERA WIE CO MOŻE CIĘ TAM SPOTKAĆ! np:NAWIEDZONY GAJOWY!
wons Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 haupttman - nie uważasz, że bez Caps Lock\\'a lepiej się czyta? Więc może pisz normalnie :Dpozdro. Grzesiek.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora wons 11:39 03-11-2005
Saper.17 Napisano 10 Listopad 2005 Autor Napisano 10 Listopad 2005 Witam haupttman napisze do ciebie na priv. Bo ja slyszalem ze nie daleko granicy juz w czechach w miejscowosci osoblacha ona chba sie tak nazywa sa fajne fanty po lasach ale dokladnych miejsc nie znam, jesli masz jakis miejscowki to moze bysmy sie razem wybrali na wykopki. W gadalem ze znajomym wopistą i mowil ze w czechach mozna kopac bez problemu tam maja calkiem inne prawo niz u nas:)PozdroSaper
Boruta Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 Ja mam wrażenie, że wszędzie mają całkiem inne prawo niż u nas ;-)).Pozdrawiam
maniek4 Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 PAMIĘTAJCIE! w CZECHAH się HLEDA nie szuka !!!
Darek419 Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Że czego się nie szuka.Co za cholera ta HLEDA.
woyta Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Šukaní v Česku, to je ono! To je jedna s věcí, ktere každy zdravy chlap děla s velkou rádosí!Toleruje vaše drahá polovička vašeho koníčka ve formě mrcasení? Důvěřuje vám, že opravdu chodíte hledat? Musíte si povoleni na mrcasek zasloužit? Jaké používáte finty? Raduje se s vámi z vašich nálezů nebo vás má za blázna? Co na to říká vaše tchýně? :-)) Zrozumieliście coś? To jest krótki przykład jaki to prosty i zrozumiały język. Nie martwcie się oni to samo mówią o j.polskim. Co do miejscówek, to znam parę niedaleko granicy lub bezpośrednio na granicy polsko-czeskiej. Po czeskiej stronie mozna trafić na tzw. sudeciaki, tj. fanty zakopane przez Niemców sudeckich, w pobliżu zabudowań itp., jednak chyba bardziej opłaca się nastawić na kolor. I tu przykład.pzdr woyta
Saper.17 Napisano 26 Listopad 2005 Autor Napisano 26 Listopad 2005 Czesc woyta podaj mi na maila te miejscowki to je sprawdze :)PozdrawiamSaper
kudlaty Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 niedawno wraz z paroma kolegami (w tym czechami oczywiście) mieliśmy okazję kopać w tym pięknym kraju, hledaliśmy bliżej granicy austryjackiej (w sumie to na granicy :) ) jak dla mnie bomba super fanty i co ważne inne niż u nas w końcu w kolekcji przybyło troche madziarskich i nie tylko fantów :D.... pozdro
suchy ss Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 kudlaty a z kąd jestes?? bo jak by byla okazja to tez bym sie wybral z wami na takie wykopki za granicą:)pozdro:)
kudlaty Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 jestem z rejonu wrocka ale obawiam się że koło wtajemniczonych jest zamknięte :) pozdro
piotrek_k Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 W Czechach nie kopałem ale to całkiem niezły pomysł:) Saper jeżeli masz te miejscówki to prześlij mi je na maila piotrek@nt.ony.plpozdro Piotrek
Saper.17 Napisano 3 Maj 2006 Autor Napisano 3 Maj 2006 Czesc Niemam jeszcze nic ciekawego, ale mam zamiar jechac pokopac w okolice osoblachy-chyba tak to sie pisze:)PozdrawiamSaper
maniek4 Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Witajcie!Byliśmy tydzień na hledaliśmy " sie po pachy ,piwo w knajpie 15 koron w sklepie 7 koron .Po prostu rewelacja.pozdrawiam GPR
Boruta Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Czy tam wolno, czy nie wolno, jakie są tam przepisy?Pozdrawiam
maniek4 Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Witaj BorutaByliśmy na zaproszenie naszych kolegow czeskich kopaczy,co do przepisow nie orjentuje się za bardzo ale wiem że oni mieli jakiś listek" w ich pięknym języku pozdrawiamGPR
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.