sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Napisano 9 Październik 2005 Rozochocony znalezieniem hełmu u jednego gościa ruszyłem do sąsiada jego może i on coś ma ciekawego , no i sie nie myliłem . ma tą szabelkę ale za chiny nie chce jej odać sprzedać. pozwolił mi tylko trzasnać fotki aby ustalić co to za szabelka .
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Napisano 9 Październik 2005 Rozochocony znalezieniem hełmu u jednego gościa ruszyłem do sąsiada jego może i on coś ma ciekawego , no i sie nie myliłem . ma tą szabelkę ale za chiny nie chce jej odać sprzedać. pozwolił mi tylko trzasnać fotki aby ustalić co to za szabelka .
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Napisano 9 Październik 2005 miała jeszce pochwę ale debil wyrzucił, bo była pordzewiała.
stug IV Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Ksiażka Kwaśniewicza Szabla polska ..." jak dobrze pamietam znajdujes się podobna .Miałem kiedyś taką samą z mosiężną rekojeścią w dobrym stanie , głownia była zrobiona w Niemczech , na głowicy była pogoń .
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Napisano 9 Październik 2005 Jeśli ktoś wie co to za szabelka to proszę o pomoć i ewentualnie wartość jej . może sie skusi gościu na sprzedaż Pozdrawiam Sebulaa
sebulaa Napisano 12 Październik 2005 Autor Napisano 12 Październik 2005 Dzięki Stug IV , niestety ale nie mogę jej nawet podczyścić aby odszukać , czy ma jakieś sygnatury , bicia . gościu woli aby leżała gdzieś w koncie i rdzewiała sobie. Płakać sie chce Pozdrawiam Sebulaa
stug IV Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 sebula przestań jej stan jest oglednie mówiąc ch....nie ma nad czym rozpaczać pozdrowionka
sebulaa Napisano 12 Październik 2005 Autor Napisano 12 Październik 2005 Co jest panowie , nie ma speca od białej broni. Ktoś potwierdzi przypuszczenia Boruty lub zaprzeczy. Pozdrawiam Sebulaa
kocur Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Stug ma racje .... Sebulaa nie martw sie i nie placz. Wiemy wszyscy ze wrazliwy z Ciebie chlopczyk ...;-)dajesz czadu ....pozdrawiam - czas wspolnej wyprawy sie zbliza ! Szykuj saperke !
stug IV Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 a moim zdaniem jest to szabla litewska , prawdopodobnie zrobiona w Niemczech kawaleria , oficer
jacenty2004 Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Wcale się nie dziwię ,że nie chciał sprzedać. Od razu widać ,że to bezcenna pamiątka rodzinna z którą nie można się rozstać i lepiej ,żeby sobie spokojnie gniła i srały na nią kury niż oddać to w dobre ręce
Boruta Napisano 10 Październik 2005 Napisano 10 Październik 2005 Jakieś stare Prusy, obstawiałbym na II połowę XIX wieku, może się mylę.Pozdrawiam
werning Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 taaaaaaa a wszystko co jest troche zardzewiałe wyp... na złom gratuluje podejścia. To może tez do huty ze sprzętem cięzkim który jest niekompletny bo po co zagracać muzea?
Pytanie
sebulaa
Rozochocony znalezieniem hełmu u jednego gościa ruszyłem do sąsiada jego może i on coś ma ciekawego , no i sie nie myliłem . ma tą szabelkę ale za chiny nie chce jej odać sprzedać. pozwolił mi tylko trzasnać fotki aby ustalić co to za szabelka .
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.