Skocz do zawartości
  • 0

Co to za szabelka??

sebulaa

Pytanie

Napisano

Rozochocony znalezieniem hełmu u jednego gościa ruszyłem do sąsiada jego może i on coś ma ciekawego , no i sie nie myliłem . ma tą szabelkę ale za chiny nie chce jej odać sprzedać. pozwolił mi tylko trzasnać fotki aby ustalić co to za szabelka .

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozochocony znalezieniem hełmu u jednego gościa ruszyłem do sąsiada jego może i on coś ma ciekawego , no i sie nie myliłem . ma tą szabelkę ale za chiny nie chce jej odać sprzedać. pozwolił mi tylko trzasnać fotki aby ustalić co to za szabelka .

Napisano
Ksiażka Kwaśniewicza Szabla polska ..." jak dobrze pamietam znajdujes się podobna .
Miałem kiedyś taką samą z mosiężną rekojeścią w dobrym stanie , głownia była zrobiona w Niemczech , na głowicy była pogoń .
Napisano
Dzięki Stug IV , niestety ale nie mogę jej nawet podczyścić aby odszukać , czy ma jakieś sygnatury , bicia . gościu woli aby leżała gdzieś w koncie i rdzewiała sobie. Płakać sie chce
Pozdrawiam Sebulaa
Napisano
Stug ma racje .... Sebulaa nie martw sie i nie placz. Wiemy wszyscy ze wrazliwy z Ciebie chlopczyk ...

;-)

dajesz czadu ....

pozdrawiam - czas wspolnej wyprawy sie zbliza ! Szykuj saperke !
Napisano
Wcale się nie dziwię ,że nie chciał sprzedać. Od razu widać ,że to bezcenna pamiątka rodzinna z którą nie można się rozstać i lepiej ,żeby sobie spokojnie gniła i srały na nią kury niż oddać to w dobre ręce
Napisano
taaaaaaa a wszystko co jest troche zardzewiałe wyp... na złom gratuluje podejścia. To może tez do huty ze sprzętem cięzkim który jest niekompletny bo po co zagracać muzea?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie