herrmateuss Napisano 6 Październik 2005 Autor Napisano 6 Październik 2005 http://wiadomosci.onet.pl/1252206,1292,kioskart.html
Boruta Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Czy ja wiem, pisany pod publikę, w zasadzie o rzeczach ważnych mało.Pozdrawiam
Leuthen Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Ja uczestniczyłem w kilku rekonstrukcjach jako żołnierz niemiecki, ale munduru SS nigdy nie nosiłem i nosić nie mam zamiaru. Wiem, że Wehrmacht święty bynajmniej nie był (i pamiętam o tym, gdy zakładam mundur), ale to, co SS wyczyniało, przechodzi ludzkie pojęcie. A jak ktoś sobie robi z munduru choinkę i przypina wszystkie możliwe odznaki i odznaczenia, to już jego sprawa. O heilowaniu i takich tam rzeczach w ogóle szkoda gadać. PozdrawiamLeuthen
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 artykuł pisany przez kretyna o kretynie przeznaczony dla kretynówciuchciuchciuch
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 cyt- Z wykształcenia jestem blacharzem samochodowym, a ostatnio pracowałem jako kierownik budowy. To było gorsze od frontu wschodniego. Praca po 12 godzin przez siedem dni w tygodniu za tysiąc złotych miesięcznie. Dlatego postanowiłem założyć własny biznes. Najlepiej taki, żeby dało się połączyć pasję z pieniędzmi. No i się udało."- nie ma wyksztalcenia blacharz samochodowy jest tylko zawód- blacharz samochodowy nie moze i nie ma prawa byc kierownikiem budowy- 1000 zł to zarabia na budowie ukrainiec ktory pracuje co drugi dzień a nie kierownik budowy ciuchciuchciuchciuchciuch
AKMS Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 W sumie najlepszy fragment to: Co ja poradzę, że ten produkt sprzedaje się najlepiej? - broni się młody Polak. Paradoksalnie kupują je najczęściej mali, grubi i z wadą wzroku. Tacy, których w SS byś nie uświadczył ze względów rasowych. I to jest właśnie chichot historii."Jak dla mnie to złote podsumowanie tematu.
Seb Blatter Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Business is business and business is good :)Swoją drogą ciekaw jestem gdzie tak zarabiają (tj. 1000 zł) Ukraińcy i to jeszcze pracując co drugi dzień.Pozdro
d007 Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 artykuł pisany przez kretyna o kretynie przeznaczony dla kretynówciuchciuchciuch"Lokomotywa: skoro przeczytałeś ten artykuł to sam sobie wystawiłeś teraz swiadectwo ;)A moim zdaniem artykuł bardzo dobry i obiektywny. Pokazuje pozytywne i negatywne skutki całej sprawy. Zgadzam się także z Profesorem Kuleszą. Profesjonalne i zdrowo podchodzące do tematu rekonstrukcji grupy takie jak AA7 to jedno, a pajace SS" i inne tego typu to całkiem coś innego.Pozdrawiam d007
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Seb - w Polsce na budowach zarabiaja nie zapominaj że jestem także budowlańcem mimo ze nie pracuje bezposrednio na budowied007- przebrnąłem tylko przez 3/4 pierwszej strony
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 cyt.A moim zdaniem artykuł bardzo dobry i obiektywny. Pokazuje pozytywne i negatywne skutki całej sprawy. Zgadzam się także z Profesorem Kuleszą."Wystarczy znależc odpowiedniego idiotę , przeprowadzić z nim sterowany wywiad i podłozyc pod to odpowiedni temat na czasie - w ten sposób ze skromnego zbieracza łusek mlody poszukiwacz z wykrywaczem zostawał terorystą który chciał wysadzić w powietrze całe swoje osiedle a zardzewiałe resztki mosina w prasie okazywały sie super sprawna bronią - to nawet nazywa się bodajże manipulacja
Seb Blatter Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 A propo Ukraińców 'dobrze zarabiających':Nie twierdzę, że nie, ale gdzie tak płacą? Ot ciekawość.Pozdro
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 na budowach Seb -tylko warunek jest jeden musisz coś umiec tak jak oniInwestor mając do wyboru polską firme za 80 tysięcy za stan surowy budynku woli wybrać ukrainska za polowę tek kwoty i ma w tyłku patryiotyzm gdy chodzi o jego pieniadze .Relaizacja budowy domku w stanie surowym trwa około 28 do 40 dni roboczych - wiec sobie policz ile moze zarobić średnio rozgarnięty ukrainiec z zawodu murarz/ciesla
Jeager Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 zaiste prawdziwy Leonardo da Vinci: raz genosse Lokomotywa przedstawia się jako eksmaszynista, ktory w latach 80 ciagał wagony do Niemiec, w innym poście jest emerytowanym pułkownikiem WP, a dzisiaj budowlańcem, cudowne metamorfozy...
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 towarzyszu Jeger - bycie emerytem wojskowym nie przeszkadza mi w wykonywaniu popłatnego wolnego zawodu projektanta konstrukcji budowlanych pamietaj że jestem nie tylko magistrem inżynierem kopania okopów po ZMECHU ale całkiem świadomie skonczyłem w roku 1980 Politechnikę Wrocławską w zawodzie inżynier budownictwa lądowego na dodatek na koszt tej obrzydliwej komuny dzieki ktorej na dodatek nie muszę jeszcze płacić składek ZUS.
Lokomotywa Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 tak na poważnie to wtedy gdy poszedłem do ZMECHU to nie dostałem się na PW bo mialem za mało punktow za pochodzenie gdyz pochodziłem z rodziny intaligenckiej" a zawsze chciałem budowac domy a nie je niszczyc i ku uciesze całej mojej trepowskiej rodzxiny dostałem sie do ZMECHU ale marzeń nie porzucilem i nie chciałem do konca zycia tkwic w ganizonach Gubina czy Żagania (skad pochodze i gdzie sie urodzilem)po szkole dostałem przydział do garnizonu Wrocław i to umozliwiło mi studiowanie w systemie wieczorowym po studiach wieczorami i popołudniami praktykowałem w biurach projektowych a pózniej także w wojsku pełniac dodatkowe funkcje inspektora nadzoru w budujacyh sie lub przebudowujacych sie jednostkach wojskowych A teraz Jeger specjalizuje sie w konstrucjach budynków lokalizowanych na terenach szkod górniczych - w czym na dodatek jestem biegłym rzeczoznawcą sądowym- ech ta obrzydliwa komuna Wagonów do niemiec nie ciagałem zbyt dosłownie potraktowałes moja parabolę
jacenty2004 Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 No to teraz wreszcie wiem gdzie znajdę dobrego kierownika budowy :)- gdzie Ty byłeś lokomotywa w zeszłum roku jak mi byłeś potrzebny ?
Seb Blatter Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=229214tak dla porządku lepszego :)Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.