sebulaa Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 Przekleństwo z tymi zegarkami . drugi sie trafił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 No ale ten to już nie po cyka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 5 kopiejek 1940.alpaka lub aluminium i stal(do fosolu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 2 łuski mauser . hehehe... spoko pażdziernik dopiero sie zaczyna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Orzeły się trafiły, kolega trafił uszkodzonego, ja za chwilkę obok całego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Klamra się trafiła.Też wczoraj, tam będzie więcej tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Ja też chcę się pochwalić moimi wczorajszymi i dzisiejszymi skarbusiamiPozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignatko Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 sorry że tak się wtące mam pytanie do księdza - czy wiesz co to za guzik ten chyba pozlacany znalazlem kilka takich samych o różnych rozmiarach i za cholere nie mogę ich zidentyfikować dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnik Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Ksiądz, ten 1 grosz z 1858 to fajny, bo rzadszy - mennica B a nie A. Mała rzecz, a cieszy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnik Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Jeszcze byś rewersik pokazał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 okolice Gdanks - matarnia guzik z orzełkiem chyba prl choć ma dziwne bicia,2 x 15 kopiejek 1941,i tyl zegarka z dziwnymi znaczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 takie jakby herby rozne wkoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Oto rewersiki moich skarbusiów . Na monetce z 1858 widnieje napis G.H. OLDENB. SCHEIDE M. ( Oldenburg ) Co do guzika to traił mi się pierwszy raz . Taki mój cichy domysł to jakiś ruch oranżystów ,wnioskuję po napisie z tyłu przód niestety nie widoczny oraz po tym kawałku łyżki który znalazłem metr od guzika.P.S prześlij skan przodu guzika.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Może to dziwne, ale mam kolekcję takich kopiejek.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 się namachałem łopatą.lecz co by nie było piękny dziś dzien był na pomorzu.słońce ,browarek i zdala od cywilizacji! wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 Trafiłem na stanowisko niemieckiego działka P.lot (chyba ze sie mylę to niech ktoś mnie poprawi ). Takich łusek jest tam jeszcze kilkadziesiat . Czy jest sens je wygrzebać ?? zbiera ktoś takie łuski?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 Są one coś warte?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 Znalazłem też taką ruska plombę. może wie ktoś od czego.z jednej strony 13 i pod spodem Ф.Ж.Д. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 z drugiej 7 C E H(LUB K) 89 I pod spodem Ф.Ж.Д. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Plomba jest kolejowa - Ф.Ж.Д. to skrót zarządu kolejowego ,niestety nie kojarzę jakiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palacz Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 A to moje dzisiejsze trafienia. Cos mi szczescie nie dopisuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 Co prawda nie wykopany , ale zdobyty.W niedzielę udałem sie z żonka na spacer 9 raz do roku można), ujrzałem jak gościu zasuwa z nim w garści przez podwórko. Wbiłem sie do niego na posesję, no i gatka skąd ma i ile chce. skurkowany niechciał go oddać, bo mu potrzebny do dawania gołębiom zboża. Proponowałem mu ładne wiadereczko niklowane w zamian , lub tez tradycyjnie buteleczke na otarcie łez . niechciał nadal go oddać .Ale powiedział że mi go da jak już sobie pójdę . No i jestem szczęśliwym posiadaczem hełmu.Hełm ten był wykopany 30 lat temu , wypiaskowany i pomalowany wojskową farbą , dlatego też uchował sie w tak dobrym stanie do teraz.Pozdrawiam sebulaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 muszę jeszcze do niego wpaść może ma jeszcze cos schowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.