sebulaa Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 Przekleństwo z tymi zegarkami . drugi sie trafił
sebulaa Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 No ale ten to już nie po cyka .
lain Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 5 kopiejek 1940.alpaka lub aluminium i stal(do fosolu:)
krzycho Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 2 łuski mauser . hehehe... spoko pażdziernik dopiero sie zaczyna:)
yasioo Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Orzeły się trafiły, kolega trafił uszkodzonego, ja za chwilkę obok całego.
yasioo Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Klamra się trafiła.Też wczoraj, tam będzie więcej tego.
ksiądz Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Ja też chcę się pochwalić moimi wczorajszymi i dzisiejszymi skarbusiamiPozdrawiam.
ignatko Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 sorry że tak się wtące mam pytanie do księdza - czy wiesz co to za guzik ten chyba pozlacany znalazlem kilka takich samych o różnych rozmiarach i za cholere nie mogę ich zidentyfikować dzięki
Qnik Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Ksiądz, ten 1 grosz z 1858 to fajny, bo rzadszy - mennica B a nie A. Mała rzecz, a cieszy:-)
lain Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 okolice Gdanks - matarnia guzik z orzełkiem chyba prl choć ma dziwne bicia,2 x 15 kopiejek 1941,i tyl zegarka z dziwnymi znaczkami.
ksiądz Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Oto rewersiki moich skarbusiów . Na monetce z 1858 widnieje napis G.H. OLDENB. SCHEIDE M. ( Oldenburg ) Co do guzika to traił mi się pierwszy raz . Taki mój cichy domysł to jakiś ruch oranżystów ,wnioskuję po napisie z tyłu przód niestety nie widoczny oraz po tym kawałku łyżki który znalazłem metr od guzika.P.S prześlij skan przodu guzika.Pozdrawiam.
Boruta Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 Może to dziwne, ale mam kolekcję takich kopiejek.pozdrawiam
lain Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 się namachałem łopatą.lecz co by nie było piękny dziś dzien był na pomorzu.słońce ,browarek i zdala od cywilizacji! wypas.
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 Trafiłem na stanowisko niemieckiego działka P.lot (chyba ze sie mylę to niech ktoś mnie poprawi ). Takich łusek jest tam jeszcze kilkadziesiat . Czy jest sens je wygrzebać ?? zbiera ktoś takie łuski??
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 Znalazłem też taką ruska plombę. może wie ktoś od czego.z jednej strony 13 i pod spodem Ф.Ж.Д.
sebulaa Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 z drugiej 7 C E H(LUB K) 89 I pod spodem Ф.Ж.Д.
bjar_1 Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 Plomba jest kolejowa - Ф.Ж.Д. to skrót zarządu kolejowego ,niestety nie kojarzę jakiego.
palacz Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 A to moje dzisiejsze trafienia. Cos mi szczescie nie dopisuje :(
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Napisano 9 Październik 2005 Co prawda nie wykopany , ale zdobyty.W niedzielę udałem sie z żonka na spacer 9 raz do roku można), ujrzałem jak gościu zasuwa z nim w garści przez podwórko. Wbiłem sie do niego na posesję, no i gatka skąd ma i ile chce. skurkowany niechciał go oddać, bo mu potrzebny do dawania gołębiom zboża. Proponowałem mu ładne wiadereczko niklowane w zamian , lub tez tradycyjnie buteleczke na otarcie łez . niechciał nadal go oddać .Ale powiedział że mi go da jak już sobie pójdę . No i jestem szczęśliwym posiadaczem hełmu.Hełm ten był wykopany 30 lat temu , wypiaskowany i pomalowany wojskową farbą , dlatego też uchował sie w tak dobrym stanie do teraz.Pozdrawiam sebulaa
sebulaa Napisano 9 Październik 2005 Autor Napisano 9 Październik 2005 muszę jeszcze do niego wpaść może ma jeszcze cos schowane
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.