Skocz do zawartości

czy mozemy liczyć na lepsze czasy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam

wszystko wskazuje na to że PIS wygrał wybory parlamentarne. W zwiazku z tym mam pytanie...czy sądzicie że ida lepsze zcasy na osoby biorące udział w rekonstrukcjach historycznych, a w szczególności czy jest szansa na legalność tzw DEKO??? wszakże partia ta o ile wiem jest za złagodzeniem ajgłupszej" ustawy. czekam na opienie. pozdrawiam Sturmann
Napisano
Myślę, że dla partii problem na razie nie istnieje.
PO prostu nikt do nich nie dotarł i nie przedstawił zagadnienia.
Sprawa jest bardzo prosta - trzeba dość do wszystkich posłów o zainteresowaniach patriotycznych i przedstawić im zagadnienie, wtedy może coś się zacznie dziać.

Na razie na pewno nic.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Może jestem pesymistą, ale obawiam się, że dla iemieckich" grup przyszły ciężkie czasy - oby tylko nie kazali płacić odszodowań za zniszczenia dokonane przez jednostki odtwarzane przez rekonstruktorów ;-).
Napisano
Nie przesadzaj. Tak naprawdę nikt nie będzie się przejmował jakimiś tam grupami rekonstrukcyjnymi, które w dodatku nic złego nikomu jeszcze nie zrobiły.
:)
Jeśli właściwie porozmawia się z ludźmi, to możliwe jest, że coś się w tym kierunku ruszy.

Ale też trzeba mieć świadomość, że PiS jest partią która w znaczny sposób stawia na kontrolę i dominującą rolę Państwa.
Dlatego trudno będzie przebić się z jakimiś inicjatywami kłócącymi się z tą filozofią.

A wracając do Deko - broń deko jest w Polsce od dawna legalna. Tylko trzeba ją legalnie kupić.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
oczywiście miałem na myśli sytuacje w której DEKO nie jest bronią w rozumieniu przepisów i nie jest objęte pozwoleniami, czy inną reglamentacją. Jednocześnie ja również mam obawy, żeby nie nadeszły czasy kiedy będzie trzeba sobie wyfasować koszulkę z napisem zły Niemiec" lub ardzo zły Niemiec" w przypadku SS
Napisano
Nie słyszałem o żadnych konkretach. Chyba obie zwycięskie partie poprostu nie wiedzą o naszych problemach.
Jest jednak coś na co warto zwrócić uwagę. W programie PiS jest zawarta zmiana oceny funkcjonowania Policji ze statystycznego na system priorytetów. Niegroźny zbieracz/kolekcjoner przestanie się liczyć do premii policjantów w przeciwieństwie do dresa rozwalającego przystanek autobusowy. Do tej pory między tymi dwiema osobami był niejako znak równości.
Napisano
rzecierz wiadomo jak byśmy chcieli żeby było , ale jak już napisał Krzysiek> nikt nie będzie się przejmował jakimiś tam grupami rekonstrukcyjnymi a to naprawde boli...
Napisano
czy ja wiem revolt, mnie np. ujęło to co Kaczorek zrobił dla naszej tradycji, historii i paru pozostałych przy życiu Powstańców Warszawskich, a co nie mogło powstać przez 60 lat. Myślisz, że ilu wyborców dzięki temu zyskał?
Kilku staruszków stojących nad grobem i parę osób trochę młodszych- reszty to nie obchodzi zupełnie....pomyśl o tym, bo niewielu z tak zawanej elyty" politycznej, poza paroma okrągłymi zdaniami przy jakiejś uroczystości nawiązuje to Takich Spraw.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie