sturmann Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 witamwszystko wskazuje na to że PIS wygrał wybory parlamentarne. W zwiazku z tym mam pytanie...czy sądzicie że ida lepsze zcasy na osoby biorące udział w rekonstrukcjach historycznych, a w szczególności czy jest szansa na legalność tzw DEKO??? wszakże partia ta o ile wiem jest za złagodzeniem ajgłupszej" ustawy. czekam na opienie. pozdrawiam Sturmann
krzysiek Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Myślę, że dla partii problem na razie nie istnieje.PO prostu nikt do nich nie dotarł i nie przedstawił zagadnienia. Sprawa jest bardzo prosta - trzeba dość do wszystkich posłów o zainteresowaniach patriotycznych i przedstawić im zagadnienie, wtedy może coś się zacznie dziać. Na razie na pewno nic.PozdrawiamKrzysiek
Peiper Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Może jestem pesymistą, ale obawiam się, że dla iemieckich" grup przyszły ciężkie czasy - oby tylko nie kazali płacić odszodowań za zniszczenia dokonane przez jednostki odtwarzane przez rekonstruktorów ;-).
krzysiek Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Nie przesadzaj. Tak naprawdę nikt nie będzie się przejmował jakimiś tam grupami rekonstrukcyjnymi, które w dodatku nic złego nikomu jeszcze nie zrobiły.:)Jeśli właściwie porozmawia się z ludźmi, to możliwe jest, że coś się w tym kierunku ruszy. Ale też trzeba mieć świadomość, że PiS jest partią która w znaczny sposób stawia na kontrolę i dominującą rolę Państwa.Dlatego trudno będzie przebić się z jakimiś inicjatywami kłócącymi się z tą filozofią.A wracając do Deko - broń deko jest w Polsce od dawna legalna. Tylko trzeba ją legalnie kupić. PozdrawiamKrzysiek
sturmann Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 oczywiście miałem na myśli sytuacje w której DEKO nie jest bronią w rozumieniu przepisów i nie jest objęte pozwoleniami, czy inną reglamentacją. Jednocześnie ja również mam obawy, żeby nie nadeszły czasy kiedy będzie trzeba sobie wyfasować koszulkę z napisem zły Niemiec" lub ardzo zły Niemiec" w przypadku SS
polsmol Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Nie słyszałem o żadnych konkretach. Chyba obie zwycięskie partie poprostu nie wiedzą o naszych problemach. Jest jednak coś na co warto zwrócić uwagę. W programie PiS jest zawarta zmiana oceny funkcjonowania Policji ze statystycznego na system priorytetów. Niegroźny zbieracz/kolekcjoner przestanie się liczyć do premii policjantów w przeciwieństwie do dresa rozwalającego przystanek autobusowy. Do tej pory między tymi dwiema osobami był niejako znak równości.
das_reich Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 rzecierz wiadomo jak byśmy chcieli żeby było , ale jak już napisał Krzysiek> nikt nie będzie się przejmował jakimiś tam grupami rekonstrukcyjnymi a to naprawde boli...
revolt Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 prawo i sprawiedliwość jest tylko w nazwie, a dzialanie mają takie samo co AWS i SLDpozdr
Jeager Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 czy ja wiem revolt, mnie np. ujęło to co Kaczorek zrobił dla naszej tradycji, historii i paru pozostałych przy życiu Powstańców Warszawskich, a co nie mogło powstać przez 60 lat. Myślisz, że ilu wyborców dzięki temu zyskał?Kilku staruszków stojących nad grobem i parę osób trochę młodszych- reszty to nie obchodzi zupełnie....pomyśl o tym, bo niewielu z tak zawanej elyty" politycznej, poza paroma okrągłymi zdaniami przy jakiejś uroczystości nawiązuje to Takich Spraw.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.