kat Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Grendeltamto zdjęcie 251/21 wygrzebałem stądhttp://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=32930&postdays=0&postorder=asc&start=300nie ma niestety źródła zdjęcia (albo źle szukałem)a to kolejny 251/21 wyjęty stądhttp://www.achtungpanzer.bos.ru/gal_251.htmmam nadzieję, że nie był już umieszczany w pancernych ciekawostkach, przejrzałem je pobierznie i wydaje mi się, że tego zdjęcia nie było.Pozdrawiam
Grendel Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Coe,Chyle czolo przed wiedza, bo pytanie nie bylo latwe (choc zdjecia sa znane i byly publikowane, tyle, ze trzeba wiedziec gdzie ich szukac).Jesli chcesz je w troche lepszej jakosci - podaj prosze jakis adres kontaktowy.Swoja droga kolejne modele byly rownie ciekawe i bylo ich calkiem sporo.Jak zeskanuje zdjecia, to je zamieszcze.PozdrowieniaGrendel
Cypis Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Witamczy dysponujecie może zdjeciami samochodu VW Kubelwagen uzbrojonego w działka lub karabiny maszynowe , lub wykorzystywane do holowania dział .Cypis
Grendel Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Zdaje sie , ze w Waffen-Arsenalu VW im Kriege" Michael'a Sawodny'ego bylo jedno zdjecie Kuebelwagen'ow z jakimis km'ami.Ale co to bylo i jak montowane - nie pamietam.Szczerze mowiac, to co najwyzej pojedynczy km mogl sie tam zmiescic, bo na Zwillingslafette 36 to miejsca nie bylo.Nie wspominajac juz o jakichkolwiek dzialkach.W duzo wiekszym Horch'u 2cm FlaK 30 ledwie sie miescil, a wzglednie swobodnie mogl byc uzytkowany dopiero na Krupp'ie.Holowac to tez Kubel mogl niewiele i to nawet po rownym z silniczkiem o mocy 23,5 KM, czy pozniejszym 25 KM.Pewnie sa jakies zdjecia dzikich, polowych instalacji, ale ich uzytecznosc (i trwalosc) to juz zupelnie inna sprawa.W tej chwili zadnego takiego zdjecia sobie nie przypominam.PozdrowieniaGrendel
crimson Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 ..a to co za ściema? gąsienice na oponkach? ;))
crimson Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 ... że też im się chciało rekostruować takiego Brzydala... :)
crimson Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 chyba gość patrzy, czy sie tam wciśnie sam, czy z kumplem... :))
crimson Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 ...napalimy w piecuuu... (drzwiczki całkiem ładne) :))
kat Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Nie Kubelwagen ale Schwimmwagen.Mam w związku z tym pytanie. Czy tak montowany km jak na zdjęciu to frontowa samoróba, czy też Shwimmy miały seryjne" uchwyty w przeciwieństwie do Kubelwagenów? Widziałem już sporo zdjęć Shwimmów, ale taki zestaw tylko raz. Zdjęcie to wygrzebałem z zakamarków mojego kompa i nie wiem nawet skąd je ściągnąłem, być może e-bay.Pozdrawiam
Grendel Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Schwimmwagen'y mialy seryjnie instalowane jarzmo MG.W dodatku skladane, co widac na zdjeciach.PozdrowieniaGrendel
sten Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Mam zapytanie dotyczace Schwimmwagen Lang"Typ 128.Z tego co wiadomo to wyprodukowano 30 szt. czy ktorys z nich przezyl wojne???Jak tak to gdzie mozna go zobaczyc??Pzdrsten
Grendel Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 W Stanach nie ma zdaje sie zadnego egzemplarza.Patton Museum i p.Littlefield maja pieknie odrestaurowane egzemplarze Typu 166.Kilka (-nascie?) innych (w roznych stanach i na roznych poziomach oryginalnosci) jest w rekach prywatnych.Niektore pojawiaja sie na imprezach typu living history".Co prawda nigdy sie tym za bardzo nie interesowalem, ale nie wydaje mi sie, ze nie slyszalem o zadnym ocalalym Typie 128.Budowano je na samym poczatku produkcji - zdaje sie w latach 1940-41.Nawet nie wiem, czy jakikolwiek egzemplarz trafil do jednostek liniowych.PozdrowieniaGrendel
kat Napisano 26 Listopad 2005 Napisano 26 Listopad 2005 japoński Chi-To typ 4 - prototyp w czasie prób
kat Napisano 26 Listopad 2005 Napisano 26 Listopad 2005 Sdkfz 251 przerobiony na wóz wsparcia technicznego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.