Skocz do zawartości
  • 0

Polska klamra!

ERWIN

Pytanie

Napisano

Witam. Trafiłem taką klamerkę. Wiem że niewiele ich wyprodukowano. Czy były one w użyciu podczas kampani w 1939 ? Jakie formacje je posiadały? Będę wdzięczny za każdą informację na temat tej klamerki bo nigdzie nie mogę znaleźć nic konkretnego. I jeszcze ciekawostka: znalazłem ją pod Zgorzelcem. Czyżby trafiła tam jako pamiątka po walkach w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na takie rarytasiki zwracam uwage :)

a skoro jestesm yw temacie tj klamry, to swego czasu kolega mogl kupic taka w idealnym stanie w antykwariacie w moim iescie, za 150zl
pozalowal kasy, bo do konca nie zdawal sobie sprawy jak zadka jest to klamra

za bledy przeszlosci pokutuje do dzis
Napisano
Ja w podstawówce sprzedałem handlarzowi w sklepiku z militariami piękną oryginalną klamrę SS w stanie strychowym, zeby zapłacic karę za jazdę bez biletu, bo nie chciałem starym mówić... Teraz, po kilkunastu latach nadal nie mogę zdobyć takiego egzemplarza, eeeh, błędy dziciństwa...
Napisano

O kurcze, w takim razie inwestycja w klamerki jest lepsza niz jakiekolwiek akcje i obligacje :-) Z pol roku temu byla podobna klamerka na allegro (na zdjeciu) i poszla za jakies 200 zl. A dzis jest juz 705 zl i jeszcze 14 godz. do konca aukcji! Ciekawe kiedy nasi kopisci" sie przebudza i zaleja rynek oryginalami" - tak jak jest to dzis w przypadku klamer pruskich czy niemieckich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie