Cronos Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Nie jest to forum muzyczne ale kolego Lain, nie neguję twojego gustu muzycznego, ale napisałeś w jednej linijce koło siebie tak odrębne stylowo zespoły ze aż się dziwię(np: SOAD, Ministry, Grechuta?! Infernal War!!...) I do tego nie znosisz pięknego Heavy i porównujesz go do Hip hopu..... nie ładnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 witam.masz jakiś problem z tym cronos???? u mnie tak samo od slayer po kaczmarskiego i peje . Post jest na temat muzyki o ile nie zauważyłeś , a może z wiekiem wzrok słabnie i nie tylko..... liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Ja słucham głównie Black Metalu, Satanistycznego starego Death Metalu (np. stary Death, Morbid Angel), troche speed/thrash metalu (4 pierwsze albumy Sepultury!!!!!), pozatym Slayer, Sodom... Czasami zdarza mi się, że włączę sobie dla odmiany RAC/hatecore bądź Oi! (ale nie lubię oi-a pro-lewackiego"). Pewnie teraz pomyślicie, ze jestem nazistą etc. nic z tych rzeczy, ja zyje głownie BM/starą szkołą metalu.pozdrawiamP.S. Nie to, że się śmieję, ale niektóre wypowiedzi mnie dziwią, np. te, że słucha się zarazem i techno i BM, dla MNIE to jest dziwne wymienianie obok siebie sprzecznych ze sobą gatunków muzyki. Ale co tam, każdy robi to na co ma ochote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Hej Cronos.Czytaj uważnie nie porównałem Heavy i Hip hopu tylko napisałem ze nie lubię tych gatunków muzyki:)Kolego Walwuch wielu hardcorowców obraziłoby się za porównanie muzyki z gatunku Darkcore ,Speedcore do techno.Pewnie słyszałeś Iperyta w którym nie ma już automatu jak to zwykle było w ultra szybkich klimatach typu Mysticum i Mortician tylko są tak zwane BITY ,a do tego wstawki typu wrzaski żywcem wyjęte z utworów które mozna słuchać na składankach typu Thunderdome.Patrząc na scenę Speedcore i kapele typu The Berzerker (również na Black metal radio) lub naszą rodzimą Kielce Terror Squad można stwierdzić że granica gdzieniegdzie się zaciera,gitary już nie tylko są wsamplowywane lecz często dogrywane na żywo.Często podczas setów wykonawcy tego jak to nazwałeś echno" śpiewają (drą ryja:)na żywo (Chant of Hardcore /Saint Pure Shit ) lub grają na gitarach (Fuckparade).Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Lain, zle mnie zrozumiałeś, ja np. nie mógłbym słuchać zarazem i Black Metalu i techno. Iperyta nie lubię, o wiele bardziej wolę Infernal War (chociaz podobno ich najnowsza płyta, ta co wyszła po Terrorfront jest słaba)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Prawdziwy Black Metal to jest: Venom, Bathory i Hellhammer, no i stare norweskie kapele. A te nowe Black" kapelki jak dla mnie nie reprezentują nic ciekawego i tylko psuja dobre imię muzyki metalowej.To tylko i wyłącznie moje zdanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 Sorry Cronos, ale moim zdaniem Venom to taki rock, nagrał jedynie album Black Metal". Nowe kapele Black Metalowe wnoszą dużo, wystarczy zagłębić sie w prawdziwe podziemie, a znajdzie się tam multum kapel. Hellhammer też nie brzmi mi za Black Metalem, jedynie za thrash.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 Ojjj kłócił bym się, i to ostro.... Wiesz w czasach kiedy Venom tworzył BM to chodziło im o to żeby ten styl muzyki tak własnie wyglądał, i oni przy takim trwali, i jeśli piszesz że to ock"(taki niewinny) to wybacz ale chyba nie słuchałeś Venoma. I nie zagrali TYLKo Black Metal". A to co prezentują te nowe pseudo szatanistyczne" kapele to żenada. Ani techniki, ani ładu, ani składu. No ale to zależy od wieku i nic nie mam do ludzi co myślą tak jak Ty. A co do Hellhammera to zależy na jaki okres ich istnienia się popatrzysz. A zwróć uwagę na chociażby Satyricon (jak dla mnie wielka kapela) kiedys grali rasowy black typu łubudubu, a posłuchaj sobie płytki Now Diabolical, i chociaż wielu uważa to za zdradę i profanację, dla mnie to jest najprawdziwszy Black Metal. Byłem dwa...trzy lata temu na Infernal War w wiatraku w Zabrzu, i wyszłem po pół godziny i wolałem isć z kumplem na piwko pod chmurkę. Pozdrawiam i sądzę ze sprawa zamknięta bo jakby się nie patrzeć, każdy ma inny gust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 No tak, widać, że jesteś maniakiem starszych brzmień, co do Hellhammer to ich pierwsze płyty może i brzmiały jak BM, ale na Celtic Frost wyraźnie zluzowali, że to tak ujmę. Venom swoją drogą za bardzo nie lubię. Za to bardzo odpowiada mi twórczość Sepultury (4 pierwsze płyty), Sarcofago, Bathory (te pierwsze). Ze starszych kapel to jeszcze Slayera lubię (do płyty Reign in Blood), Sodom... Nowego Satyricona nie lubię. Zresztą nie ma co drążyć tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Witam, mam pytanie, w teledysku do One Metalliki są migawki z jakiegoś filmu, jaki to tytuł, chyba nakręcony na podstawie powieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Johnny Got His Gun ( w tłumaczeniu to coś typu Jak Johnny poszedł na wojne") na podstawie powieści Daltona Trumbo, o ile dobrze pamiętam to były trzy wersje tego teledysku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 dziękuję, pozdrawiam również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Debogora Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Podam tylko gatunki,bo nazw kapel to nie zliczę.electro,ambient,jazz a najbardziej to te trzy gatunki w jednym garnku ładnie wymieszane.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 http://pl.youtube.com/results?search_query=%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D1%8D&search=Szukajło tego i z polskich to Dżem, ogólnie dobrego rocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 RockabillyPsychobilly SKAPunkHardcoreoiWarMetal :)bjar_1 podobny gust widze :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 odnosnie kapel to polecam:folkpunk: Dropkick Murphys, under the gun, HC: agnostic front, madball, terror, tragedy, kaaos, way side crew.Streetpunk: the Analogs, bulbulators, Perkele.SKA: polskie - skapoint, vespa, skampararas, sari ska band.zagraniczne - the specials, operation ivy, the skatalites, tremende, dr. ring-ding etc.Nie przeczytalem w dol, i widze ze tu wiekszosc piszacych slucha gitarowego grania..pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Hmmm.Z nowości Darkest Hate Warfront - Satanik Annihilation Kommando z Brazylii,Desaster 666 - Satan's soldiers syndicate i Urgehal - Goatcraft torment:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 A ja klasyk i nie tylko od Sepultury i Canibala po Lordiego omijając szerokim łukiem Linkin parki i podobny syff Folkiem nie pogardzę lubię ta muzykę nawet raz w roku walczę na inscenizacji bitwy pod Grunwaldem w tym roku chorągiew Pomezańska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 kolejne info koncertowe :)jesli by ktos był chetny to zapraszam !http://sota.deathdealers.eu/w poniedziałek w naszej audycji bedzie mozna wygrac bilet.www.radiopositive.pl www.radiopositive.pl/audycje/inwazja_swinwww.radiopositive.pl/listen.pls - do sluchaniaInwazja świń to audycja z gatunkami myzycznymi jak Gore-grind Brutal Death metal, ale takze HC,, niekiedy Crust.pozdrawiam i zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Stedke napisz maila please.Mam sprawe!Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 o której ta audycja? a może by się jakaś mała ekipa z forum zebrała na obscene extreme fest?ja nie byłem jeszcze, ale na najbliższy się wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Lain stedke@o2.plj20 Inwazja świń w kazdy poniedzialek od 22 do 24:)Obscene co roku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 a bywasz może na obscene? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 no wlasnie kurewa od 7lat wybieram sie i zawsze cos:/tak to jezdze w roku na pojedyncze" strzaly po polsce badz niemczech.narazie planuje u siebie zrobic HAEMORRHAGE badz CBT.ale to plany najwczesniej na styczen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnoludek Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 a ja lubię to samo co bjar_1 i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.