Skocz do zawartości
  • 0

rozbity samolot ?

bolas

Pytanie

Napisano

temat chyba militarny a juz jak najbardziej exploratorski ... łażąc po górach w trakcie wakacji wlazłem na takie cudo ... dla mnie jak w mordę strzelił ogon rozwalonego samolotu - ale kiepskim z awiacji więc zapytuje na forum - ma ktoś jakiś pomysł co to mogło być ? niestety nie mam lepszych fotek bo był za wysoko ... leży w grecji konkretnie w białych górach na krecie ...

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A w chorwacji tez byłem i tam mnie nic nie dziwi :)Zastavki posiekane kulami lezace pod mostami , spalony haftrack na poboczu i pole minowe przy stacji benzynowej. Normalka ....
Napisano

temat chyba militarny a juz jak najbardziej exploratorski ... łażąc po górach w trakcie wakacji wlazłem na takie cudo ... dla mnie jak w mordę strzelił ogon rozwalonego samolotu - ale kiepskim z awiacji więc zapytuje na forum - ma ktoś jakiś pomysł co to mogło być ? niestety nie mam lepszych fotek bo był za wysoko ... leży w grecji konkretnie w białych górach na krecie ...

Napisano
Witam, jak na moje oko, to wyglada na ogon od miga 21, przynajmniej troszeczke podobny. Ale pewności nie mam.
A co do znaleziska to fajny fancik.Ja bym niewytrzymał i sobie go przytachał:)

Pozdrawiam Chrum:)
Napisano
no mi tez sie z tyłkiem od miga 21 skojarzył ale skąd taki na krecie ? a podchodzić do niego mi się nie chciało bo na fotce to co wygląda lajtowo to jakies 500m podejścia po piekielnym pionie pod góre i to przy 36 stopniach lasera z nieba :) nie chciało mi się ... bardzo prawdopodobne jednak że był to samolot o napędzie śmigłowym bo w schornisku jakies 10 km dalej lezało coś co wziałem za smietnik a po oględzinach wyglądało jak obudowa silnika - taki czubek zakładany na śmigło (nie wiem jak sie to zwie ...) ...
Napisano

tak przy okazji to w ogóle sporo ciekaowstek można znaleźć na tych kretyńskich bezdrożach :) parę przykładów z zapomnianych rejonów małopopularnych wśród turystów :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie