Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsze wykopki, pocisk?

Puhacz

Pytanie

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pieprzysz Wraith i piszesz bzdety. Ja tak wcale nie piszę do innych forumowiczów ,ja poprostu upatrzyłem sobie Ciebie :) A jeżeli słowo pieprzycie tak Cię poruszyło to może powinieneś zmienić to forum na takie męskie inaczej gdzie chłopcy są dla siebie wyjątkowo mili i oczywiście kulturalni :)
Napisano
Taka to polska postkomunistyczna menatlność że tylko krytykować za coś. Nie rób nic, nie mów nic, a unikniesz krytki" - tak pewnie najlepiej z założenia większości przedmówców. kol.Puhacz nie wiedział co to zapytał, dowiedział się, drugi raz tego nie weźmie. Zauważcie, co zrobił potem, pojechał do lasu zakopał na metr, urobił się, za co chwała mu, a nie wrzucił do ogniska dla zabawy, jak to widzę robią co poniektórzy, albo zostawił sobie na od tak na ziemi. Tak krytykujecie a na pewno sami nie jesteście święci. Ja sam swego czasu przy wykopach popełniałem błędy do których nie wstyd mi się przyznać.
kol.jacenty2004 co do Ciebie to te Twoje wypowiedzi, dążą jak widzę w większości wątkach które komentujesz chyba do prowokacji.
Napisano
A cha .I nie odgryzaj mi się narazie bo wyjeżdżam na kilkanaście dni i nie będę mógł ripostować :) Ten czas i energię poświęć zamiast mojej osobie na identyfikację mojej ruskiej blachy która jest parę postów niżej .Dziękuję :)
Napisano
No dobra, wydlubie ziemie, zaczne gmyrac w srodku patykiem zeby wyczyścić, a jak splonka wypali?? Na ile jest to mocny wybuch? wystarczy jak bede to robil np. w mokrych rekawicach?
Tylko bez krytyki prosze! Niestety tego na forum jeszcze nie bylo, szukalem!
pzdr
Napisano
Puhaczu a łuska z czego? bo chyba nie z pancernika? to ci krzywdy nie zrobi, trzeba obchodzić się delikatnie, jak z dziewczyną (no chyba ze sado - ciacho sie leci ;) ), a bez zartów to przecież jak złożyłes wykrywkę to chyba ziemi z łuski bez wyzwalanie spłonki się pozbędziesz, a poco ci mokre rękawice ? myślisz że się popażysz?
Napisano
No dobra, ziemie wywalę, ale nie mogę się nigdzie dowiedzieć czy można spłonkę wyzwolić od środka, np. przez pocieranie (jak bede czyścił w środku). No bo jak się okaże że społonka wybucha ze mozna ogluchnac to takiej luski tez nie bede trzymal w domu. A jesli wybucha jak kapsel z odpustu to jakos sobie poradze. Nigdy nie widzialem spolonki w akcji wiec sie asekuruje. Ale to chyba nie tamat na forum... Jakos sobie poradze!
Jak nastepny post pojawi sie dopiero za pare godzin tzn ze pisalem jednym (ostatnim) palcem i zajelo mi to pol dnia... :)
Napisano
No koledzy,rodacy nie wkręcajcie młodemu takich kitów z luskami,niech ma respekt przed militarnym zlomem ale nie musi na ich widok robić w gacie ze strachu...bo sie chlopak wystraszy i do lasu się bedzie bał chodzic...
Napisano
Dlatego lezy i nieruszam!! Jedna znalazlem ze zbita sponka to wypolerowalem na błysk (chyba nawet za bardzo - blyszczy sie nawet w srodku).
pozdr
Napisano
wlasnie juz sie zaczynam bac! A szukanie na plazy kasy mnie nie interesuje! Zarabiam od pon-pt a w weekendy chcialem cos ciekawszego robic...
Moja wina ze same takie znajduje (no poza podkowa oczywiscie! i jedną lotką która wiem ze jest nieszkodliwa)
Napisano
maxim026: dzieki za rekomendacje: Napewno skorzystam!!
Na razie cala energie poswiecam na budowe mojego drugiego wykrywacza. Te wykopki to sa wyniki testow mojego pierwszego cuda elektroniki w terenie - nie spodziewalem sie ze takie strarsznosci wykopie.
Koledzy: czlowiek sie uczy na bledach, a kto pyta nie bladzi. Szkopul w tym by tych samych bledow nie popelniac po raz drugi!

Pozdrawimam all!

PS
Co do kultury to popieram kol. Wraith'a. Czasy kiedy dobitne slowo bardziej mnie przekonywalo niz rzeczowe argumenty juz bezpowrotnie minely (aczkolwiek wcale nie byly takie zle!!)
Napisano
już dobra, no dobra. Powiedzialem ze jutro zakopie i bedzie po sprawie.
Apropos podkowy: dzięki ale wolę swoją. Chyba bardziej mnie kręci zrobić sobie sprzęt sam, sam znaleźć, odczyścić i postawić w honorowym miejcu. Przecież tu chyba nie o to chodzi żeby coś dostać czy kupić (nie rozumiem ludzi co kupują sobie np. naboje na allegro, po co?? satysfakcja=0!)!

Myslalem ze znalazlem coś fajnego, a tu mnie koledzy wyśmiali, potępili i wogóle. Ale co tam, może to i dobrze, przynajmniej pożyje, a i w przyszłości rodakowi życie uratuje.... heh
Napisano

oto druga fotka - widok od strony dyszy".
W środku tunel pusty az do głowy". To pomarańczowe
jest twarde ale daje sie skubac".
Wymiary: długosc całkowita 117,5 mm,
srednica w najszerszym miejscu: 45,5 mm.

Napisano
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=82336#82340
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=101329#101361
i odlamkowy
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=104894#104910

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie