Skocz do zawartości

Nowogród k,Łomży

robo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Napisano
wypali, sura wypali na pewno będzie jeszcze lepiej niż w tym roku.będzie się działo szykują się 4 imprezy
-u nas w Grajewie bitwa na grzędach 9psk AK
-u was Nowogród
-standardowo Bzura
-no i jeszcze może na koniec września bitwa pod Kockiem
cały wrzesień świetnej zabawy
Napisano
W chwili obecnej prowadzone są rozmowy z ks. Andrzejem z Zarąb Kościelnych. Ma on grupę ludzi i coś kombinują w kierunku rekonstrukcji 10 pułku ułanów. W niedzielę ktoś od nas do niego pojedzie. W sferze gdybań" jest zorganizowanie imprezy pod Andrzejewem, gdzie zakończyła swój szlak bojowy 18DP i pewnie jeszcze kilka innych. Także tombak możesz mieć rację.... u Was bitwa na grzędach, u nas Nowogród i kto wie może Andrzejewo? Mam nadzieję, że obędzie się bez zbędnych sprzeczek i nikt nie wyskoczy w mundurze porucznika (tzn. oficera).
Napisano

A ja mam pytanie odnośnie tej fotografii :P Zołnierz polski to co próbował zrobić? Amunicja się skończyła i chciał wystraszyć przeciwnika techniką aniec żurawia" ?
Troche tak dziwnie wygląda i przyciągnęło moją uwagę.

pozdrawiam ;)

Napisano
dokładnie tak jak kolega pisze.To właśnie Autor tego Glebniecia"miał na mysli./na probie wyszlo mu to duzo lepiej do tej pory czuje puche Pgaz na narkach:):):)/
Napisano
Skradał się skradał i taką niechęć do mnie czuł że chciał mnie lufą w oko dziobnąć bo zapomniał że ma tylko replike broni:)Ale niestety mój celny strzał i tak przygwoździł go do ziemi :)
pozdrawiam
Napisano
Znalazłem fajną grupę którą można zaprosić na naszą inscenizację:
http://img.liveinternet.ru/images/foto/702697/f_945334.jpg
Ludki są zajefajni... :)
Indar grodowładny"
  • 4 months later...
Napisano
W Andrzejewie już dawno odbywały się imprezy majace na celu kultywowania pamieci o poległych tam żołnierzach 33PP. Pomysł niezły aby wzbogacić marsz i uroczystość na cmentarzu o udział umundurowanych żołnierzy /rekonstrukcjię/wiem że były takie propozycje ale pozostały bez odzewu ze strony GRH
W tym roku odbywa się poraz 11 Marsz Szlakiem Bojowym 33PP ZAPRASZAM
a jeśli ktoś jest urażony to niech najpierw poczyta, zainteresuje się tematem, a potem niech się wypowiada na forum ogólnopolskim bo w ten sposób wprowadza dezinformacje zainteresowanych udziałem w takich imprezach. Bo później okazuje się że w regionie nic się nie dzieje więc także nie tylko Nowogród są równiez inni którzy pamiętają o Wrześniowych Bohaterach
http://www.exodus.4lomza.pl/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie