marek123 Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 Witam Czy organizatorzy przewidzieli jakas przeprawe" pichoty p-czas rekonstrukcji walk BZURA 2005" jesli tak na czym to bedzie polegało ??? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Chyba będzie ten sam mostek, co w zeszłym roku, ja bym jeszcze proponował tratwę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Czy ten sam, jeszcze nie wiem, zalezy co przywiozą saperzy - ale na Tower Brigde bym nie liczył. natomiast będzie można jeszcze wbród przez bród :)))))))))))pozdrawiamJaH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 ok to moze cos ja zaproponuje:- nie mozna bylo zbudowac cos tak na ot hoc mostu na podporach pływajacych ????- a moze najzwyklejsza przeprawa na kładkach ???- albo most polowy ale to juz wymaga wiekszego nakładu sił i towaru :) Wszystko by bylo zgodne z realiami wrzesnia 1939 roku.........Oj mądrze sie madrze ale tak sie sklada ze trafilem na pewnym stryszku torbe oficerska z II RP ku mojemu zdziwieniu w srodku znalazłem 3 ksiazki opracowane przez sekcje inz.i saperów Warszawa 1920 pt.MOSTY WOJENNE czesc I (mosty polowe),czesc II A "obliczenia mostów tymczasowych, oraz mosty na podporach....."Moim zdaniem to co zaoferuja saperzy to bedzie nic innego jak to co w zeszlym roku.....Mnie osobiscie sie to nie podobało! Jesli ma byc porzadnie to moglibysmy cos zrobic z tymi fantami pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Cos czuje ze w tym roku to jednak pojdziemy w bród ;-)przez warte mozna a przez bzure nie mozna ????Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Kolego marku, nie ma sprawy, prosze bardzo, ale jesli mogę zauważyć - sam to finansujesz....... Bo nam się budżet skończył. Więc jesli chodzi o organizatorów będzie to co Kazuń" dowiezie.Po prostu, idąc za przykladem i samemu czyniąc przykład przykładamy większa wagę do minimalizacji kosztów dla pojedyńczego uczestnika, a kasy wcale więcej na imprezę nie ma. Coś za coś. Schrek, nie ma sprawy, do was należy inwencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Przy stanach wody w Bzurze jak zeszłoroczne to nie będzie problemu - vide zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Piotrze nie chwal sie !!!!!w tym roku to moze nawet jakis sprzet mechaniczny przeprawimy ;PSchrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 pieczraka ale ta mini" przeprawa kawaleri to była gdzie indziej :P przechodzac prze kladke saperska mialem wrazenie ze tam jest gleboko ;) no i jeszcze te pomaranczowe koła ratunkowe .......:]tyraz do AKAGI gdyby była szansa sponsoringu miejscowego lasu w towar o nazwie Drewniane bale" mozna by bylo zrobic cos FAJNEGO"czasu jeszcze troszxe zostało słuze pomoca.......gdyby co moge przyjechac nad BZURE" ze 3 dni wczesniej .......ale to juz Wasza decyzja !pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dnak Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Boze jak mi się to podoba :)Musze sobie załatwić ten mundur, bo bardzo chciałbym wziąć w tym udział :)(sorki za OT :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 to było ledwo 200m w góre rzeki od kładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 i tak bylo płycej :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Niesamowite wrażenie było, jak się buty zatapiają na tej niby kładce. Polecam.Co do mostu przez Bzurę, to jeszcze trzeba mieć na niego pozwolenie.A czy będą jakieś budynki budowane, typu chata? No i by sie okopy przydały, ale na to nikt chyba nie pójdzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Hmm na pewno by sie przydały atrapy zniszczonych taborów itp. Jesli chodzi o okopy, to nie wiem czy nie bedzie to zbyt odbiegac od realiow bitwy. Skoro byla to przeprawa przez rzekę i próba przedarcia się przez niemieckie pozycje, to Polacy chyba nie mieli czasu nawet pomyslec o okopach... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 a moze niemcy mieli czas sie okopac??? to by bylo dobre :) Co do mostu przez Bzurę" Boruta ciekawe czy saperzy beda mieli pozwolenie :] okej nie wnikam nie moja sprawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Ale go oni na trochę go rozwijają, zesztą mogli by postawić znak: Uwaga most na rzece i spoko ;-).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 kładke saperska (wrzesniowa) tez bysmy załorzyli tylko na czas rekonstrukcji ..........:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 sa jakies nowe informacje na temat kladki saperskiej ???? pytanie adresowane do organizatora(ów) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Będzie most taki jak w zeszłym roku - jeśli natomiast ktoś chciałbny zasponsorowac i zbudowac kładkę z miłą chęcią takowa przyjmiemy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 hehe szkoda,ze nikt sie wczesniej nie domyslił blablabla ....mialem zamiar udzielic rad :) ok ale czasu juz mało co nie ??? apropo czy na tej kładce beda wisiec te wstretne koła ratunkowe?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 będą, bo nie mam ochoty odpowiadać przed prokuratorem za brak zapezpieczeń bhp jak ktos wpadnie do wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 mamo mamo ...........ok niech bedzie proponuje zamaskowac to jakas słama lub siatka maskujacaa zreszta.......pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 No, słoma była stosowana do palenia mostów w 1939, niestety, z mizernym skutkiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.