Skocz do zawartości

Przeprawa nad Bzura 2005"

Rekomendowane odpowiedzi

ok to moze cos ja zaproponuje:
- nie mozna bylo zbudowac cos tak na ot hoc mostu na podporach pływajacych ????
- a moze najzwyklejsza przeprawa na kładkach ???
- albo most polowy ale to juz wymaga wiekszego nakładu sił i towaru :)
Wszystko by bylo zgodne z realiami wrzesnia 1939 roku.........
Oj mądrze sie madrze ale tak sie sklada ze trafilem na pewnym stryszku torbe oficerska z II RP ku mojemu zdziwieniu w srodku znalazłem 3 ksiazki opracowane przez sekcje inz.i saperów Warszawa 1920 pt.MOSTY WOJENNE czesc I (mosty polowe)
,czesc II A "obliczenia mostów tymczasowych, oraz mosty na podporach....."
Moim zdaniem to co zaoferuja saperzy to bedzie nic innego jak to co w zeszlym roku.....Mnie osobiscie sie to nie podobało! Jesli ma byc porzadnie to moglibysmy cos zrobic z tymi fantami
pzdr

Kolego marku, nie ma sprawy, prosze bardzo, ale jesli mogę zauważyć - sam to finansujesz....... Bo nam się budżet skończył. Więc jesli chodzi o organizatorów będzie to co Kazuń" dowiezie.
Po prostu, idąc za przykladem i samemu czyniąc przykład przykładamy większa wagę do minimalizacji kosztów dla pojedyńczego uczestnika, a kasy wcale więcej na imprezę nie ma. Coś za coś.

Schrek, nie ma sprawy, do was należy inwencja.

pieczraka ale ta mini" przeprawa kawaleri to była gdzie indziej :P przechodzac prze kladke saperska mialem wrazenie ze tam jest gleboko ;) no i jeszcze te pomaranczowe koła ratunkowe .......:]
tyraz do AKAGI
gdyby była szansa sponsoringu miejscowego lasu w towar o nazwie Drewniane bale" mozna by bylo zrobic cos FAJNEGO"
czasu jeszcze troszxe zostało słuze pomoca.......
gdyby co moge przyjechac nad BZURE" ze 3 dni wczesniej .......ale to juz Wasza decyzja !
pzdr

Niesamowite wrażenie było, jak się buty zatapiają na tej niby kładce. Polecam.
Co do mostu przez Bzurę, to jeszcze trzeba mieć na niego pozwolenie.
A czy będą jakieś budynki budowane, typu chata?
No i by sie okopy przydały, ale na to nikt chyba nie pójdzie.
Pozdrawiam

Hmm na pewno by sie przydały atrapy zniszczonych taborów itp. Jesli chodzi o okopy, to nie wiem czy nie bedzie to zbyt odbiegac od realiow bitwy. Skoro byla to przeprawa przez rzekę i próba przedarcia się przez niemieckie pozycje, to Polacy chyba nie mieli czasu nawet pomyslec o okopach...

Pozdrawiam.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie