rozi Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 Witam wszystkich.Mam pytanie czy na terenie tego słynnego Ruskiego Brodu są dziewicze miejsca których nie odkryli ludzie z wykrywką?? Chodzi mi dokładnie o to czy można tam coś jeszcze znaleść:)pozdrawiam.
Boruta Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 He he, pewnie tak, ale podejrzewam, że bardzo małe.Pozdrawiam
vaderian Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 :)) Zapytaj Bjar'a gdzie jeszcze nie był :)))PozdrawiamVaderian (Lodz)
krzychuna5 Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 ogródek leśniczego:)pozdrawiam. krzysiek.
rozi Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 To widzeże, że nieźle ludzie darli hehe co sie dało.A ja miałem nadzieja że coś by tam wyszło ciekawego.
aaaa.gggg Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Na Ruskim już bryndza...Niestety.Zryte na maxa.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 He ,he... życzę powodzenia w trafieniu dziewiczej miejscówki! :)
kloki Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 wczoraj ze znajomym zaliczylismy wyprawe do Ruskiego. Na efekty długo nie trzeba było czekać.. Pierwsze grzyby już wyszły po kilku minutach...
kloki Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Niestety.. Na grzybach i celowniku od MGty się zakończyło.. Odłamki nas skutecznie przepędziły... Pozdrawiam cierpliwych.
bjar_1 Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Taaa grzybów w tym roku w okolicy jest od cholery...gorzej z fantami...
Tomko Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 No to jadem na grzybki - w końcu to podstawowa funkcja mojej wykrywki :))
MaciekC Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 czasem warto pojechac tam jeszcze. niby dołek na dołku a 50 m od lesniczówki na srodku goscinca winterschlacht wyszedł kilka dni temu. myslimy sobie z Asią że chyba specjalnie na nas czekał :)za chwile znowu tam skoczymy i siem obaczy :) do zobaczenia w lesie :)
wz.75 Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 Ruski Bród bardzo ciekawy teren, tylko odłamków dardzo dużo. A to zniechęca i jeszcze Ci grzybiarze chyba nas nie lubia". Myslę ,że jeszcze nie wszystko zostało wykopane !
MaciekC Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 hehe naszczęście grzybki sie skończyły :)choc jak wchodziliśmy z Asią do lasu chłop zakrzyknął: tylko mi KU.... dołki kopiecie"a dołków to tam jest od gromaa co do fantów które tam zostały jeszce przeoczone (bo tak trzeba pisać) - klamra GOT MIT UNS dziś wyszła :)wrzucę zdjątko na odkrycia
aaaa.gggg Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 Aż dziw Maćku że Cie jeszcze nie spotkałem?Skąd jesteś i w którym miejscu wyszła klamra?PozdroZwierz
MaciekC Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 a ja z Przysuchy wiec jak widzisz mam blisko.raz tylko spotkałem tam kopacza i to z synem. a tak to cisza.klamerka wyszła od strony Bokowajako ze nigdy tam nie kopalismy to sobie z Asią kontrolnie skoczyliśmy. A Ty skąd jesteś?
MaciekC Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 a klamerka alulezała miedzy dwoma świerzymi dołeczkami zaraz koło starej łopaty :)
MaciekC Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 wie ktos moze jaka jest historia powstania tych wielkich lejów które spotyka się koło gościca?sa od strony bokowa i ruskiego.wyszło z nich cos ciekawego/?
honker Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 kiedyś jak było sucho sprawdziłem pierwszy po prawej od ruskiego .było tam ok. 10 niewybuchów i trochę nierozpoznawalnego złomu tak było zzarte .a co doich powstania to czytałem o działaniach ruskich jednostek lotniczech ale na szczeblu armii i był tam komentarz-dziwne że był tylko jeden nalot a i to przy okazii-wracali z lotu i mieli reszki bomb-być może to ponich pozd.marek
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Żadnych bomb lotniczych tam nie było, bo lotnictwo nie brało udziału w walce. Leje koło drogi powstały latem 1945 r. i później kiedy wysadzano znajdywaną w pobliżu amunicję artyleryjską...bjar_1www.freiwilligecrew.poszukiwania.pl
aaaa.gggg Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Maćku!Ja mieszkam kilka kilometrów od Ruskiego.Trzepe teren już kilka ładnych latek...Bjar podał Ci link.To nasza ekipa.Myśle a raczej jestem pewien że sie spotkamy!A Ty kiedy sie wybierasz?Acha,uważaj od strony Bokowa na starszego jegomościa z żółtymi papierami.Zwą go Franek.Około 65 lat.Wysadza pociski!!!Niedawno by mnie zabił!!!Ostatnio co jakiś czas są patrole.PozdroZwierzP.S.A tak na marginesie to już rzadko wychodzi coś ciekawego.Ale trzeba trzepać!!!!
MaciekC Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 po wczorajszym sukcesie monetkowym wzięło nas strasznie na monetki,kopiemy w takim miejscu gdzie gleba piaszczysta wiec miły odpoczynek od ruskobrodzkiej potwornej gleby.niedługo jademy w sandomierszczyzne na pierwszą wojnę i monetki wiec narazie ruski brod zostawiamy innym masochistom :P hehehepzdrawiam M
kloki Napisano 4 Wrzesień 2005 Napisano 4 Wrzesień 2005 Witam. Właśnie wróciliśmy z Ruskiego - odłamki, odłamki i jeszcze raz odłamki. Rzadko co wychodziło coś całego".Spotkaliśmy w lesie pewnego poszukiwacza, który mieszka niedaleko i kopie od ładnych paru lat. On przedstawił nam inną teorię na temat bitwy. Otóż kolumna niemiecka ciągnęła gościńcem od Bokowa w stronę RB. Przed RB ostrzelały i rozbiły ją rosyjskie myśliwce. Niemcy się rozpierzchli, przeszli przez drogę Końskie - Przysucha, a tam po drugiej stronie ponoć lasu nie było przed wojną, więc wybiegli na czyste pole i tam ich dobijali. Niemcy zostawili tylnie straże w postaci oddziałów ukraińskich mające opóźnić goniące oddziały radzieckie.Co myslicie na ten temat?Dziś kopaliśmy wzdłuż gościńca, oprócz dziwnych części samochodowych, łuske większego kalibru, rozrywek i odłamków nic ciekawego tam nie wyszło. Jak zwykle zaczeliśmy od grzybów :P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.