Skocz do zawartości

okolice Elblaga

zukowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Czy ktos zna jakies ciekawe miejsca w okolicach Elblaga? Nie dalej niz w promieniu 50km. Interesuja mnie glownie militaria ale inne rzeczy w tym monety guziki itp. tez moga byc.
Pozdrawiam
Napisano
Witam.
Frozzer powinien coś wiedzieć na ten temat. Ostatnio szarpnął piękną pancerkę" wytłoczkę z tych okolic.(allegro):))
Pozdrowienia
senior
Napisano
Jesli chodzi o ten Kociol Braniewski to wie moze ktos cos wiecej bo szukam tej miejscowosci na mapie i nie moge znalezc.W jakich ona jest okolicach?
Moze to jest jakas potoczna nazwa?
pozdr.
Napisano
biblioteka sie klania . walisz pod date 1939-1945 i tam coś znajdziesz. a z tego co wiem to kazde miasto wydaje cos takiego jak np.Dzieje miasta Elblag . i tam jest troche napisane od powstania miasta do dzisiejszych dziejow , a na końcu knigi jest opis ksiazek z których są pobrane materiały z których kozystano przy pisaniu tych Dziejów. ja tak robie i to jest skuteczne jak zaczniesz czytac knigi to samo wszystko powychodzi potem mapy i starsze osoby .. a co do pytania odnosnie fajnych miejscowek w twoim regionie to zabardzo inni koledzy niebęda zdradzać swoich ciekawych miejsc.. no bo wiesz puscisz na forum i jak zajedziesz za pare dni to te miejsce będzie wyglądalo jak przygotowane do posadzenia pietruszki albo ziemniaka ..
  • 3 weeks later...
Napisano
Rety okolice Elbląga :\\ tam pod każdym drzewem coś lezy. Obrzeża miasta, okolice Braniewa i wreszcie moja ukochana Mierzeja :]]]]] . Tylko nie wejdź tetonowi w drogę okolice Elblaga to jego teren ;]]]
pozdro
Napisano
a moze byś poszukal w okolicach Malborka?tam byl poligon, magazyny i takie tam inne pierdolki:D:D:D, jest nawet cmentarz zolnierzy radzieckich czyli musialy byc tam jakies walki:D:D:D.
pozdro dla Was:)
Napisano
> Jesli chodzi o ten Kociol Braniewski to wie moze ktos
> cos wiecej bo szukam tej miejscowosci na mapie
> i nie moge znalezc.

Mega-ROTFL od rana w poniedziałek! :)
Napisano
> Jesli chodzi o ten Kociol Braniewski
> to wie moze ktos cos wiecej bo szukam
> tej miejscowosci na mapie i nie moge
> znalezc.W jakich ona jest okolicach?

Aleś chłopie przypier....ł !!!

kocioł = zasadzka, okrążenie
braniewski - przymiotnik od Braniewo" (takie miasto powiatowe na Warmii)
Napisano
Czy nazwa tego forum to Miejsca warte odwiedzenia" czy Napiszcie gdzie mam kopać?"

Zacytuję:

Dział forum gdzie można podyskutować o miejscach wartych uwagi, fortyfikacjach, umocnieniach, polach bitew, miejscach niezwykłych które każdy poszukiwacz odwiedzić powinien"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie