zukowsky Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Witam. Czy ktos zna jakies ciekawe miejsca w okolicach Elblaga? Nie dalej niz w promieniu 50km. Interesuja mnie glownie militaria ale inne rzeczy w tym monety guziki itp. tez moga byc.Pozdrawiam
zukowsky Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 CZy nikt juz nic wiecej nie wie?????
HU13ERT Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 Witam.Frozzer powinien coś wiedzieć na ten temat. Ostatnio szarpnął piękną pancerkę" wytłoczkę z tych okolic.(allegro):))Pozdrowieniasenior
zukowsky Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Napisano 11 Sierpień 2005 Hehe jak wie to myslisz ze powie. Mi chodzi tylko o to zeby powiedziec gdzie sie tu cos dzialo jakies wojska stacjonujace czy bitwy itp.pozdr.
zukowsky Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Napisano 11 Sierpień 2005 Jesli chodzi o ten Kociol Braniewski to wie moze ktos cos wiecej bo szukam tej miejscowosci na mapie i nie moge znalezc.W jakich ona jest okolicach?Moze to jest jakas potoczna nazwa?pozdr.
maxim026 Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 biblioteka sie klania . walisz pod date 1939-1945 i tam coś znajdziesz. a z tego co wiem to kazde miasto wydaje cos takiego jak np.Dzieje miasta Elblag . i tam jest troche napisane od powstania miasta do dzisiejszych dziejow , a na końcu knigi jest opis ksiazek z których są pobrane materiały z których kozystano przy pisaniu tych Dziejów. ja tak robie i to jest skuteczne jak zaczniesz czytac knigi to samo wszystko powychodzi potem mapy i starsze osoby .. a co do pytania odnosnie fajnych miejscowek w twoim regionie to zabardzo inni koledzy niebęda zdradzać swoich ciekawych miejsc.. no bo wiesz puscisz na forum i jak zajedziesz za pare dni to te miejsce będzie wyglądalo jak przygotowane do posadzenia pietruszki albo ziemniaka ..
KacperW. Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Rety okolice Elbląga :\\ tam pod każdym drzewem coś lezy. Obrzeża miasta, okolice Braniewa i wreszcie moja ukochana Mierzeja :]]]]] . Tylko nie wejdź tetonowi w drogę okolice Elblaga to jego teren ;]]]pozdro
suchy ss Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 a moze byś poszukal w okolicach Malborka?tam byl poligon, magazyny i takie tam inne pierdolki:D:D:D, jest nawet cmentarz zolnierzy radzieckich czyli musialy byc tam jakies walki:D:D:D.pozdro dla Was:)
beaviso Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 > Jesli chodzi o ten Kociol Braniewski to wie moze ktos> cos wiecej bo szukam tej miejscowosci na mapie> i nie moge znalezc.Mega-ROTFL od rana w poniedziałek! :)
elnio Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 > Jesli chodzi o ten Kociol Braniewski > to wie moze ktos cos wiecej bo szukam > tej miejscowosci na mapie i nie moge > znalezc.W jakich ona jest okolicach?Aleś chłopie przypier....ł !!! kocioł = zasadzka, okrążeniebraniewski - przymiotnik od Braniewo" (takie miasto powiatowe na Warmii)
Bocian Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Czy nazwa tego forum to Miejsca warte odwiedzenia" czy Napiszcie gdzie mam kopać?"Zacytuję:Dział forum gdzie można podyskutować o miejscach wartych uwagi, fortyfikacjach, umocnieniach, polach bitew, miejscach niezwykłych które każdy poszukiwacz odwiedzić powinien"
pretorian 1 Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Witam . Nie ma takiej miejscowosci jak Kocioł Braniewski. Niezłe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.