Priester Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 Metal Aluminumgórny wers:868poniżej:18.A.Kp.z.b.Y.Ln.Rgt.d.Ob.L.zachowałem oryginalne wielkości liter...dziekuję i pozdrawiamDr Priester
beaviso Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 To bardzo ciekawa blacha moim zdaniem.spróbuję rozszyfować:18. Aufklaerungs Kompanie zu besonders Verwegung Luftnachrichten Regiment Oberbefehlshaber der Luftwaffe18. kompania rozpoznawcza specjalnego przeznaczenia należąca do pułku radiotechnicznego podlegającego głównodowodzącemu LuftwaffeLuftnachrichten Regimenter to jednostki, które miały za zadanie rozpoznawać sytuację powietrzną i zapewniać łączność - radary, radiolinie, a także rozpoznanie radiowe (np. namierzanie bombowców podług ich korespondencji radiowej oraz sygnałów generowanych przez systemy ostrzegania i nawigacyjne). Ta kompania wygląda mi właśnie na taką, w dodatku podległą nie pod byle Regiment, a pod ObdL", czyli pod grubego Hermanna.pozdr, M.
Priester Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 jeśli sobie ktoś życzy , mogę zamieścić skan tego niesmiertelnika...
Priester Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 proszę bardzo...ktoś go przetarł,papierem ściernym lekko,wrrrrr,może ktoś wie skąd była ta jednostka?tzn z jakiego miasta?może troszkę więcej wiadomości o niej?ja nieśmiertelników nie zbieram,więc to nie mój temat...pozdrawiam i dziekuję...Dr Priester
Boruta Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Nie ma grupy krwi wybitej, więc pewnie nie był wydany.Pozdrawiam
Priester Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 a czy literka A " to nie przypadkiem grupa krwi?
bjar_1 Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Boruta - to ,że nie ma grupy krwi nie oznacza że blaszka nie została wydana żołnierzowi.pzdrbjar_1
Pytanie
Priester
górny wers:
868
poniżej:
18.A.Kp.z.b.Y.Ln.Rgt.d.Ob.L.
zachowałem oryginalne wielkości liter...
dziekuję i pozdrawiam
Dr Priester
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.