muslim Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2003 Czy wiecie od czego są te lufy? Wydaje mi się, że od Flaka 2cm ppanc i plot. Ale nie mam pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Górna lufa to 100% Flak 38a Pl. Patr. Ger to Platzpatronengeraet czyli lufa do strzelania ślepakami, Patrz moja galeria o Flak 38.Robert Lewy" Lewszyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 Pzrepraszam miało być Grzesio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 Ojej, zostałam rozszyfrowana! ;-)A tak na serio - to ja przepraszam, pisałem to na jakimś durnym laptopie i cholera mnie brała bez myszy!Górna lufa to 2 cm Flak 38 (albo Flakvierling 38 - samo działko było to samo), tu nie ma żadnych wątpliwości.Natomiast dolne - to na logikę 2 cm Flak 30, hamulec wylotowy na przykład, ale na zdjęciu za słabo widać detale zamocowania lufy - powinien tam być, ja wiem z 15-20 cm od wlotu do lufy dość wąski pierścień - zgrubienie (a nie taki bysiu jak na lufie od 38), a na samym końcu (czy raczej początku, czyli na zdjęciu z prawej) nieco węższy od lufy gwint. Jak teraz na to patrzę, to chyba ten pierścień ledwo, ale jednak, widać.Zresztą 2 cm Flak 30 i 2 cm Flak C/30 to chyba to samo działko, ale na różnych podstawach, zresztą nie znam się na Kriegsmarine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 To milo z Twojej strony. - Dzieki temu lepiej przyswoilem budowe maszyn do zabijania ;) pozdrawiam, w. swiat, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Dzien dobry, ja w podobnej sprawie.Czy to Flak, Kw(a)K, lub ptak? 30, czy 38? W sieci nie znalazlem zadnych uszczegolowien" (poza niezdrowymi dla oczu fotkami modeli 1:35). Pomozecie?zasylam zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 3cie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 last. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 http://www.pzpflak.com/Może już był na forum.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2003 Czy wiecie od czego są te lufy? Wydaje mi się, że od Flaka 2cm ppanc i plot. Ale nie mam pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 A napis na gwincie to nie przypadkiem cyrylica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2003 Trochę kipski skan :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Jak dla mnie to EINBAU :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 :-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Zelig jak to wyczyściłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 2 Kwiecień 2003 Share Napisano 2 Kwiecień 2003 na bank jest to flak 20mmchcesz sie pozbyc? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 2 Kwiecień 2003 Share Napisano 2 Kwiecień 2003 tana gorze to flak, na dole nie wiem coto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 2 Kwiecień 2003 Share Napisano 2 Kwiecień 2003 dol moze dyc flak 43 tyle ze brak tlumika Grzesio ogejrzy to bedziesz mial ekspertyze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 B. dzieki za link. - Wydaje mi sie, ze to jednak 38, ale nie na 100%.Napis to faktycznie einbau" (antycyrylica).Dosylam jeszcze zmasakrowane bicia - moze ktos je rozszyfruje.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Po wyjsciu z wanny sama sie przedstawila: - Dzien dobry, nazywam sie 2 cm Flak 38, rocznik 42gi, nr 5837."Pytanie: czy zdarzalo sie, ze monotowano w nich celownik przed tlumikiem?pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Niezłe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Eeee, a co tam jest napisane u góry - Pl.Patr.G... - wychodzi, że do strzelania ślepakami?!PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 A mi się tak WCALE nie wydaje!Wzorcowy przykład lufy od 2 cm Flak 38 masz na pierwszym zdjęciu w tym temacie (górna).Z drugiej strony, gdybyś podał kilka podstawowych danych, jak kaliber, długość całkowita, długość samej lufy (bez tłumika), w miarę możliwości długość gwintu, a o zdjęciu całej lufy z profilu nie wspominając - to życie byłoby znacznie łatwiejsze.A co rozumiesz pod hasłem 38"? 10,5 cm Flak 38 albo 5 cm Pak 38 na przykład? :-) A tak na poważniej, to trzeba tu podawać pełne nazwy i kalibry, bo cyfry znaczą tyle co wzór po naszemu i mogą oznaczać cokolwiek, np. pozostając przy aplotach - były po dwa flaki 18, 36, 37, 38 i 41, a na upartego i 39 - tyle że w różnych kalibrach, dodaj do tego KwKi i parę innych klas dział i naprawdę nie wiadomo o co chodzi.PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Yoony jak to brak tłumika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Tej dolnej na tym zdjęciu nie widać, ale znalazłem ją razewm z niemieckimi gadżetami. Utknęła w niej łuska więc ją zostawili. Widziałem kiedyś jakieś zdjęcie gdzie było coś podobnego i podpisali Flak 2cm ppanc.Może macie jakieś zdjęcia :)A czy ta na górze może być od działka z 4 lufami?Taki mi powiedział właściciel, no i pokazywał coś co miało być fotelem" z tego. Ale pewności nie mam.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
muslim
Czy wiecie od czego są te lufy?
Wydaje mi się, że od Flaka 2cm ppanc i plot. Ale nie mam pewności.
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.