Raned Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 To żałosne, żeby producent dość kiepskiego polskiego sprzętu wieszał psy na innej polskiej konstrukcji. Sam jestem zwolennikiem wykrywaczy zachodnich, ale prawdą jest, że najlepszym polskim wykrywaczem jest Smętek, a po nim nie ma długo, długo nic i panowie producenci" dobrze to wiecie.
nikt Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Kto jest tym producentem"? Jeszcze raz powtarzam nie jestem w tej chwili związany ani z firmą Start System ani Metamax ani z Panem Smętkowskim ani żadną inną firmą.
nikt Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 A poza tym najlepszym polskim wykrywaczem jest metamax ( za nim długo długo nic..)i to porównywalnym ze sprzętem zachodnim ( konkretnie porównywałem z white's 2900) co przy tym stosunku cen moze nadwyrężyć sprzedaż zachodnich wykrywaczy jak tylko środowisko" pozna ten wykrywacz.pozdrawiam.
Burnum Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 ..i oto jest biznes po polsku, pewna firmka produkujetotalną pomyłkę wciskając kit dzieciakom, kolega właściciela pod pseudonimem znanym wszystkim jako NIKTtwierdzi, że (małe fiaty czy polonezy są 100% lepsze od mercedesów bo krajowe) sprzęt polski oczywiście znanej jużwszystkim firmy...... jest najlepszy, bo sam takim szuka. Wdość dziecinny sposób reklamuje go bo jak mi wiadomo od każdej sztuki sprzedanej klientom FORUM dostaje 50 zł.od swojego szefa.Jeden robi zamęt, a drugi na tym zarabia. Lecz najciekawszew tym wszystkim jest to, że pan NIKT na codzień nie szuka polskim wykrywaczem, ale zachodnim... Właściciel w/w podobnie...Ps. pochodzę z Wielkopolski, a nie z nad morza.
Gość Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 hehe a ja mam Poloneza i uwazam ze jest lepszy od Mercedesa,bo jest tanszy w eksploatacji, lepiej od Mercedesa przyswaja instalacje gazową i 1996r Poldka kosztuje ok 7000 zl a Mercedesa za te pieniądze bym kupił z 1982roku......ale jak wygram w totka i tak kupie Merca hehehehehehehe
k-szela Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Ludzie po co taki ton. Jest jedna prawda w tym wszystkim że możesz mieć super extra sprzęt a i tak g... znajdziesz jak nie będziesz wiedział gdzie szukać i twoj piękny wykrywacz za parę tysiaków będzie leżał w szafie. Ja mam dobry wykrywacz niepolskiej firmy xxx za trochę ponad 2 tyś. efekty są , ale twierdzenie że POLSKIM wykrywaczem nie da się znależć monetki są co najmniej głupie!!! Ja prawdę mówiąc najwięcej ciekawych fantów znalazłem na czuja bez elektroniki w tym rzadkiego dwudenarka Walezego??? i po co tu gadać że Polskim się nie znajdzie jak ktoś ma łeb na karku i trochę wiedzy o terenie to i bez wykrywacza znajdzie jak będzie szukał. Mi osobiście sprawiało więcej przyjemności szukanie na czuja, ale piszczałka przyrosła mi do ręki jest na pewno łatwiej cośik znaleźć. Więc nie ważne czym tylko Co. Pozdrawiam!!!
merlin Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Wszyscy spieramy się na temat jakości wykrywaczy.Jest ich na rynku przynajmniej kilkadziesiat rodzajów. W Odkrywcy" na palcach jednej reki można policzyć testy wykrywaczy.Do dziś jedyną strona poświecona testom jest od pewnego czasu nie aktualizowana strona Darka. I nic po za tym. Wszystkie pozostałe informacje uzyskujemy na forum , na czacie lub w wyników krótkich testów spzętu u producentów ( gorzej) lub kolegów ( lepiej ).Stąd rodzą sie nieporozumienia. Ja pierwszy wykrywacz kupiłem w ciemno ( wykrywacz VLF - ELAP polskiej produkcji )Nie wiem czy mnie ktos naciął , ale mam z nim zwiazanych kilka miłych wspomnień ( nimiłych też , ale było mniej ). Później przyszło rozczarowanie bo koledzy w miejscach przeszukanych dokładnie przeze mnie znaleźli sporo rzeczy wykrywaczami z Myszkowa.Czy słabo szukałem , czy sprzet był słaby tego do dziś nie wiem.Potem odłożyłem trochę kasy i kupiłem Smętka ( byłem po niego osobiście a wyjazd przeżywałem jak stonka wykopki ) z którym chodze do dziś.Różnica jest oszamiałająca. Jestem z niego zadowolony,ale nie wykluczam ,że gdybym zobaczył lepszy sprzęt to bym sie na niego mocno napalił, ale niestety nie stać mnie na coś droższego/ lepszego a testy i opinie trudno uznać za obiektywne. I przez to lubię to co mam ,ale appeluję o jedno wymuszajmy gdzie sie da rzetelne testy sprzętu porównujące te same przedmioty ( np: monety polskie bedące aktualnie w obiegu), bo będziemy się kłócić tak bez przerwy. P.S. A Redakcji Odkrywcy" życzę by doczekali takiego stanu jaki osiagnęły gazety motoryzacyjne, komputerowe lub modelarskie czyli otrzymują od producenta lub dostawcy produkt do testów.
4444 Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Motto na dziś:Bo szukać trzeba umieć",Ja radziłem sobie bez piszczałki przez 4 lata i nawet znalazłem trochę ciekawych rzeczy.Niedługo kupuje pierwszy wykrywacz.Zapewne teraz znajdę więcej ale bez znajomości terenu i informacji nawet wykrywaczem za 6000zł niewiele można znaleźć.Płytkich dołków i cennych zdobyczy wszystkim Wam Monterro życzy.
nikt Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Witam panie Burnum ( czy też Raned ) W tej chwili jestem już przekonany ,ze to jedna i ta sama osoba.Nie mam juz ochoty przekonywać uczestników tego forum do moich racji.Każdy na oczy, umie liczyć pieniądze. Chciałbym tylko napisać ( z pełną odpowiedzialnoscią za moje słowa) , że w swoim zapędzie do dyskredytowania wszelkiego co nie nosi marki sprzedawanej przez Pana posunął się Pan do napisania na forum nie prawdy.Nie sprzedaję wykrywaczy Metamax, nie sprzedaję wykrywaczy Start System, nie sprzedaję wykrywaczy Pana Smętkowskiego. Na zachodni wykrywacz do szukania na codzień nie stać mnie po prostu, a poza tym i tak w zapędzie snobizmu nie wydałbym niepotrzebnie kilku tysięcy ( wartosć mojego samochodu) skoro za mniejsze pieniądze mogę mieć wykrywacz porównywalny.Owszem w odkrywcy można znaleść moje ogłoszenia na temat wykrywaczy lecz są to moje wykrywacze na temat których na forum nie pisnąłem ani słowa, bo forum to nie jest miejsce na reklamę lecz miejsce do wymiany poglądów.ps' Jeśli jest Pan tak pewien tego co pisze i głosi to moze spotkamy się za powiedzmy dwa miesiące , przyjdę z moim wykrywaczem a Pan z zachodnim ( niech to będzie wykrywacz dwa razy droższy od mojego !) i zrobimy testy terenowe? porównajmy zasięgi na zakopane przez nas przedmioty, oraz co też ważne, jakośc wykonania.Zaprośmy wszystkich ludzi ze środowiska którzy bedą chcieli przyjść, obecność ich pozwoli na zachowanie obiektywności. pozdrawiam.
Raned Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Panie nikt, wypraszam sobie insynuacje. Wiem kim Pan jest, a przede wszystkim jest Pan płatnym naganiaczem klienteli dwóch firm. Myśli Pan, że można nazwać się nikt aby móc bezkarnie reklamować na forum firmę x czy y, zresztą występuje Pan również pod innymi nickami.
Gość Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Ludzie, uspokójcie sie!! Ja mam wykrywacz, samoróbkę, jestem zadowolony. W zyciu liczy sie szukanie i co za różnica czy mamy sprzęt za 6 tyś czy 600 zł, Liczą się kumple, wspólne poszukiwania i marzenia o skarbach, pozdrawiam:))
4444 Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Pawek:Popieram Cię w 100 procentach.Trafne podsumowanie.I temat można zakończyć.Z pozdrowieniamiMonterro
Burnum Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 ..ho, ho jak mówi stare przysłowie, lis ( Nikt ) złapanyw kurniku czując zagrożenie może nawet rozszarpać człowiekowi gardło, a przy okazji pogryzie innych. Widać, że Nikt nie lubi prawdy, tylko dlaczego atakuje innych????Pan Nikt musi chyba zmienić swój pseudonim, podobno ma ich kilka gdy tworzy całe rzesze super zadowolonych klientów,którzy właśnie nabyli super sprzęt...Jedna osoba jest czasami wielkim tłumem, to chyba cud albo....
Krisga Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 P D ....kup sobie w supermarkecie wykrywacz , ja też czekałem dobre 6 tyg i mam jest ok jak za te pieniądze. i nie pisz bzdur jak Ci nie pasuje, Kup Dukata ...na drugi dzień bedziesz miał
Krisga Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 P D i nic nikomu nie dawać . całe pokolenia na tym szły" i co mamy :rolników , górników itd... i wszyscy twierdzą że im się NALEŻY.
nikt Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 :) Uśmiech zawitał na mojej twarzy gdy czytam posty napełnione jadem , słowa, słowa, słowa, serwer wszystko przyjmie. Gdybym chciał tak bardzo ( jak Pan Burnum ) przekonać ludzi do tego co piszę to moje posty brzmiały by tak:( oczywiście jest to żart!) z tego co mi wiadomo to Pan Burnum jest płatnym agentem ( tu wstawić co się chce) i od każdego człowieka odwiedzianego od kupowania polskiego wykrywacza dostaje 23,678 rubla , dostaje takze pieniądze od tajnej agencji księzycowej za wyciąganie pieniędzy od Polaków aby trafiły do kieszeni właścicieli ( tu wstawić nazwę dowolnej zach. firmy produkującej wykrywacze) którzy wspierają wykupienie polskiej gospodarki aby ukraść tajne patenty panów .... oraz ..... ( tu wstaw dowolne nazwiska. poza tym ma powiązania z ....( i tu wstawić co kto lubi)"Powtórzę po raz ostatni ( bo już mnie nudzi ta rozmowa) :po pierwsze : nie otrzymuję pieniędzy od żadnej z chwalonych przeze mnie na forum firm.po drugie : polski dobrze wykonany wykrywacz ( zaznaczam nie każdy) w porównaniu z zachodnim w tej samej cenie ( a nawet droższym dwa razy )w prawdziwym obiektywnym teście wypadnie tak samo lub lepiej.po trzecie : nie boję sie udowodnić tego twierdzenia w realnych testach terenowych ( oczywiście mam nadzieję ,ze gdy ew. dojdzie do tych testów odbedą sie one w kulturalnej ,rzeczowej atmoswerze a nie jak dotychczas) i zadziwiające jest to,że ten wątek został pominięty w wypowiedziach Pana. Miarka, teren i poszukiwania są obiektywne, słowa to tylko słowa.....pozdrawiam.
Gość Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Do Krisga!!!! Człowieku o co Ci chodzi??!!!!!Napisałem jedynie prawde o terminach realizacji Pana H.S,nic nie prawdziwego nie napisałem,jesli Ty uwazasz,ze mozna sciemniac klijentow to zycze Ci powodzenia" jesli kiedys otworzysz własną firme....klijentow trzeba szanowac,a nie zwodzic ich przez tygodnie.Producent mogł mi jedynie powiedziec prawde i nie miał bym zadnych pretensji,potrafiłbym zrozumiec ,ze ma duzo zamowien...A wykrywacz w supermarkecie kup sobie sam!!!!!jak znudzi Ci sie Smętek...
ZOCIK Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 fajnie....A na temat samochodów też się umiecie tak pożreć?:-)))PozdrawiamZocik
Gość Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Czy ktos sprawdzal wykrywacze Nowaka z Myszkowa ?Warto kupic? Jak z ich ergonomia ? Tylko prosze w miare obiektywnie .Dzieki.Ps .:Nasz maly swiatek poszukiwaczy jest strasznie sklucony (o pierdoly- przepraszam :-), trudno sie dziwic ze nic nie zmieza ku lepszemu w tym wszystkim , kazdy wie wszystko najlepiej i nie dopuszcza slow krytyki - ludzie wiecej pokory!!!
wicja1 Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Mialem Nowaka".Wersja bez dyskryminacji".Bardzo dobry na militaria,kopiesz za kazdym metalowym smiecim.Ergonomiaok",wykonanie beznadziejne:wyglada jak odkurzacz.Bardzo wrazliwy na mokra trawe.
Netcom Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Dominik:Poczytaj sobie posty na temat wkurzam się"Są tam zdjęcia i wrażenia na temat tego wykrywacza. Jak masz jakieś pytania to pisz do mnie.
bartekl23 Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Witam!Dziś dostałem Cyklopa. Wykrywacz w porządku, ale żeby go sprawdzić trzeba iść z nim w teren. Wykrywacz zrobiony solidnie, lekki, łatwy w obsłudze. Ogólnie bardzo dobry.Pzdr.bartekl23PS. Napiszę coś więcej jak pójdę z nim w teren.
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 A ja dzis dostałem Smętka po 7 tygodniach oczekiwan,i nie bede raczej pisał ja sie sprawuje bo ten temat juz był poruszany na forum dziesiątki razy....nawet jeszcze go nieodebrałem z poczty...
Gość Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 Witam .Mam smętka od ponad roku jestem zadowolony . Zamówiłem jeszcze jednego dla kolegi (razem chodzimy po lesie ) .Pewnie mielibyśmy dwa HS- 3 lecz oczekiwanie na wykrywacz nasuneło nowy pomysł METAMAX z Moniek . Jest droższy lecz z dynamiczny z dyskryminacją . Jakie zalety wiadomo . Macie jakieś opinie na temat sprzętu z Moniek ? .Panu Smętkowskiemu dziękuje za poświęcony czas siedem tygodni to przesada i pomyłka o jakieś pięć . lecz kto wie ile jeszcze będziemy czekać . Jedno jest pewne będzie ZWROT. Mam pomysł jeśli wszyscy zrezygnują to HS-3 kupić będzie można bez problemów . Pozdrawiam .
Gość Napisano 27 Kwiecień 2003 Napisano 27 Kwiecień 2003 dajcie jakiś namiar na ten wykrywacz METAMAX z Moniek! dzięki i pozdr...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.