Skocz do zawartości

Ładownice i torby do rkm wz. 1928

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 335
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mam pytanie do kolegi Tomka - zdjęcie 2011-07-19 22:46:29 (2 posty wyżej)skąd pochodzi? Co to są za żołnierze? Kiedy mogło by wykonane?
Pozdr,
makul
  • 2 weeks later...
Napisano
Panowie, czy ktoś wie czym różniło się pudełko przybornika belgijskiego od przybornika amerykańskiego.
Prezentowany w tym temacie szkic z instrukcji pokazuje przybornik amerykański, ale z kolei zdjęcia z epoki wskazują na przybornik dużo większy rozmiarami (amerykański miał z grubsza wymiary dwóch złączonych magazynków).
Czy ktoś posiada może zdjęcie przybornika belgijskiego?
Napisano
Druga sprawa...
Czy ktoś posiada jakiekolwiek materiały na temat pokrowca na nasz RKM wz. 28?
Oprócz zdjęcia prezentowanego przez Adama właściwie nie jest mi znana żadna inna dokumentacja.
  • 3 weeks later...
Napisano
Czy mógłby ktoś podzielić się materiałami (Warunkami technicznymi) ładwnic do rkm wz 28, chodziłoby mi o wersję z okuciami, ale może byc też wersja bez. Nie mam dostępu do numeru Do broni" gdzie były publikowane, a chciałbym je sam wykonać.
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 7 months later...
Napisano
Ta fotka to Francja .
Przy poległym torba na maske ANP francuski dwubolcowy pas mle 1914 i najważniejsze na prawym nadgarstku francuski nieśmiertelnik
Napisano
Co do zdjęcia wz.28 w niemieckich łapach [2013-02-26 15:52:22], to torba amunicyjna wygląda na torbę do 46 mm granatnika wz.36.
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie