MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Jak w temacie :) Wszystko razem, lotki od '120' dla skali. Wszystko wyszło z radzieckich okopów II wojna, jednak nie zdziwiłbym się, gdyby były to rzeczy mniej lub bardziej współczesne. Może akurat komuś się z czymś skojarzy?
berthie Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 TO zelazne coś" ze zdjecia 3 I 4 to moze być wewnetrzny pierścień łożyska.
bjar_1 Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 MK - to ostatnie 'kółeczko' w ilości kilku sztuk trafiłem w miejscu rozbicia StuG'a III / IV.To może być to samo!
getton Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Takie tam moje sugestie:Ta a'la miska olejowa jest nazbyt gruba i nie wygląda na współczesną...trzeba znawcy ppanc.Kłódka- fajna...warta ze 30 zł. Jak klepniesz w ten gruby wystający prostokąt na trójkącie, to albo obleci albo się przesunie i otworzy się wejście na klucz...A ten wihajster to jakiś chyba jednak współcześniejszy (choć nie koniecznie) docisko-zwalniacz tj. taka kontra...Pozdrawiam.
Lokomotywa Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Filtr oleju i fanty rodem z zamierzchłych czasów SKR-ów lata 70-te
kokesh Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Te trójkąty to faktycznie filtr, lata temu taki rozebrałem stąd niebardzo pamietam ale chyba był to filtr powietrza od jakiegoś starego motoru.
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Jak w temacie :) Wszystko razem, lotki od '120' dla skali. Wszystko wyszło z radzieckich okopów II wojna, jednak nie zdziwiłbym się, gdyby były to rzeczy mniej lub bardziej współczesne. Może akurat komuś się z czymś skojarzy?
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Artefakt Nr 1: Tajemnicze trójkąty". Być może to na nich wzorowali się twórcy egipskich piramid, a byc może służyły do czegoś innego i powstały znacznie później. Wykonane z czegoś a'la guma.Ma ktoś jakieś pomysły?
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Gdzieś juz te trójkąty widziałem ,ale za cholerę nie wiem gdzie...
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Artefakt Nr 2: Żelazne Coś". Być może element znanego i lubianego Kraza lub Ziła, a może cosik innego?
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 uuffff... po długich bólach wreszcie weszło... inne ujęcie.
kordelek Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 takie same trójkąty trafiłem ale razem z niemieckimi nabojami mausera. Też mnie ciekawi co to takiego???
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Artefakt Nr 3. Obrotowe Żelazne Coś". W środku ma gwint, cinszkie jak fiks. Chyba nie od młynka do pieprzu? ;-P
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Artefakt Nr 4. Zapewne kłódka od szkatułki pełnej skarbów czarodziejskich ale wolę się upewnić.
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Ufff.. zdechnę tu zanim się te zdjęcia załadują!Artefakt Nr 5. Ręczna Koparka w Kolorze Paproci". Wyszło z radzieckiego okopu, być może jakieś ogrodnicze narzędzie? Widać na tym resztki zielonej farby i miejsce na zamocowanie sztyla. Leżało głęboko w okopie więc może jednak Ruscy?
Gebhardt Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Cos podobnego do tych trojkatow uzywa sie jako uszczelki pod gwozdzie/sruby przy robieniu dachu z karbowanej blachy. Nie wiem czy to pomaga, trudno wyczuc bez wymiarow.
ARTI123 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 witamostatnia fotka to chyba szpadelek do sadzenia drzewek,a reszta to chyba złom PRL"pozdro-arti
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 O, to przestanę ładować fotki badziewia. Sprawdzę ten trop z uszczelkami. Za to ostatnia rzecz. Gruba stal, średnica 17 cm, 6 otworów na śruby... może za bardzo chcę w tym widzieć coś fajnego" ale skojarzyło mi się z jakąś nakładką na ośkę, jakby na kółko podtrzymujące w Pz III/IV. Tam też jest na 6 śrub mocowanie, może jednak poza tym podobieństwa się kończą?
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 I spód. Może to i od jakiegoś Kraza a może nie? Dzięki za odpowiedzi.PozdrawiamMK
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 O, i jeszcze wymiary tych trójkątów. Długość boków 11 cm, tego trójkąta w środku 2,5 cm.Pzdr!
kurak Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Tajemnicze trójkąty to resztki po filtrze oleju od samochodu ct (powojenne)
imperorr Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 na 1 zdjeciu po prawej to chyba lotka od mozdzieza, pozbac sie tego.
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Spoko, lotka od '120' nie podchodzi pod ID tylko pod skalowanie ;) Poza tym jest w pełni bezpieczna, no chyba że podchodzi pod broń obuchową. Dzięki za to info o filtrze!Najważniejszy to ten ostatni dżings.Pozdrawiam
MK Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 OK, i ostatni wpis na jakiś czas. Myślałem o tym miejscu. Może i za bardzo chcę widzieć coś czego nie ma, ale po jaką inną cholerę coś takiego w lesie? Niedaleko wyszlo ammo od rusznicy. Więc może...Pozdrawiam i dobrej nocy życzęJA
Pytanie
MK
Jak w temacie :) Wszystko razem, lotki od '120' dla skali. Wszystko wyszło z radzieckich okopów II wojna, jednak nie zdziwiłbym się, gdyby były to rzeczy mniej lub bardziej współczesne. Może akurat komuś się z czymś skojarzy?
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.