Skocz do zawartości
  • 0

Kilka sztuk badziewia do identyfikacji

MK

Pytanie

Napisano

Jak w temacie :) Wszystko razem, lotki od '120' dla skali. Wszystko wyszło z radzieckich okopów II wojna, jednak nie zdziwiłbym się, gdyby były to rzeczy mniej lub bardziej współczesne. Może akurat komuś się z czymś skojarzy?

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Takie tam moje sugestie:
Ta a'la miska olejowa jest nazbyt gruba i nie wygląda na współczesną...trzeba znawcy ppanc.
Kłódka- fajna...warta ze 30 zł. Jak klepniesz w ten gruby wystający prostokąt na trójkącie, to albo obleci albo się przesunie i otworzy się wejście na klucz...
A ten wihajster to jakiś chyba jednak współcześniejszy (choć nie koniecznie) docisko-zwalniacz tj. taka kontra...
Pozdrawiam.
Napisano
Te trójkąty to faktycznie filtr, lata temu taki rozebrałem stąd niebardzo pamietam ale chyba był to filtr powietrza od jakiegoś starego motoru.
Napisano

Jak w temacie :) Wszystko razem, lotki od '120' dla skali. Wszystko wyszło z radzieckich okopów II wojna, jednak nie zdziwiłbym się, gdyby były to rzeczy mniej lub bardziej współczesne. Może akurat komuś się z czymś skojarzy?

Napisano

Artefakt Nr 1: Tajemnicze trójkąty". Być może to na nich wzorowali się twórcy egipskich piramid, a byc może służyły do czegoś innego i powstały znacznie później. Wykonane z czegoś a'la guma.
Ma ktoś jakieś pomysły?

Napisano

Artefakt Nr 2: Żelazne Coś". Być może element znanego i lubianego Kraza lub Ziła, a może cosik innego?

Napisano

Artefakt Nr 3. Obrotowe Żelazne Coś". W środku ma gwint, cinszkie jak fiks. Chyba nie od młynka do pieprzu? ;-P

Napisano

Artefakt Nr 4. Zapewne kłódka od szkatułki pełnej skarbów czarodziejskich ale wolę się upewnić.

Napisano

Ufff.. zdechnę tu zanim się te zdjęcia załadują!
Artefakt Nr 5. Ręczna Koparka w Kolorze Paproci". Wyszło z radzieckiego okopu, być może jakieś ogrodnicze narzędzie? Widać na tym resztki zielonej farby i miejsce na zamocowanie sztyla. Leżało głęboko w okopie więc może jednak Ruscy?

Napisano
Cos podobnego do tych trojkatow uzywa sie jako uszczelki pod gwozdzie/sruby przy robieniu dachu z karbowanej blachy. Nie wiem czy to pomaga, trudno wyczuc bez wymiarow.
Napisano

O, to przestanę ładować fotki badziewia. Sprawdzę ten trop z uszczelkami. Za to ostatnia rzecz. Gruba stal, średnica 17 cm, 6 otworów na śruby... może za bardzo chcę w tym widzieć coś fajnego" ale skojarzyło mi się z jakąś nakładką na ośkę, jakby na kółko podtrzymujące w Pz III/IV. Tam też jest na 6 śrub mocowanie, może jednak poza tym podobieństwa się kończą?

Napisano
O, i jeszcze wymiary tych trójkątów. Długość boków 11 cm, tego trójkąta w środku 2,5 cm.
Pzdr!
Napisano
Spoko, lotka od '120' nie podchodzi pod ID tylko pod skalowanie ;) Poza tym jest w pełni bezpieczna, no chyba że podchodzi pod broń obuchową. Dzięki za to info o filtrze!
Najważniejszy to ten ostatni dżings.
Pozdrawiam
Napisano

OK, i ostatni wpis na jakiś czas. Myślałem o tym miejscu. Może i za bardzo chcę widzieć coś czego nie ma, ale po jaką inną cholerę coś takiego w lesie? Niedaleko wyszlo ammo od rusznicy. Więc może...
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę
JA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie