krzysiek Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 Mam drobne pytanie, może ktoś z Was natknął się gdzieś na artykuł w jaki sposób konserwowane były przedmioty wydobyte z grobów w Charkowie i Miednoje? Bardzo mnie to interesuje. Zaznaczam, że nie zamierzam pozyskiwać fantów z miejsc podobnych, ani konserwować fantów uzyskanych z grobów. Po prostu byłem dzisiaj w Muzeum Katyńskim i zwróciłem uwagę na efekty konserwacji.POzdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 He he ,gdyby to pytanie zadane było kilka tygodni temu... Miałem na studiach zajęcia z doktorem ,który w 1995/96 roku był w ekipie przeprowadzającej badania w Katyniu. Bardzo miły pan i do tego gruntownie obcykany" w WP II RP ,rozmawiałem z nim nawet o przedmiotach wydobytych z ratnich mogił" ,ale o sposoby konserwacji nie zapytałem...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2005 A będziesz miał jeszcze dostęp do tego człowieka? Wydaje mi się, że powinien być gdzieś opisany przebieg konserwacji, bo zagadnienie było specyficzne, a efekty naprawdę dobre.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Mozliwe ,że będę miał z nim zajęcia ,ewentualnie złapię go na uczelni. Ale to dopiero za 3 miesiące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2005 Znalazłem, gdzie, ale nie znalazłem jeszcze samego artykułu, Uwagi o konserwacji.." ukazały się w Zeszytach Katyńskich nr 6.PozdraiwamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Możliwe że pisał to ów pan doktor ,albo ktoś z jego ekipy. Jak znajdziesz ,to napisz jak to konserwowowali - sam jestem ciekaw.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 U mnie w muzeum był pewien Pan, który był w nielicznej ekipie ekshumującej oficerów z tych właśnie miejsc. Byłem na jego wystąpieniu. Wszystko uwiecznione na slajdach. Aż trudno było uwierzyć w to, co mówił. Szkoda, że nie mozna dalej ekshumować (ze względu na władze). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.