powstaniec 1908 Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2005 Czołem Tak sobie pomyślałem i chodzi to za mną od kilku miesięcy czy ktoś byłby chętny do zorganizowania komercyjnej rekonstrukcji walk pomiedzy NSZ a LWP np. w 1946 w okolicach pomorza gdańskiego np. walki Łupaszki, Zelaznego, itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Volksewagen Wojtek Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Rekonstrukcją historyczną 5 Wileńskiej Bygady Armii Krajowej mjr Łupaszki" a konkretnie szwadronu pod dowództwem ppor Żelaznego" zajmuje się Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznej- a w sprawie wyjaśnienia 5 Wileńska Bygada Armii Krajowej nigdy nie podlegała strukturom NSZ. Osobiście uważam że to nienajlepszy pomysł rekonstruować walke z udziałem LWP, gdyż to tylko podtrzymuje mit wzajemnego zwalczania sie podziemia oraz LWP, bardziej trafna była by tu konfrontacja z kimś kto odtwarza lub zechciałby odtworzyć jednostke NKWD. Lub jakaś scenka sytuacyjna z udziałem milicji.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 A na czym ma polegać komercyjność owej rekonstrukcji ?PozdrawiamŁoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powstaniec 1908 Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 Komercyjna - czytaj bez udziału czynników oficjalnych - np na terenie prywatnym, za własną kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asia Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Rekonstrukcja tania i prosta- realityshow. Najechac na jakąś wioskę leżącą na zadu..u Borów Tucholskich,spalic kilka stogów siana, złoić chłopków wyciorami i ostrzelać policjantów, lub z ich braku postrzelać do kolejarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traper7 Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Asiu - badź grzeczną dziewczynką i nie pisz takich bzdur w temacie o którym nie masz pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 a skad wie szanowny kolega ze koleżanka nie ma o tym pojecia hien ???Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Zgadzam się całkowicie z kolegą Volksewagen Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Czy można prosić o więcej szczegółów (może bym mógł robić za żołnierza LWP - mam już prawie mundur).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.