milbas Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Ostatnio wyszedł mi bardzo dziwny niewielki guziczek. Guzik przedstawia pięcioramienną gwiazdę, dookoła gwiazdy napis: Great seal of the state Oklahoma" i rok 1807". Po obu stronach roku dwa miecze skierowane ostrzami na zewnątrz. Guziczek nie wygląda na szczególnie stary. Wewnątrz gwiazdy są jakieś symbole (w każdym z ramion i w centrum).Niestety póki co nie mogę wrzucić zdjęcia, bo guzik mi gdzieś wcięło - jak odnajdę to zrobię fotkę. Jakieś przypuszczenia - co to może być za guzik ??????? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.PozdrawiamMILBAS Link to comment Share on other sites More sharing options...
utah Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 napis oznacza wielka pieczęć/piętno/znak stanu oklahoma. jest to zapewne herb albo cos w tym stylu wykonany na jakąś okazję. takie jest moje zdanie. sprawdź co może mieć wspólnego z oklahomą data 1807. Link to comment Share on other sites More sharing options...
utah Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 great moze też oznaczać wspaniały/a Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 W 1807 Oklahomy jeszcze na świecie nie było...Stan Oklahoma istnieje od 1907, tutaj znajdziecie opis stanowego herbuhttp://www.netstate.com/states/symb/seals/ok_seal.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
niechludow Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Kilka dni temu taki właśnie guzik wyszedł w okolicach Nowego Sącza. Odświeżam watek kolegi i bardzo chciałbym się dowiedzieć kiedy produkowano takie guziki i kto je nosił ( wojskowe, cywilne, urzędnicze). Na moim jest data 1807 a zamiast OKLAHOMA jest napisane OKLANOMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Bazarowe" kurtki męskie, około 1990-2000 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 miałem kiedyś nawet taką kurtkę :)gdzieś mam jeszcze guzik....jak znajdę wrzucę foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
grinch20 Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 takie zielone:)hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 wspomniany guziktak jak pisał bjar_1, kurtka z bazarku....moja była popielata :)-pozdro- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Autsajder68 Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 A moja ciemnozielona, hehe... :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Autsajder68 Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 ... z wzorzystą podszewką od lewej " strony ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.