Skocz do zawartości

Denarius z gwarancja zasiegow ....

fuks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po Rutusie kolejny sprzet z gwarancja zasiegow! Oby tak dalej!
I to niebagatela - wg producenta boratynka(10mm)na 32 cm..., hm, czy ktos cos takiego posiada i umialby potwierdzic te zasiegi i cos wiecej powiedziec o tym sprzecie?

Napisano
Ze strony producenta wynika,że to nowośc i pewnie nikt jeszcze nie nabył. Ale jestem pod wrażeniem opisu. 32cm na boratynkę w gruncie?
Mam nadzieje,że już niedługo jakiś nabywca opowie coś więcej.
pozdrawiam
Napisano
Zgodnie z ustawodawstwem odnośnie zakupu konsumenckiego" wszytkie twierdzenia sprzedającego uważa się za wiążące.

Producent nie musi niczego gwarantować. Za zgodność z umową (czyli także z tym co napisał w reklamie) odpowiada z urzędu".

Jeśli nie wykrywa boratynki na 30 cm w gruncie, to można domagać się doprowadzenia do stanu zgodnego z umową. Odstąpić od umowy też można, w okreslonych przypadkach.

proscan

PS
Na moje oko to kolejny klon VLF 555. Tylko nazwa inna.
Napisano
To taka przedwyborcza wykrywka! Po lewej w języku obcym – bo lewica tam tych swoich agentów umieszczała czy coś, po prawej w języku ojczystym – akcenty narodowe prawicy, a w środku kiełbasa wyborcza – „grunt” to zdrowie... nazwa wykrywki to pewnie jakaś przepowiednia ;)))

Verte
Napisano
Hm...boratynka w gruncie 32 cm to tyle nie ma nawet Minelab Explorer II. Zakładając nawet ,ze ma to i tak jakos dziwnie nieprecyzyjna ta gwarancja. Rutus przynajmniej deklaruje w powietrzu i to w ściśle określonych ustawieniach .A kto określi średnio zmineralizowany grunt " na dyskryminacji czy bez dyskrymy , w dynamice czy statyce ? Jakos za dużo nie określonych parametrów na wiarygodną gwarancję. Przy takiej gwarancji wszystko zawsze można zwalić na użytkownika.
bicker
Napisano
Na moje oko to są to te same wykrywacze które kiedyś miały gwarancję zasięgu 4 METRY !!!!!
To było dawno temu i pod innym szyldem,ale o je ono".
Pozdrawiam,
wicja1
Napisano
Szanowny Panie
w opowiedzi na pański post odpowiadam (godnie z ustawodawstwem odnośnie "zakupu konsumenckiego wszytkie twierdzenia sprzedającego uważa się za wiążące. Producent nie musi niczego gwarantować. Za zgodność z umową .... .")
ze nie jest to żaden VLF 555 gdyż układy na których był zbudowany (CA 3080)zostały wycofane z produkcji a wykrywacz tego typu umarł śmiercią nauturalną.Układy są nie dostepne od poł roku w Polsce.
Podane parametry są sprawdzone w gruncie.
Mogą różnić sie plus minus 5 cm.
Z poważaniem :
Dział techniczny GeoScan:
Waldemar Kopiński
Napisano
w margines bledu trzeba jeszcze wpisac kolejne 5 a najlepiej od razu 10cm na ktore moga miec wplyw plamy na sloncu, wachania pola magnetycznego ziemi i w szczegolnych przypadkach pierdniecie motyla na zachodnim wybrzezu meksyku ;) a ta boratynka na 32cm to wielki lol i to gwarantowany :D
rutus na stronie prezentujacej mozliwosci solarisa zamiescil filmik na ktorym widac jak wykrywacz z odleglosci 31cm widzi" 5gr i to jest zupelnie realny wynik dla solarisa. http://www.rutus.com.pl/film.zip
Napisano
Nieprawda jest ,że nie można dostać CA3080, a po drugie wcale nie są konieczne bowiem można je zastąpić podwójnymi NE5517
Pozdrawiam
Napisano
Szanowni Państwo
Nie piszcze bzdur ze CA 3080 jest dostepne bo takie firmy jak TME Łudz, Maritex Gdynia nawet Elfa nie posiadają tych układów ja czekam 4 miesjąc na sprowadzenie z magazynów europy!Szanowni konkurencji nie plujcie na innych miejcie odwage cywilną wystąpić na jawnym forum a nie plujcie za ściany bo jesteście mało wiarygodni!
Amen
Napisano
Szanowny panie na temat układu NE5517 jest to podwójny zmacniacz strobujący znacznie odbiegający parametrami i zstosowaniem niz CA 3080 owszem mozna go stosowac w dyskryminatorze ale nie pojdzie w przesówniku fazy.
Prosze zajrzeć do aplikacji katologowych! I dopiero głosić bzdurne tezy!!!
Powracając do zakupu CA3080 prosze podac adres firmy która je posiada, bo ja jej do tej pory nie znalazłem.A powarzne firme w które sie pytałem szukają w magazynach w europie wystarczy przedzwonić do firm i sie dowiedzieć!!! a nie pisać bzdury i pluć za ściany na konkurencje!!!
Wystarczy zachowac sie kulturalnie a przedewszystkim jawnie!!! POZDRAWIAM!!!

Waldemar Kopinski
Napisano
Szanowny Panie !

Po co te nerwy.

Zamiast skorzystać z okazji i napisać co to za wykrywacz, piszesz Pan czy ten wykrywacz nie jest.

Co do VLF555 to był tylko mój domysł. Sposób w jaki się Pan broni jest niepoważny. Niezauważyłem też by ktokolwiek pluł tutaj ze ściany na konkurencję.

Ma Pan problem z zakupem 3080 ? Elfa nie ma ?

Proszę bardzo:

http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?dok=218630.htm

Po 3zł netto przy zakupie 50 sztuk.

pozdrawiam,

proscan
Napisano
Szanowny Panie
W Elfie trzeba czekac około miesiąca na resztki z magazynów w europie!
A pozatym zaprzestałem produkcji wykrywaczy tego typu.
A poztym nie bronie sie bo bardzo żadko wypowiadam się na tym forum bo uwarzam ze jest to walka konkurencji.A wiadomo że każdy konkurent ma własne metody walki mniej lub bardziej kulturalną.
Ja swą odpowiedz mam odwage z autoryzować własnym podpisem a nie jak inni ukrywają za nick-ami.

Waldemar Kopiński
GeoScan
Napisano
http://www.elementy.pl/
To kolejny sklep gdzie można je dostać, a mógłbym przytoczyc jeszcze conajmniej ze 2 ale skoro Pan ich nie używa to skąd to zainteresowanie.Zastosowanie 5517 powoduje zmniejszenie CA3080 do 1szt w VLF555 a to juz chyba nie problem. Z drugiej strony proszę wskazać w którym miejscu swojej wypowiedzi zachowałem się niekulturalnie i oplułem konkurencję, bo z mojej strony wygląda to odwrotnie ,że Pańskie wypowiedzi są conajmniej niegrzeczne
Pozdrawiam
Napisano
Szanowny Panie SWaldek", ja nie napisałem ze dotyczty to do Pana lecz skierowałem to ogólnie.Dziekuje za porade gdzie można je kupic, lecz jest juz to koniec tych układów z magazynów europy a co do NE5517 owszem jest to podwojny zmacniacz stobujący lecz jego parametry odbiegają w znacznym stopniu od CA 3080, moze on pracować w układzie dyskryminatora ale bedzie kłopot z przesównikiem fazy i pamięci sprawdziłem to.Niech Pan sprawdzi w katalogu.
Jeżeli Pan poczuł sie obrażony to z góry Przepraszam a wypowiedzi powiny być autoryzowane danymi wypowiadającego sie. Co świadczyło by o wiarygodności tego forum.
Pozdrawiam

Waldemar K.
GeoScan
Napisano
Napisalem o Denariusie, a tu masz babo placek - wszyscy o jakims CA3080 i jeszcze sie denerwuja... a to takie piekne hobby....
Ale nie w tym rzecz, poza tym producent ma prawo podawac takie a nie inne osiagi - przeciez wczesniej czy pozniej uzytkownik/-cy to zweryfikuja. Oczekiwalem wlasnie bardziej wypowiedzi tych ostatnich.
Otoz chcialem zapytac czy moze bedzie mozliwosc obejrzenia tego sprzetu na jakims zlocie lub imprezie paramilitarnej?
Napisano
Witam,

No własnie. Może Geoscan1 naopisałby coś o tym swoim nowym detektorze.

Sama nazwa: Denarius bardzo symapatyczna trochę gorzej z napisami na panelu.

To detektor MOTION czy NON-MOTION z SAT automatycznym strojeniem progu dźwiękowego?

Pytam z czystej ciekawości...

Pozdrawiam
Edik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie