Fall Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 http://www.zlot.darlowo.info/photo_engine.php?gid=2&pid=28http://www.zlot.darlowo.info/photo_engine.php?gid=2&pid=63http://www.zlot.darlowo.info/photo_engine.php?gid=2&pid=95http://www.zlot.darlowo.info/photo_engine.php?gid=2&pid=193poz i milego WeekenduFall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 sprawa dla IPN-u ! Wreszcie udało się stworzyć polski legion u boku wehrmachtu ! Czy mi sie wydaje czy facet te pagony i patki po prostu przyszył ... ;-)istotnie , histEryczna ...;-)Azbest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Jako członek grupy rekonstrukcji historycznej wnosze, ażeby tych panów nie utożsamiano z ruchem rekonstrukcji jakiejkolwiek... ;)Ursus AA7PS: Mundur z polskiego moraczka ROTFL Unterfeldfebel jako oficer Buahahah. Bundeswehra kocha Wehrmacht :DDDDMiłego dnia!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 http://www.zlot.darlowo.info/photo_engine.php?gid=2&pid=140KBW: Synku! Jak ładnie zjesz sniadanie to bedziesz mógł rozwalić paru bandytów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Całe te Darłowo to jedna wielka żenada. Zbiór przypadkowych osób, wozów z różnych epok i róznej masci przebierańców dla których bez różnicy jest to czy założą mundur taki czy siaki. Chylę czoła dla prawdziwych rekonstruktorów i całych grup reenactorskich bo chłopaki robią naprawdę dobrą robotę. Ale ja na waszym miejscu żądałbym zapłaty za pokazanie się tam. Bo to wy tworzycie atmosferę a nie ta cała masa dziwolągów. Reszta to szmelc, poplątanie z pomieszaniem. Brak organizacji i wielka amatorszczyzna i sądząc po minach .... NUDA.Czas oddzielić historię II wojenną od całego pózniejszego okresu. Wtedy ma to sens i widowiskowosć, którą wielu ludziuwielbia. Samo jeżdżenie po poligonie było atrakcją 10 lat temu. Dzis każdy chce dotknąć i przekonać się na własnej skórze czym jest wojenna rzeczywistosć. To co prezentuje Darłowo to smutna przeszłosć. Nie prognozuje wielkich lotów a w przyszłosci naturalny zgon tej imprezy.Jeszcze raz pozdrawiam całą brać rekonstruktorską, szczególnie II-go wojenna. Trzymajcie poziom. Czesć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Alez co to k..... jest???????????????????bo kabaretem tego juz nazwać nie można............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 O kurka.....wodna!A ja zawsze myslałem że przebierańcy" są w lutym?Człowiek sie całe życie uczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Może to kolędnicy, tylko tacy przesunięci w fazie o pół roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwarant Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Byłem tam i to był mój ostatni raz. Szkoda kasy i czasu. Niektórzy już po pierwszym dniu wracali do domu.Niewiele ciekawych pojazdów. Zdecydowana większość to jakieś podrabiane pojazdy cywilne. Niektóre poza tym, że miały kamuflarzowe ciapki to w niczym nie przypominały sprzętu wojskowego.Rekonstruktorzy - wybaczcie poza kilkoma osobami, którzy naprawdę się przygotowali reszta mogła by spokojnie ściągnąć gacie i wsadzić piórko w d... . Efekt wizualny, ku uciesze widzów i naprutej gawiedzi byłby taki sam.Nie wiem dlaczego nadal jest to propagowane jako impreza rekonstruktorska. Wystarczy spojrzeć na te żenujące przykłady (o zachowaniu niektórych pijanych debili nie wspomnę). Dziwię się, że niektórzy zabierają tam swoje dzieci, ale chyba nie mogą zaproponować im nic lepszego.Dla mnie ta impreza może spokojnie zniknąć z mapy imprez militarnych. Jest wiele innych i nowych zlotów, które są o niebo lepsze pod każdym względem.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 13:44 04-07-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Witam. Panowie nie wiem po co te emocjie dlaczego wszystko walicie w czabuł przecież to nie jest typowa impreza historyczna tylko lużny zlot pojazdów militarnych. Przecież to wolny kraj. A czy na rekostrucji np Bzura wszystkie pojazdy są z okresu walk września 1939. Ja myśle że raczej wrzystkie te środowiska powiny się jakoś zjednoczyć i tworzyc coś wspólnego i wspierac się nawzajem a nie nabijać i kłócić się. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwarant Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Jasne. Facet w kurce moro w sowieckich butach, pasem LWP i wspólczesną lornetką udający niemieckie wojsko. Jestem za Darłowem jako zlotem mutantów!!! Jeśli mają potrzebę pokazywania swojej osoby i puszenia się to lepiej nich to robią w Darłowie niż mna innych zlotach.Unikniemy sytuacji, gdy ktoś się stara dbać o szczegóły i spotyka się z takim gosciem przebranym za qui pro quo z nieodłączną puszką piwa w ręku.Zapraszam mutantów na przyszły rok do Darłowa - tam naprawdę wypoczną w swoim ulubionym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwarant Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Apro po jeszcze tego munduru z pierwszego zdjęcia. Czy to nowy produkt formy z Poznania szyjącej mundury histeryczne ??? Słyszałem , że szykują niespodziankę kamuflarzową na Darłowo (nowy supermateriał). Ale jeżeli to ma być ta wunderwaffe i hit sezonu wiosna-lato ....Cenowo jak znam tę firmę poniżej 300 zł nie schodzą. Widzę tu spory wkład pracy i kosztów w postaci dodatków.Trudno mi jednak zakwalifikować ten produkt po mundurze kominiarza, rolnika, faceta w gajerku i wędkarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 ale po co ten przytyk pod adresem firmy z Poznania to nie rozumiem.Co piernik do wiatraka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwarant Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Ostatnio mnie wkurzyli. Mam nadzieję, że bardziej się przyłożą do tego co robią i będę móglł zmienić zdanie. Czego im szczerze życzę. Na razie muszą jednak przełknąć tę małą złośliwość. Na dzień dzisiejszy koledzy też mają takie zdanie o ich rzeczach. Można to przeczytać w starych wiadomościach i to również na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VOO1 Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Byłem i też jestem zniesmaczony ....-napici goście latający po poligonie ....i sekurity boj ich ganiający ...:)-przebitki cenowe na straganach ....110 % pomiedzy piątkiem a sobotą ...no ale to biznes..-tłum widzów czekajacych ... na wycignięcie stara z błocka...:)-no i wszędzie pełno speców wiedzących wszystko lepiej .....pare fajnych tekstów słyszałem też ....ale naszym sasiadom zza odry podobało się :Ppozdr VOO1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Tylko narzekacie, trzeba było siedzieć w domu, albo zrobić zlot u siebie na ogródku.Zauważcie,że niektórzy się dokształcają na tego typu imprezach, zdjęcie 97- znany już hecer ze zlotu w Boryszynie (patrz wątek Boryszyn-zlot)już nie ubrał białej koszuli i krawata, jeszcze chwila i przemaluje świecący hełm i zmieni manierkę NVA; obok niego młodzieniec w typowej bródce żołnierzy WH, cały obwieszony sprzętem z DDR-u przez cztery dni chodził z tatą i na pewno na przyszły rok się podciągną.Darłowo to przecież piknik rodzinny, od sześciu lat dobrze się tam bawię, czego i malkontentom życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 taa byślałem że padne jak zobaczyłem tego PL WH :-) (kecił się razem z 2 z New WH - ci we Flektranie czy jak to się nazywa..)Przebił ich tylko gość z grupy rekonstrukcyjne Irackiego Stowarzszenia Posiadaczy Kałasznikowów :-) (ale tu trzeba przynajmniej nagrodzić za pomysłowość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 wilcz - w tamtym roku bylem i wiesz co...w tym sobie odpuscilem i posiedzialem w ogrodku pijac pifko!z czego jestem strasznie zadowolony!poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 czuję przez skórę awanturę..........znikam!pa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Do Falla: oczywiście każdy ma prawo do swojego wolnego czasu. Tak na marginesie twoi kolesie byli ( ci od motoru z dziewczyną w hitlerowskim pozdrowieniu) i jako jedyni prezentowali się bez zarzutu.Zwłaszcza na oryginalnych motocyklach i mówiący w oryginalnym języku rekonstrukorów WH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 Wiesz, nie kazdy to tak widzial... Mieli na sobie niezla mieszcnke umundurowania - tak na obrone Breslau 1945... A prezentowali sie dobrze, poniewaz nosza na sobie w 70% - 80% oryginaly...poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Heh, niezly freestyle mundurowy w wykonaniu niektorych :) Mam pytanie o fotke http://www.zlot.darlowo.info/photo_engine.php?gid=2&pid=118 - czy ktos moze powiedziec cos wiecej nt tego szturma? To replika, wykopek, monolit czy jeszcze cos innego?Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 już po obdrapaniach farby z aluminium wiesz co :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Ten pierwszy gostek, to jest w nowoczesnym polskim mundurze - prototypowym ;-)) - unifikacja NATO.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Ciekawy ten szturm.Czy wie mozę ktoś czy jest on gdzieś dostepny?Moze u Frankowskiego w poznaniu?Powiem szczerze jestem żywo tym szturmem zaintersowany.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.