Saper.17 Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Witam wykopałem wczoraj coś takiego z początku myślałem że to cześc wieńca z czapki ale jest za duże. Niestety jest to ułamane kolo tego żołędzia" :(Prosze o sugestie co to może być.PozdroSaper
kibic Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Cześć.Dla mnie wygląda to jak odznaka strzelca wyborowego- III Rzesza.Pzdr.
Saper.17 Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Witam kibic masz może zdięcie tego odznaczenia zeby zobaczyć jak ono wyglada.PozdrSaper
kudlaty Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 odznaka z czapki strzelców - jegrów. pozdrawiam
Saper.17 Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Witam kudlaty tylko te listki są ułamane w ,iejscu gdzie ten 'żołędz'. Masz może dzięcie tej odznaki albo jakiś link gdzie moge je znaleść.?Pozdrosaper
Saper.17 Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 witam dzięki za skany:) Niweiesz czy jest to jakieś żadkie odznaczenie? PozdroSaper
woyta Napisano 27 Wrzesień 2005 Napisano 27 Wrzesień 2005 Saper.17 a to Ci się z czymś kojarzy (WAFFEN.SS.PRINZ EUGEN. 14/GEB.JG.RGT.1) :)) Jeśli było w jednym dołku czy niedaleko to sobie dośpiewaj resztę.pzdr woyta
kudlaty Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 dość rzadkie, ja trafiłem takie jedno kolega drugie (w jednym miejscu) ale wiem że raczej jest to rzadka sprawa, gratuluje trafienia pozdro
Saper.17 Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Dzięki nawet nie wiesz jak jeste z siebie dumny:)A kumpel smiał się ze mnie że jakieś listki biore nawet:)Ale mu kopara opadnie:0 PozdroAdam
feeder Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Saper.17 Podam Cię do sądu! Mnie kopara opadła i nie chce wrócić do normy ;-)
Saper.17 Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Niemartw się pewnie wruci;) Mi też opadłajak się dowiedzialem co to!!:)A ja myślałem że to tylk ofragmęt jekiegoś wieńca z czapki:)PozdroSaper
JanW Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Saper.17 - to odznaczenie jest przedstawione na przykładzie umundurowania oficera jednostki Brandenburg" z 1944 r. Ksiąza , której skan posiadam jest szalenie ciekawa. Kolekcjonerzy przedstawiaja tu swoje zbiory. Ubieraja w nie gościa , fotografuja i opisuja umundurowanie , odznaczenia , uzbrojenie. Głównie wystepuje tu jako włascicel kolekcji Jean de Lagarde ,Pierre-Ange Caravano, Michel Gilbert. Na fotografii przedstawiony jest tez oficer jednostki , w czapce polowej. Znalezione przez Ciebie liście" znajduja sie po lewej stronie głowy , na wysokości ucha.
Saper.17 Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 Dzieki za te skany i gratulacje:)i tobie tyż życze takiego trafienia!!Pozdrosaper
Pytanie
Saper.17
Witam wykopałem wczoraj coś takiego z początku myślałem że to cześc wieńca z czapki ale jest za duże. Niestety jest to ułamane kolo tego żołędzia" :(
Prosze o sugestie co to może być.
Pozdro
Saper
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.