Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o identyfikacje. częśc odznaczenia???

Saper.17

Pytanie

Napisano

Witam wykopałem wczoraj coś takiego z początku myślałem że to cześc wieńca z czapki ale jest za duże. Niestety jest to ułamane kolo tego żołędzia" :(
Prosze o sugestie co to może być.
Pozdro
Saper

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kudlaty tylko te listki są ułamane w ,iejscu gdzie ten 'żołędz'. Masz może dzięcie tej odznaki albo jakiś link gdzie moge je znaleść.?
Pozdro
saper
Napisano

Saper.17 a to Ci się z czymś kojarzy (WAFFEN.SS.PRINZ EUGEN. 14/GEB.JG.RGT.1) :)) Jeśli było w jednym dołku czy niedaleko to sobie dośpiewaj resztę.

pzdr woyta

Napisano
dość rzadkie, ja trafiłem takie jedno kolega drugie (w jednym miejscu) ale wiem że raczej jest to rzadka sprawa, gratuluje trafienia
pozdro
Napisano
Dzięki nawet nie wiesz jak jeste z siebie dumny:)
A kumpel smiał się ze mnie że jakieś listki biore nawet:)
Ale mu kopara opadnie:0
Pozdro
Adam
Napisano
Niemartw się pewnie wruci;) Mi też opadłajak się dowiedzialem co to!!:)
A ja myślałem że to tylk ofragmęt jekiegoś wieńca z czapki:)
Pozdro
Saper
Napisano
Saper.17 - to odznaczenie jest przedstawione na przykładzie umundurowania oficera jednostki Brandenburg" z 1944 r. Ksiąza , której skan posiadam jest szalenie ciekawa. Kolekcjonerzy przedstawiaja tu swoje zbiory. Ubieraja w nie gościa , fotografuja i opisuja umundurowanie , odznaczenia , uzbrojenie. Głównie wystepuje tu jako włascicel kolekcji Jean de Lagarde ,Pierre-Ange Caravano, Michel Gilbert. Na fotografii przedstawiony jest tez oficer jednostki , w czapce polowej. Znalezione przez Ciebie liście" znajduja sie po lewej stronie głowy , na wysokości ucha.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie