Skocz do zawartości

Sdkfz w Otrębusach

kwojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

Co sądzicie o replice sdkfz 222 (?) w muzeum w Otrębusach pod Warszawą?
Czy ten wóz" ma brać udział w Bzurze 2005?

Pozdrawiam
W.
Napisano
Witam!
Kwojtek! Jak rozumiem masz na myśli Muzeum w Otrębusach należące do p. Mikiciuka?
A masz może fotkę? Jak ktoś ma to niech wrzuci na tu forum. Dawno tam nie byłem i nie widziałem.
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Witam! Czy ten Sd.Kfz 222 ma kamuflaż afrykański to bym sie spierał. Jak dla mnie to jest raczej z okresu po 1942 roku i to z Europy, więc na Bzurę się nie nadaje :) Wtedy były one malowane na kolor Panzer Grau, ale nie umniejsza to jakości jego wykonania. Grunt że w ogóle jest i może stoczyć pojedynek z naszym wz.34. To z pewnością podniesie wartość rekonstrukcji.
Pozdrawiam
Napisano
pewnie bylo by to mozliwe tyle ze pierwszym problemem jest juz to ze 10TP ma 6 kół w tym 2 napinajace a T34 ma 7 w tym 2 napinajace wiec jest dluzszy
Napisano
Jak to mówia wszystko jest mozliwe.Pewiem blacharz z naszego kraju na podstawie modelu w skali 1:18 zrobił jezdzacego mercedesa przed tym zanim niemcy wypuscili modele przedseryjne do testów.Niemcy podobno najpierw oskarzyli go o kradzież czesci potem wszystko ładnie pomierzyli i skonczyło sie na dyplomie.Wiec dla chcacego nic trudnego.
Napisano
Gośc to artysta... Zrobił SLRkę na SL 500tce, wszystko klepał ręcznie, reflektory odlał z poliweglanów, tapicerka z takich samych materiałów jak oryginał... Na codzień zajmuje się renowacja samochodów (więc to nie do końca off topic :-) )

Juz dobre pare lat temu o nim czytałem. ciekawe czy go zarejestrował (wtedy miał kłopoty)

btw to piractwo?? :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie