Traper7 Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 Jest mi niezwykle miło poinformować że w dniach 27 i 28 nas Powiślu odbędzie się rajd Szlakiem V Brygady. Wezmą w nim udział harcerze i Strzelcy. Trasa rajdu pieszego wiedzie przez miejsca historycznie związane z działalnością tego oddziału. Kulminacją tego rajdu będzie msza za Żelaznego, która odbędzie się 28 czerwca w Czerninie koło Sztumu o godz. 18.00 Po mszy odbedzie się ognisko. Organizatorzy zapraszają wszystkich, dla których sprawy za jakie walczyli żołnierze antykomunistycznego podziemia są ważne. Na ognisku będą także harcerze polscy z Wileńszczyzny,przedstawiciele władz samorządowych oraz lokalni mieszkańcy. Rajd będzie miał charakter edukacyjny, czemu służyć będą też zajęcia prowadzone przez historyków.
Volksewagen Wojtek Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Piękne przedsięwziecie, ppor Zdzisław Badocha Żelazny" także był harcerzem, zazdroszczę wam szkoda że mam tak daleko- życze powodzenia i do zobaczeniapozdrawiam VW Wojtek
MaciekC Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 znam ja tych strzelców" łyse pały i swastyki na plecakach. banda faszystów
Volksewagen Wojtek Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 O ile pamietam to ci Strzelcy podczas ostatnich uroczystości na okolicznośc odsłonięcia tablicy pamiątkowej pełnili warte honorową, oraz na beretach nosili orzełki z koroną.
Darda Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 ?????????????Szanowny MaćkuC, czy czasem nie pomyliły Ci się jakieś organizacje? Bo jeśli miałeś na myśli wiązek Strzelecki „STRZELEC” - organizcję społeczno wychowawczą", a na dodatek twierdzisz znam ja tych strzelców", to Twoja wiedza jest dla mnie dużym zaskoczeniem...Czy na pewno chodzi Ci o np. to: http://republika.pl/js1003/index.htm ?
yasioo Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 witam Niestety muszę stwierdzić że w każdej organizacji, nawet tej która ma jak najlepsze cele znajdą się czarne owce. Ja sam byłem przez 8 lat w harcerstwie,w naprawdę wspaniałej drużynie w której gdy tylko zauważono tego typu zachowania (nazizm,szerzenie ideologii)to radykalnie im przeciwdziałano. Ale wiem że zarówno w harcerstwie a przede wszystkim w organizacjach paramilitarnych często zdarzają się przypadki że grupa młodych skinheadów z jednego podwórka przystępuje do takiej organizacji żeby mieć ciekawe zajęcia,podszkolić się w walce wręcz, poprawić sprawnosć fizyczną, przejmuje potem kontrolę nad taką grupą i zaczynają się problemy. Nie wolno jednak generalizować, strzelcy stawiają przed sobą jak najlepsze cele, w swym rozwoju mierzą wysoko, mają piękne ideały patriotyczne. Yasioo
MaciekC Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 yasioo całkiem sesownie prawisz.nie mówiłem o jednostce wawa lecz o grupie sandomierz
Traper7 Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 Zamieściłem tą informację nie po to aby wynikła tu jakaś pyskówka na tematy polityczne. Komentarze MaćkaC są żałosne,nie zaśmiecaj tego wątku swoimi pogladami, nikogo one nie interesują. Młodzież biorąca udział w tym rajdzie jest w wieku gimnazjalnym. A całośc odbywa się pod patronatem IPN-u
MaciekC Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Traper7Komentarze MaćkaC są żałosne,nie zaśmiecaj tego wątku swoimi pogladami, nikogo one nie interesują."piekne zdanie. chyba sobie wydrukuje i powiesze na sciane. rozmawiałes ze wszystkimi" że takiś pewnien ze nikogo nie interesują? Młodzież biorąca udział w tym rajdzie jest w wieku gimnazjalnym." - Ci gimnazjalisci (z koła o którym wspomniałem) propaguja własnie faszyzm. jesli boski IPN i władze Strzelaca" wykonuja jaką prace wychowawczą to w Sandomierzu bardzo słabo im idzie. Rośnie nam piekne pokolenie ze swastykami w głowach. No ale Ciebie ten problem nie interesuje jak i twoich wszystkich"serdecznie pozdrawiamMaciekC
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.