pistacjowymis@op.pl Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 co to za pocisk i czy można go dać na elektrolize wymiary to dł 22cm srednica 7cm
yasioo Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 Ja także zbieram kulki ołowiane i pociski ołowiane szczególnie z okresu powstania styczniowego.Mam w kolekcji to co pospolite w tym czasie (Minie) ale także okazy mniej pospolite i całkiem rzadkie - pociski systemu Petersa, a także jeden pocisk systemu Neislera (rosyjski pistolet kawaleryjski wz.1840). Mam także pociski i łuski od berdana i mausera wz.80, a także kulki muszkietowe. Najbardziej się cieszę że wszystkie pociski ołowiane(łuski i kilka kulek są efektem wymiany) wykopałem sam. Wkrótce dam fotki, bo kolega zakupił cyfrówke wreszcie.jak macie problemy z identyfikacją kulek to może będe mógł pomóc. Yasioo yasiooxx@wp.pl
pistacjowymis@op.pl Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 co to za pocisk i czy można go dać na elektrolize wymiary to dł 22cm srednica 7cm
pistacjowymis@op.pl Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 2 szt pytanie to samo co wyżej
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Tyle ładnych rzeczy leży w ziemi, po co taki złom w domu trzymać?:-)
stedke Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 niektorzy lubia skorupy nie tylko mniejsze kalibry jak 7,92;)pistacjowymis@op.pl mozesz wrzucac do elektrolizy jest pusty;)
pistacjowymis@op.pl Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 czy napew2no jest pusty bo to są 2 różne ????????????
mis Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 nie jestem znawca ale oba mi wygladają na ppanc i oba bym zakopał
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Stedtke - racja;-), różne są gusta, ja np. lubię też ołowiane muszkietówki, berdany i werndle.
stedke Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 mailto:pistacjowymis@op.pl sorry nie skapowalem ze to nie ten sam. ten co jest pusty od dolu jest oki.a ten wyzej raczej nie.lepiej nie kombinuj tylko zakop gdzies gleboko.pozdrops.Danieloff ja mam kilka fajnych skoropek:) m.in od 152mm:D to kurestwo jest ciezkie jak jest puste a co mowa jak jest pelne:)pozdro
pistacjowymis@op.pl Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Danieloff tylko zbieram... jak coś cie interesuje z zdjec powyżej to moge coś ci dać :)........ juz po elektrolizie foto dam w najbliższym czasie :) buuuuummmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!
maxim026 Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 a jak mu zostal troche zółci to go gara wsadz i gotoj trotyl wyplynie i bendzie pusty ... oczywiscie jak jest gdzies pękniety zeby trotyl miał czym wyplynąć bo jak niejest to ci garnek rozerwie i mama ci da joby :))))
Nanuet Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Siemka. Danieloff tylko zbierasz czy też identyfikujesz. ja też lubię kulki od muszkietów. Mam rozpoczętą kolekcje. Ale chciałbym je jakoś okreslić. Jaka armia, jaki okres uzywania, kaliber, rodzaj broni itd. Masz jakies dane na ten temat.Czekam na odp.Pozdrowionka
Boruta Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 Nie słuchaj maxima. Nie bądź głupi, nie daj się zabić.Pozdrawiam
Pytanie
pistacjowymis@op.pl
co to za pocisk i czy można go dać na elektrolize wymiary to dł 22cm srednica 7cm
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.