sqh Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Napisano 15 Czerwiec 2005 No właśnie. Wiem tylko tyle, że 28 V 1935 gen. Sosnkowski jako Inspektor Armii chciał je wypożyczyć do prac terenowych z Wojskowego Instytutu Geograficznego.Pierwszy raz się jednak spotykam z taką nazwą. Czy to jest może jakiś przyrząd geodezyjny?
Forteca Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Tak coś mi świta, że służą one wyznaczeniu współczynnika do obliczeń napięcia powierzchniowego, co ma średnio mało wspólnego z geodezją...
kolekcj Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 To chyba jeden z rodzajów tablic matematycznych.
Gebhardt Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Byl Geodezysta Jordan i ten sam mial wspolnego z jakas teoria matematyczna ktora sie aplikuje przy obliczniu czegos co ma wspolnego z woda. Tyle moja wiedza niestety - czyli tyle co nic. Sugeruje poszukac pod Jordan's Mathematical (odradzam 'Jordan's Tables' bo dostaniecie reklamy tysiecy meblarzy)!PozdrKrzysztof
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.