Skocz do zawartości
  • 0

Co to za czolg?

pomsee

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Meine liebe herr vonadamski!
Po prostu wyraziles sie nieprecyzyjnie co zreszta pomylilo i yoony'ego.Jesli zas uwaznie przeczytalbys moj post to zauwazylbys stwierdzenia: ie wiem czy mowimy o tym samym" i ale moge sie mylic". Skoro jednak jak wynika z Twojego postu tych stwierdzen nie zauwazyles to Cie przepraszam. Nie bylo moim celem obrazic Cie w jakikolwiek sposob.

von adamski juz wiem o co ci chodzi!!!!!!!!!!!!!
nie mam pojecia skad sie wziela ta wyrwa a teori mozna dorobic wiele rowniez trafienie pociskiem np 152
widzialem zdjecie gdzie pantera trafiona takim pociskiem stracila 1/3 bocznego pancerza kadluba poprostu sie polamal/popekal

to jet pantera zbudowana przed wrzesniem 44
najprawdopodbniej bylo tak
oberwala gdzies w polu i zdecydowano sie ja sciagnac i ustawic na sierodku skrzyzowania miala yglowac "skrzyrzowanie (ty jestes wojakiem takto sie chyba nazywa ?)
dla latwiejszego transportu zostala wybebeszona nie ma nawet zawieszenia i troce wkopana
widzialem zdjecie czolgow kapletnie wkopanych
bylo ich w berlinie kilkanascie

co to jest gaski ?????????????????

Witam!!!

Yoony. Gąski czyli gasiennice.

Polsmol. Zdecydowanie nie. Trafienie w silnik moze miec nie ciekawe skutki. Ustawienie wozu bojowego tylem do wroga jest praktyczne dlatego ze czas wyjazdu z zajmowanego stanowiska jest duzo krutszy. Wyobrazcie sobie ze czolg ustawiony przodem do przeciwnika musi najpierw wycofac ze stanowiska potem zrobic zwrot i dopiero odjechac stojac tylem nie ma takich problemow. To mialo zastowsowanie w czolgach z obrotowa wieza czyli jak latwo sie domyslec odpada przy dzialach pancernych typu StuG czy radzieckich SU.
Ustawienie nieruchomego stanowiska ogniowego na skrzyzowaniu nie uwazam za dobry pomysl. Taki pojazd moze byc ostrzelany z czterech stron. Lepszy efekt jest na drodze tymbardziej na zakrecie. Dlatego uwazam ze mogla to byc zwykla pantera.
Widzialem zdjecia czolgow trafionych i wygladajacych jakby nigdy nie mialy gasek i kol nosnych :D
Choc nie bede sie upieral przy swoim (juz wiecej :D) bo tak jak powiedzieliscie wszystko jest mozliwe.

Z powazaniem vonadamski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie