Skocz do zawartości

Jaki sprzęt kupić do szukania monet i innych drobiazgów ?

Filip III

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Jaki polecacie kupić mi sprzęt do szukania monet,guzików,łusek i innych małych rzeczy do 1000 zł ??
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odp :)
Napisano
moim zdaniem w tym przedziale cenowym najlepszy bedzie Garrett ACE 250 ale musisz wziąść pod uwagę że militarki to nim raczej nie poszukasz.
Pozdro Mateusz
Napisano
ja ci moge polecic produkcje pana NOWAKA z Myszkowa bo sam mam taki i monetki znajduje oraz militarke cena jest takze przystepna bo gosc daje 2 cewki wiec bedziesz mial luzik
Pozdro
Nikos
Napisano
PI na monetki? Myślałem że Nowaki to PI, a to raczej sprzęt na głęboką militarkę. No i jak z dyskryminacją? Chodząc po polach znajduje się 1000 śrub, 1000 gwoździ, 1000 kawałków drutu na 1 monetę :) Odrzucani drobnej stali jest niezbędne.

Kup z drugiej ręki za 600-700 zł Rutusa First Plus i będziesz zadowolony, choć nie jest on zbyt ergonomiczny (niewygodny transport, niezbyt mały ciężar). Żyleta na małe kolorowe pierdółki. Czasami nawet nie idzie wypatrzyć przedmiotu, który on wykrył te kilka cm pod powierzchnią - myślę zwłaszcza o kilkumilimetrowych fragmencikach pierścieni mosiężnych z rozerwanych pocisków. To wykrywacz optymalizowany właśnie na monety, a nie militarkę.
Napisano
Witam
Minelaby są b. dobre do poszukiwania drobiazgów. Swego czsu całe godziny szukałem na plaży czegoś" co się potem okazało centymetrowym drucikiem o srednicy jakiejś części milimetra :)).

Pozdrawiam
mac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie