Jump to content
  • 0

odznaka

franek164

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Przetrzepałem sieć pod kątem odznak mechaników lotniczych / pokładowych i nic nie znalazłem :( Poszukaj tutaj - http://www.ww2wings.com/main.shtml (ja nie trafiłem).
Może cywilna? Jestem bardzo ciekaw. Czy miejsce wykopków sugeruje II wojnę?
Posted
Bardzo przypomina polska odznake wojsk kolejowych noszona, badz to na rekawie, badz na patkach kolnierza w latach 1919-27, kiedy to owe wojska zostaly przeksztalcone w formacje saperow kolejowych i zniesiono to godlo.
Posted
hey
Beaviso - wyszło na polu wśród rzeczy carskich i polskich z dwudziestolecia międzywojennego. z okresu II wojny właściwie nic tam nie było.
dzięki za zaangażowanie pokope na tej str z linka
narka
Posted
Eeeh, zdaje się że jako miłośnik lotnictwa zauważyłem zamiast koła lokomotywy... silnik gwiazdowy ;) Sorry za zamieszanie, ale liczy się intencja ;P
Posted
Nie, skrzydelko bylo na pewno z jednej strony, identycznie, jak w Twojej odznace. Kolacze mi sie po glowie, ze artykul ze zdjeciami na ten temat byl w ktoryms z numerow Mundur i Bron,nie mam ich teraz pod reka,wieczorem sprawdze.
pozdrawiam
Posted
hey
dzięki za pomoc
czyli reasumując jest to odznaka wojsk kolejowych do 1927 roku, urzywana równierz przez wojska samochodowe.
narka

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information