Jump to content

Skarb bauera

Recommended Posts

Posted

Szedłem z wykrywaczem nawet nie przypuszczając co kryje ziemia. Metr pod ziemią czekał na mnie 60 lat depozyt bauera. Solaris bez trudu zlokalizował kociołek ze zdjęcia...

Posted

Kiedy saperką dokopywałem się do pokrywy kotła adrenalina mocno skoczyła. Jeszcze nie wiedziałem, że tuż przy kotle leży sobie tajemnicza skrzynia pełna tego co wlaścicielom wydawalo się najcenniejsze...

Posted

Znalazłem w końcu swój wymarzony skarb. Wyobraźnia zaczęła projekcję: dwóch Niemców skradających się w zimową noc, chcących ukryć swoje mienie przed zbliżającą się Armią Czerwoną...

Posted
Na koniec chcę pozdrowić wszystkich prawdziwych miłośników staroci, którzy szukają i zbierają nie po to by kupczyć" ale po to by cieszyć się ich magią i blaskiem.
Nie pozdrawiam dwóch kolegów poszukiwaczy", którzy okazali sie zwykłymi konfidentami. Pozdrawia ich za to anda oszołomów".
Posted
Ładne trafienie, jeno pozazdrościć. A Ty chcesz jechać na śmietnisko, gdzie wszystko potłuczone, jak masz takie fanciory pod nosem ;)
Naprawdę fajowe trafienie. Gratulacje.
w-Y
Posted
Chwała,

dzięki za relację, rzeczywiście jest czym się cieszyć. Bardzo ładne trafienie - musi czekało specjalnie na ciebie ... domniemam, że to nie wszystko ...

Bywaj - M.
Posted
Były jeszcze sztućce i trochę żelaznego sprzętu domowego, niestety poza piękną srebrną łyżeczką, w stanie opłakanym.
Posted
Feeder, co do sygnatur to muszę kogoś poprosić o pomoc w zdjęciach makro bo jestem ograniczony w możliwościach technicznych.
Brutt, niewiele Ci da ta wiedza ale to Pomorze Środkowe.
Ubenfurer, tez zawsze myślałem że to marzenie a jednak marzenia mogą się urzeczywistniać i nabierać namacalnego wymiaru:)
Pozdrawiam i wszystkim serdecznie dziękuję
Luger
  • 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information