Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynka AEG

Majorian

Pytanie

Napisano

Trafiła w moje łapy taka niemiecka skrzynka. Wewnątrz brak przegród. Sygnatur również. Na spodzie resztki naklejonej instrukcji (jedynie pojedyncze słowa). Na wieku napis AEG (Allgemeine Elektrizitaets-Gesellschaft - Niemiecki Koncern Elektryczno-Techniczny). Z tego co się dowiedziałem produkowano w niej wszystko: od amunicji do samolotów. Może ktoś rozpoznaje do jakiego konkretnie sprzętu przeznaczona była ta skrzynka? Pozdr.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trafiła w moje łapy taka niemiecka skrzynka. Wewnątrz brak przegród. Sygnatur również. Na spodzie resztki naklejonej instrukcji (jedynie pojedyncze słowa). Na wieku napis AEG (Allgemeine Elektrizitaets-Gesellschaft - Niemiecki Koncern Elektryczno-Techniczny). Z tego co się dowiedziałem produkowano w niej wszystko: od amunicji do samolotów. Może ktoś rozpoznaje do jakiego konkretnie sprzętu przeznaczona była ta skrzynka? Pozdr.

Napisano
Sprawdź, co wejdzie do niej - tzn. czy wejdzie amunicja od Mausera? Bo wygląda na to, że jest na to za wąską! To wyeliminuje (lub nie) podstawowe podjerzenie.
Napisano
Majorian - ładnie to tak TS" niszczyć? A tak serio to może być waliza powojenna na weterynaryjne przybory - mam podobną - też AEG. Kiedyś kolo wcisnął mi na targu, że niby WH.... Potem znajomy weterynarz to sprostował - ale co do Twojej gwarancji nie mam.
Napisano
Acha - moja inny odcień piaskowej farby ma. Twoja jakby też mniejsza - porównuje z TS :D A może to ta skrzyneczka, która często była przy motocyklowych koszach- wszystko hipotezy. Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie